Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 1990 - 2003

ROK 1990
Našim hráčům se podařilo zvítězit na zimním turnaji ve Svinově. Pak odjeli na soustředění do Andělské Hory, kde sehráli 2 utkání. Se Světlou Horou zvítězili 3 : 1 a nad Vrbnem p. P. zvítězili 7 : 3. Jarní část soutěže se nám vydařila, ale nepodařilo se nám postoupit, protože jsme prohráli poslední zápas ve Vřesině 2 : 1. Nakonec jsme skončili na 2. místě. Jiří Kozelský přestoupil do Polanky. Někteří hráči se vrátili z vojny a z dorostu přišli Besta D., Richter Jan, Brandštetter Dan. Pro utužení kolektivu se uskutečnil zájezd na jižní Moravu. Turnaj v Polance jsme opět vyhráli. Vše nasvědčovalo tomu, že další sezóna bude úspěšná. Ovšem mladí hráči se po vojně dlouho rozehrávali, a tak jsme po podzimní části soutěže skončili na 7. místě s 13 body a se skóre 16 : 13.


ROK 1991
Tento rok pro klimkovickou kopanou nezačal šťastně. Po tragické nehodě zemřel náš dlouholetý hráč a současný předseda oddílu Ivo Dobeš.
Také výsledky v soutěži byly špatné a mužstvo skončilo na 8. místě s 25 body a se skóre 29 : 34. Až podzim se vydařil podle našich představ. Se ziskem 19 bodů a se skóre 25 : 10 jsme se umístili na 1. místě.


ROK 1992
Od tohoto roku se datuje spolupráce s družebním městem Mikolów. Naši hráči uhráli na zájezdě do Polska remízu 1 : 1. Pak už začala jarní část soutěže, ve které se nám podařilo znovu postoupit do I. A třídy. Získali jsme 39 bodů a skóre 47 : 20 ve složení Seidler, Světloň, Gelnar, Richter, Košař, Dobeš, Kváš, Rossel, Petruška, Žemba, Prašivka, Vůjtek Z., Pilát, Homola, Kozelský R., Ševčík a Šaffer. V létě jsme sehráli odvetný zápas s AKS Mikolów, ve kterém jsme prohráli 1 : 3. Na podzim jsme se opět seznamovali s novou soutěží. Se střídavými výsledky jsme nakonec skončili ve středu tabulky.


ROK 1993 – 1994
Na jaře se nám celkem dařilo a svými výkony jsme se udrželi v I. A třídě. Ovšem podzimní část soutěže se nepodařila vůbec podle představ hráčů a trenérů. Po nevýrazných výkonech skončilo mužstvo na posledním místě. A po dalších špatných výkonech nakonec spadlo do I. B třídy.


ROK 1995 – 2002
V těchto letech hráli muži se střídavými úspěchy střed I. B třídy.


DOROSTENECKÁ KOPANÁ 1999 – 2002
Před sezónou 1999 – 2000 došlo v družstvu dorostu k poměrně velké hráčské obměně. Odcházející ročníky doplnili přecházející žáci ročníku 1984 a společně s hráči ročníků 1982 a 1983 vytvořili velice silný tým. Cíl pro tuto sezónu byl jednoznačný – postoupit z Městského přeboru do Krajské soutěže.
Pod vedením trenérů Bálka Jana a Volného Jaroslava šlo mužstvo cílevědomě za postupem a ten také naprosto přesvědčivě vybojovalo. Pro novou sezónu bylo pouze doplněno o hráče ročníku 1985. V Krajské soutěži bylo cílem umístění uprostřed tabulky a tím bezproblémové udržení v soutěži. Ovšem mužstvo překonalo všechna očekávání, jako nováček tuto soutěž vyhrálo a postoupilo do Krajského přeboru, což v té době byla 3. nejvyšší dorostenecká soutěž. Byl to nečekaný, překvapivý, ale naprosto zasloužený úspěch. Ještě nikdy se v historii klimkovické kopané tak vysoká soutěž nehrála. Tento úspěch také přinesl jeden problém, a to zřízení družstva mladšího dorostu, protože v Krajském přeboru hrají samostatnou soutěž starší a mladší dorostenci. Tento nelehký problém byl úspěšně vyřešen, a tak obě družstva nastoupila v sezóně 2001 – 2002 do Krajského přeboru. Všichni jsme byli zvědaví, jak v konkurenci takových mužstev jako např. byly – Krnov, Poruba, Bílovec, Vratimov, Petrovice, Fulnek, Kravaře, Havířov, Kopřivnice naši dorostenci uspějí. A uspěli velice dobře, z 16 družstev obsadili 8. místo a s přehledem tuto soutěž uhájili. 
Bohužel u mladšího dorostu se časem projevil příliš úzký kádr a tím pádem nedostatek hráčů. Tato skutečnost a také přechod dorostenců ročníků 1982 a 1983 do družstva mužů vedlo k tomu, že družstvo dobrovolně opustilo Krajský přebor a vrátilo se do Krajské soutěže. Mnozí z hráčů, kteří se zasloužili o velký úspěch klimkovické kopané jsou dnes oporami družstva mužů.
Složení družstva: Kohout, Lubojacký, Štepař, Lisko, Bálek, Komár, Dubina, Janečka, Bílek, Schulz, Bača, Ulmann, Halfar J., Halfar M., Pasker, Poslušný, Daněk, Herda, Plešek, Pištora, Kopečný, Bystřičan, Homola J.


Rok 2003
Výrazně omlazený tým nezvládl úskalí náročné soutěže a spadl po nevydařené jarní části soutěže do Městského přeboru. Jejich sebevědomí bylo nahlodáno a zjištění, že v mužské soutěži to nemají mladí hráči jednoduché, jim svazovalo nohy. Navíc se museli zvykat na své nové domovské hřiště v Olbramicích. Od října 2003 totiž začala na hřišti v Klimkovicích rozsáhlá rekonstrukce hřiště a budování nové divácké tribuny asi pro 120 osob. Po podzimní části skončili na 5. místě se ziskem 22 bodů a skorém 29:12.
Dorost měl podzimní část rozehranou velice dobře. Skončil na 2. místě s 28 body a skorém 37:12. Nejhůře na tom po podzimní části byli žáci, kteří skončili na 10. místě s 8 body a skorém 10:30.
V létě z důvodu pracovního zaneprázdnění odstoupil z funkce dlouholetý předseda ing. Stanislav Košař. Do výboru přišli dva staronoví členové Jiří Seidler a Jaroslav Petruška.