Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z první schůzky žákovského parlamentu

5. 11. 2015

Zápis z první schůzky žákovského parlamentu

Jako každoročně, také v tomto školním roce zahájil na naší škole svou činnost žákovský parlament. Setkání zvolených členů ŽP bude probíhat jedenkrát za měsíc nebo dle potřeby. V ŽP jsou opět zastoupeny 3. – 9. ročníky, reprezentované dvěma zástupci za každou třídu. Ti pak mají povinnost pravidelně informovat své spolužáky o projednávaných problémech a rozhodnutích, ke kterým ŽP na svých schůzkách dospěl. Ostatní ročníky /1. a 2. třídy/budou vždy o činnosti ŽP informovány prostřednictvím svých třídních učitelek či učitelů. Letošní ŽP má 15 členů.  

Co jsme projednávali na naší první schůzce?

  • Promysleli jsme si stanovy žákovského parlamentu.

  • Dohodli jsme se na názvu v letošním školním roce. Jednohlasně jsme schválili, že název bude i nadále „Žákovský parlament“.

  • Členové parlamentu volili ředitele parlamentu, zástupce a mluvčí.   Ředitelem parlamentu byla jednohlasně zvolena Jana Bielá.           Zástupcem ředitele parlamentu byl jednohlasně zvolen David Gašpar. Nástěnkáři byly jednohlasně zvoleny: Karin Siváková a Martina Siváková. Mluvčí ŽP je v tomto školním roce: Patricie Siváková – jednohlasně zvolena.

  • ŽP opět jednohlasně zvolil Mgr.Michala Zatloukala a Mgr. Martina Kunčíka, jako důvěrníky ŽP z řad pedagogů.

  • Členové ŽP se jednohlasně rozhodli zapojit do soutěže časopisu ABC KUPA PAPÍRU. Cílem projektu je pomoci životnímu prostředí. Škola, která nasbírá nejvíce papíru, vyhrává 50 000 Kč. Hlavními organizátorkami sběru na naší škole byly pověřeny p. Štěpánová a p. Frydryšková, které vše kolem sběru pomohou organizovat. Úkolem členů ŽP je:

  • ve stanovený čas přijít se svou třídou do tělocvičny, kde p. vychovatelka Štěpánová všechny žáky školy podrobně s celou akcí seznámí

  • pomoci při organizaci sběru papíru ve své třídě - každý den přinesený sběr odnést (svázaný) na určené místo (žákovská šatna)

  • dohodli jsme se na fotografování do vitríny žákovského parlamentu

  • dohodli jsme se na mottu ŽP:

          ŠKOLA - ZÁKLAD ŽIVOTA. PARLAMENT - ZÁKLAD ŠKOLY." 

 

Již teď se těšíme se na naše další setkávání a kupu dobrých nápadů.

    

Fotografie ze soutěže, kterou vyhlásil časopis ABC:

                       KUPA PAPÍRU    

 

fotka4.pngfotka2.png

fotka3.png