Jdi na obsah Jdi na menu

Zápis z členské schůze ze dne 14.6.2018

Zápis z členské schůze č.44

OPBD DOMOV v Přerově konané dne 14. 6. 2018 v 17.00 hod.

v domě na nám. Svobody 12

 

  1. Předsedající p. Králíková zahájila schůzi a přivítala členy družstva
  2. Program byl schálen všemi hlasy
  3. Volba zapisovatele zápisu – Králíková

Volba ověřovatele zápisu – Čadová

  1. Volba mandátové komise – Odstrčilová, Švehlíková

Volba návrhové komise – Hejtmánková, Abrahám

Mandátová komise konstatovala , že je přítomno 15členů z 25 + 7 plných mocí, a tudíž že členská schůze je usnášeníschopná

  1. Volba nového představenstva:

Jak jsem uvedla na pozvánkách, odstupují dvě členky představenstva. Ze stávajích členů družstva už moc na výběr není, protože z 26 bytů je již 14 s podnájemníky. V úvahu přichází

p. Abrahám, který předběžně souhlasil s členstvím v představenstvu. Dále p. Kopal ml., který ale říká že nemá čas, a p. Hejtmánková, která funkci odmítá. Zbývající členové představenstva, tedy p.Čadová, p. Odstrčilová a p. Zdráhal jsou ochotni pracovat v představenstvu dál.

Hlasování proběhlo na dvě části – p.Čadová, p. Odstrčilová a p. Zdráhal, kteří jsou ochotni ve funkci pokračovat, byli zvoleni všemi hlasy.

Dále se hlasovalo pro p. Abraháma – zvolen všemi hlasy

a p.Kopala ml. – zvolen všemi hlasy

 

  1. Zprávu o hospodaření družstva přečetla p. Čadová (viz příloha)

Stav na účtu ke dni 13.6.2018  je 1.508.050,- Kč

Platby od poslední řádné čl. schůze dne 6. 6. 2017:

  1. Pravidelně za úklid Elly  stále 2.030,- Kč za oba domy
  2. VaK II. 2017 26.003,- Kč, III.2017 24.290,- Kč, IV.2017 23768,- Kč a I.2018 22.055,- Kč
  3. Spolmont údržba střechy 7/17 15.626,-Kč , 2/18 13.548,-Kč, oprava po vichřici 2.854,-

a dilatace 4/18 18.042,-Kč

  1. Deratizace Slabyhoudová – 12/17 1.000,- Kč
  2. Rehaspr Matyska – 12/17 3.263,- Kč
  3. FÚ daň z nemovitosti 4.499,- Kč (11/17 a 5/18)
  4. Účetnictví Janků- roční účetnictví + úč. uzávěrka a daň. přiznání 11.000,- Kč
  5. Maretaz - revize plyn. rozvodů a spotřebičů 3/18 16.262,- Kč
  6. Lima Gajdošík výmalba sklepů 3/18 22.958,- Kč
  7. Horáček – revize spal. cest 5/18 4.730,- Kč

Úkoly z posl. čl. schůze 6.6.2017 – nebyt. prostor Shorp se podařil převést na byt (zařídila p. Čadová), obchod se nedaří pronajmout. Půda je vyklizená, na dvoře jsou nějaké malé pozůstatky.

Všechny dlužné nájmy byly doplaceny a k dnešnímu dni nikdo družstvu peníze nedluží.

Dlažba před domem i obchodem se zřejmě konečně usadila a z města prozatím nemají žádné reklamace.

Sklepní prostory až na výjimky (s cihlovou podlahou) dle očekávání proschly a tak jsme přistoupili k vymalování. Výb. řízení proběhlo ze tří oslovených firem. Představ. vybralo p. Gajdošíka.

V souvisloti s tímto byla p. Králíková křivě obviněna, že vybraný malíř je její rodina. Před vámi všemi zde opakuji, že malíře jsem viděla poprve v životě, když přišel měřit sklepy.

Nedořešilo se pouze zatékání do sklepa nade dveřmi vlevo pravděpodobně z nebytu, objednaná firma se v termínu nedostavila. Je třeba toto dořešit a p. Gajdošík přislíbil výmalbu opravit dle potřeby.

