Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 11. 2016

Představujeme posuzovatele na letošní speciální výstavu – Branimir Vujevic

 

branimir-vujevic.jpg

  • Jmenuji se Branimir Vujevic, je mi 43 roků, jsem ženatý a mám tři syny. Bydlím v hlavním městě Chorvatska, Záhřebu.

 

  • S chovem pávíků jsem začal, když mi bylo šest roků. Otec mi půjčil knihu ,,Chov holubů,,  kde jsem spatřil pávíky a byla to láska na první pohled. O dva měsíce mi tatínek koupil párek bílých pávíků a to byl před pětatřiceti lety začátek mého chovu pávíků, které bez přestávky od té doby chovám. Obvykle chovám okolo 50 párů v barvách bílá, černá, stříbrná, straky, barevnoocasé, štítníky, kapraté, dun, milky, andaluzián atd., v podstatě všechny kromě červených a žlutých. Běžně odchovávám asi 270 mladých.

 

  • Mým koníčkem je rybaření. Chytám kapry, štiky a sumce, ale moje vášeň jsou pávíci. Baví mě vše, co je s jejich chovem spojené – přemýšlení před začátkem chovné sezony jak napárovat holuby, očekávání prvních odchovů, překvapení, když jsou lepší, než jsem očekával.

 

  • Mé nejúspěšnější období vystavování  začalo v roce 2011, kdy jsem vyhrál obě naše výstavy. Na výstavě výletků byla moje holubice černá štítnice Grandchampion. Na naší speciální výstavě, kterou posuzoval Uwe Frommolt získala moje bílá holubice titul Grandchampion a a ta štítnice byla reserve.

 

  • Vše pokračovalo na CFC Annual show, kde jsem v roce 2012 na tu štítnici, o které jsem hovořil před chvílí, získal titul Grandchampion. Znovu jsem ho obhájil v roce 2013 na štítníka, v jehož rodokmenu najdeme společné předky na tu holubici. V loňském roce jsem na strakatého holuba získal titul second reserve champion na jubilejní CFC Annual show, která byla největší výstavou pávíků na světě.

 

  • Posuzovat jsem začal před 23 lety. Posuzoval jsem mnoho místních, národních a speciálních výstav v Chorvatsku a několika dalších evropských zemích jako je Maďarsko nebo Rakousko. V loňském roce jsem měl tu čest posuzovat i v Kanadě. S posuzováním jsem pomáhal mnoha předním evropským posuzovatelům jako John Hartman, Uwe Frommolt, Rupert Steubl, Ben a Martin Veldhuis. V loňském roce jsem byl mezi 6 vybranými evropskými posuzovateli pro CFC Annual show v Maihingenu. Nejvíc mě baví, když posuzuji a vidím nádherné pávíky.

 

  • Letos přijedu už podruhé do České republiky. Očekávám, že si užiji plno zábavy a pobavím se u posuzování. Těším se na všechny Vaše chovatele a jsem zvědavý jak se zvedla úroveň jejich chovu pávíků.

 

  • Je mi velkou ctí, že zrovna já jsem byl vybraný pro Vaši jubilejní show, která se koná u příležitosti 40 let od založení Vašeho klubu.