Jdi na obsah Jdi na menu

Posezení maminek a neposedných dětí

3. 1. 2023

NAD PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮ

 

Milí čtenáři, rád bych poděkoval za příspěvek nebo příspěvky, kterými chcete obohatit náš zpravodaj Nedělníček, ať už jste zdejší nebo přespolní. Velmi si toho vážíme! Možná tyto řádky mohou inspirovat nebo pomoci někomu z vás, když váháte napsat svou zkušenost nebo váš prožitek k rozšíření obzoru druhých. Zkuste to…                                                                            PKF

 

Posezení maminek a neposedných dětí

 

Před několika lety přišla skupina maminek s nápadem uspořádat pro sebe a své děti pravidelná setkávání za účelem popovídat si, posedět, vyměnit své zkušenosti a dát možnost dětem se vzájemně poznat a spolu si pohrát. Maminky, které se pravidelně potkávaly ve farním sále, se časem obměňovaly a tato setkávání trvala více než 6 let.

V polovině roku 2022 se současné maminky rozhodly tuto tradici obnovit, a proto přes sociální sítě oslovily další maminky, zdali by se nechtěly přidat. Od září pak začalo v pravidelných intervalech dvakrát měsíčně setkávání maminek za podobným účelem, jaký měly před léty jejich předchůdkyně. Místem setkávání se opět stal farní sál a účast maminek byla rozdílná podle toho, jak jim to jejich aktuální situace a taky kolikrát i zdravotní stav dítěte umožnoval. Kromě vyměňování zkušeností mezi maminkami si občas děti mezi sebou vyměnily i nějaký ten bacil, takže nakonec nikdo neodcházel domů s prázdnou. :-)

Setkávání probíhalo do konce roku 2022 s tím, že pokud by byl mezi maminkami i nadále zájem, je možnost pokračovat i v nadcházejícím roce. Takže kterákoliv se stávajících či nových maminek se může setkání zúčastnit.

 

IK a VH