U sklepů bych ještě zůstala – chci důrazně upozornit, že sklepy neslouží ke skladování haraburdí. Z NS se při malování vynesla dětská stolička a ta dodnes stojí opřená ve vchodě – tedy nikomu nechybí, ale ani nikomu nezavazí? Na GŠ zase byly přes několik kójí opřené desky, jsou teď pod schody. Kontejner je přistaven každý měsíc! Opravdu pro vás všechno končí zavřením dveří od bytu?

Představenstvo ve slož. Králíková, Odstrčilová, Zdráhal + p. Heider uklidilo sklepy a přestěhovalo archív z nebytu Shorp do sklepa. Pro takto vzniklý nový byt budeme hledat vhodné nájemnímky, nové členy družstva (nikoliv překupníky s byty). Postup navrhuji projednat s p. advokátkou.

P. Nižník na urgence ohledně očištění atik, zjištění stavu omítek a jejich oprav nereaguje, budeme muset najít někoho jiného.

P. Havaldová prodala byt v 11/2017 p. Dřímalové .

Byt po p. Korábečném byl v 5/2018 prodán manž. Kořenkovým z Šestajovic.

Já jsem svůj byt přepsala v 6/2018 na svou sestru p. Grňovou, která jej pronajala naší sestřenici p. Doudové s manželem.

Vlhké zdivo v zádveří posoudila zdarma fa Hroz a doporučila řešení. Rovněž proměřila vlhkost v podřezaných sklepech, měření se zúčastnilo představenstvo a vlhkost ve sklepech je na běžné úrovni.

P. Barfus se nám pravidelně stará o střechy, letos nabídl instalaci dilatačních spár z důvpdu úspory. Opravil také střechu po vichřici, p. Králíková nahlasila jako pojistnou událost.

Nefungující zvonky na GŠ – omlouvám se všem, že to tak dlouho trvalo. Nejprve fa. Bukáček stále slibovala, že na opravu přijde. Přišli až na 4. urgenci  a konstatovali, že to opravit neumí a dokumentaci ke zvonkům, které sami instalovali před 6lety, už nemají. Jediné, co je napadlo – jestli někdo neodborně nemanipuloval s dom. telefony. Ano, odpojením domácího telefonu v bytě po Korábečném byl přerušen okruh. P. Králíková se spojila s novým nájemcem, který zařídil opravu.

Revize spalinových cest – v první řadě jsem vám rozdala revizní zprávy, na kterých máte popsány závady a postup a termín odstranění. Společně s p. Rakem oba navrhují umístit do koupelen hlásiče CO (samozřejmě ne tam, kde je el. spotřebič, jak se ohrazoval p. Kopal ml.). Karmy a kotle fungují tak, že odsávají vzduch z prostoru koupelny a ke mdlobám může dojít už během dvou minut, zvlášť při výkyvech tlaku, kdy je odtah komína stížen. P. Horáček prohlížel komíny mimo jiné i kamerami a zjistil, že naše komíny jsou vyvložkovány jen „naoko“, tedy že někdo rozřezal na půdě vložky a směrem vzhůru dal nové vložky, ale směrem k bytům zůstaly staré Al vložky, které jsou v havarijním stavu, rozpadají se. …….. Na komínech chybí těsnící kroužky, zatéká do komínů. Na půdě nejsou komínová dvířka, kterými se provádí kontrola.

Možná řešení: malé spotřebiče možno převložkovat užšími vložkami. Velké kotle a karmy tzv. řady „B“ nelze převložkovat, potřebují velký průměr na odtah spalin. Práce na převložkování těchto komínů je velmi složitá, a to z důvodu velmi pracného vytahování staré vložky, která se rozpadá.

Na včerejší schůzi Lešetína byl opět vzpomenut průkaz energet. náročnosti s tím, že jejich právník tvrdí, že jej potřebujeme. Dle dokumentace p. Králíkové a zjištění p. Hejtmánkové opravdu průkaz nepotřebujeme s ohledem na stáří domu a také proto, že naše byty neprodáváme, ale pronajímáme.

  1. Diskuze - vložkování komínů
  2. Usnesení čl. schůze :
  • provést úkony potřebné k zapsání nového složení předstvenstva do kr. rejstříku
  • následně zařídit podpisová práva
  • zabývat se problematikou starých komínových vložek
  • dořešit zatečení z bytu „Shorp“ do sklepa
  • zateplit vstupní dveře dle doporučení firmy Hroz
  1. Ukončení čl. schůze v 19.00 hod.

 

 

Zapisovatel: Lenka Králíková

Ověřovatel: Jiřina Čadová

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář