Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Jak probíhá cvičení PdB

thc8ql9940.jpg

S kým budete cvičit a tančit?

... se mnou a s ostatními účastníky.

Jsem certifikovanou lektorkou, která se nyní věnuje výuce Port De Bras, pilates a taneční průpravě dětí.

Ostatní cvičenci jsou v různém stádiu pokroku, takže se nemusíte bát kdykoliv začít.

Co vám cvičení Port De Bras přinese?

  • Uvolníte se fyzicky i psychicky a budete se cítit lépe

  • Uvolníte si páteř, kloubní spojení a budete pružnější

  • Posílíte svalové skupiny celého těla, především zádové a břišní, a budete odolnější

  • Zvýšíte koordinaci svých pohybů, zlepšíte rovnováhu a budete mít krásné držení těla, Vaše chůze a pohyby se stanou ladnějšími

  • Fyzická námaha je předpokladem úpravy Vaší tělesné hmotnosti.

Pohyb umožní vyplavení hormonů do vaší krve a nastartuje látkovou a energetickou výměnu. Správné fungování metabolismu upraví PH prostředí vašeho organismu.

Rovnováha kyselin a zásad (ABR), která je nezbytná pro vyrovnané vnitřní prostředí (homeostázi), umožní organismu přejít do správného režimu trávení a spalování a tvorby enzymů. Navíc produkce hormonů má vliv na procesy související s tělesným zdravím a psychikou.

Produkce endorfinu, ale i dalších hormonů štěstí, zvyšuje psychickou odolnost a má vliv na schopnosti odolávat častému stresu. Úzkosti a nervozita mají své vnější fyzické projevy a dlouhodobě se musí ukázat. Těmito formami mohou být neklid, poklepávání, těkání, různé závislosti (kouření, přejídání nebo naopak), kousání nehtů, padání vlasů, atd. 

Pohyb, fyzická aktivita, je jednoznačně předpokladem šance na úpravu váhy oběma směry, ale především šancí na zlepšení celkového zdraví.

Kdo může Port De Bras cvičit?

S tréninkem může začít opravdu každý, kdo má chuť. Je alternativou pro ty, kteří považují jógu, pilates či tai-chi za příliš statické. Při vhodném vedení mohou cvičit i těhotné ženy. Vše potřebné se naučíte v průběhu tance.

Jak vypadá lekce Port De Bras? 

Lekce začíná pomalým zahřátím. Následují základní pohyby rukou, k nimž později přidáme nohy. Taneční pohyby prostřídáme s jednoduchými posilovacími cviky a strečinkem. Později přidáme jednoduchou choreografii, která je vymyšlená tak, aby jste ji zvládli. Tančíme i v balančních polohách, které nás stabilizují a posilují pohybový aparát. 

Po celou dobu cvičení budu dbát na to, aby jste pohyby prováděli precizně, s důrazem na práci paží. Správné provádění pohybů si kontrolujeme v zrcadlech a pro vnitřní potřebu si občas pořídíme i obrazový záznam ze cvičení.

Tančíme na hudbu, která uvolňuje a navozuje příjemnou atmosféru.

Co s sebou na cvičení Port De Bras? 

Předpokladem je pohodlné oblečení, baletní dres. Cvičíme bosí, v ponožkách nebo s baletními piškoty. Nezapomeneme na pití, ručník a úsměv.