Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2011 - 2015

SEZONA 2010/2011
Před startem nové sezóny došlo k několika změnám v organizaci zejména mládeže v našem oddíle. Do nové sezóny jsme z důvodu zmiňovaných výše, nemohli přihlásit družstvo žáků a tak mládež bude v následující sezóně nastupovat k mistrovským utkáním v těchto 3 kategoriích: Minikopaná (6-10 let), Mladší žáci (10-12 let) a Dorostenci (13-18 let). Rozpis všech zápasů najdete na jiném místě zpravodaje. K několika změnám došlo i u družstva mužů. Poté co na vlastní žádost zanechal trenérské činnosti Václav Prašivka starší, se oficiálně trenérského kormidla ujímá Alois Grussmann s asistentem Lukášem Lyčkou. Tato nová trenérská dvojice zahájila dne 14.7. přípravu na novou sezónu. Do týdenního programu se vešly vždy 3 tréninkové jednotky a jedno přípravné utkání. Celkem jsme, krom Lázeňského poháru, odehráli 4 přípravná utkání s kvalitními soupeři z vyšších soutěží. Výsledkově se nám příliš nedařilo, všechna 4 utkání jsme prohráli (V. Hoštice 0:3. Kateřinice 5:8, Bílovec 1:2, P.Polom 2:3), snad se ale výsledky otočí k lepšímu. Loňský kádr se nám podařilo udržet pohromadě, i když kolem některých našich hráčů kroužily nabídky z vyšších soutěží, všichni ukázali že mají to správné srdce pro „König“ a zůstali u nás za párek a pivo po zápase. Navíc se nám podařilo zkvalitnit konkurenci v týmu. Pro novou sezónu k nám přichází nadějný Vojta Glonek z FC Hlučín, Ondra Gramel z Polanky, Roman Lazecký z Bílovce a Dan Šorf z Olbramic, z hostování se vrací zpět Martin Vysocký (Markvartovice), Stanislav Kursa (Bravinné) a Tomáš Onderek (Olbramice), po zranění už naplno trénuje Milan Sedláček. Takže konkurence na jednotlivých postech je obrovská. Hodně jsme si slibovali i od návratu Petra Bálka, ale bohužel, těsně před startem sezóny se zranil a tak stejně jako zraněný Víťa Komár nám bude v úvodních zápasech chybět. Cíle pro následující sezónu zůstávají stejné, čili předvádět líbivý fotbal pro naše skvělé fanoušky, a kvalitními výkony se držet v čelních místech tabulky. O myšlenkách na postup se sice šušká, ale o tom se mluví snad v 8 týmech naší skupiny a tak my chceme zůstat při zemi a až průběh sezóny napoví, na co doopravdy máme. Závěrem bych rád všechny pozval na naše fotbalová klání, skvělé grilované klobásky a vynikající pivo, vždyť my ten fotbal děláme právě pro Vás.
Sezona pro muže skončila celkovým 4. místem z 39 body a skóre 48:35. Nejlepším střelcem týmu byl Prašivka Václav s 20 vstřelenými brankami a soupiska týmu vypadala takto: Chalachan P., Lazecký R. - Bača M., Glonek V., Gramel O., Kašuba M., Knopp D., Komár V., Koval M., Majling M., Matzner T., Prašivka V., Sedláček M., Schulz P., Švabík J., Teichmann J., Vysocký M., Grussmann M., trenér Grussmann A., Lyčka L., vedoucí Brandštetter V.


SEZONA 2012/2013
MUŽI: Tato sezóna nebyla příliš povedená od samotného začátku. Už letní Lázeňský pohár byl málem fiaskem, když jsme nemohli dát dohromady ani 11 hráčů a zachránil nás až „Onderos“ a kluci z Rychvaldu. V podzimní části to vrcholilo několika zápasy, kdy jsme měli na dosah jasné vítězství a nakonec jsme byli rádi za remízu. Po odstoupení trenéra Tomáše Černína nás z „brindy“ vytáhl trenér Pavel Homola a dotrénoval podzim do konce. Po podzimu jsme měli na kontě 11 bodů, skóre 22:44 a právem nám patřilo poslední místo. Pro jarní část jsme měli proto jediný cíl a to vybojovat záchranu. Na doporučení Lojzy Grussmanna jsme pro jarní část přivedli trenéra Leonidase Pavlidise. Během zimní přípravy jsme se zúčastnili turnaje v Bílovci, kde trenér poznal hráče a vyformoval tak kádr pro jaro. Na jaře už jsme se prezentovali fotbalem, který měl „hlavu a patu“ a ihned se to promítlo do výsledků. Snad se žádným soupeřem jsme nepropadli a o body bojovali i s týmy z úplného čela tabulky. Škoda jen několika neproměněných penalt, protože vždy to byly penalty bodové a záchrana tak mohla být potvrzena mnohem dříve než tři kola před koncem. Jaro jsme nakonec zakončili se ziskem 17 bodů a skórem 26:24, v součtu s podzimem byla naše bilance 28 bodů a skóre 47:68 a celkově 12. místo. Ze statistik vyplynulo, že celkem do hry zasáhlo 33 hráčů, nejvíce minut odehrál Michal Bača, nejlepším střelcem se stal Václav Prašivka (14), nejvíce žlutých karet „nafasoval“ Jakub Šablatura (16) a jedinou červenou kartu dostal Václav Prašivka.
Trenéra L.Pavlidis: „Když jsem v lednu dostal nabídku trénovat Klimkovice, byl jsem nadšený. Netěšilo mne ale, že byli poslední, o to více to byla výzva. V zimní přípravě kluci pojali mou filozofii, začali trénovat, i když v amatérské soutěži je těžké z důvodu práce a studia. Poznal jsem, že potenciál mužstva je velký a nepochyboval jsem o záchraně. Do každého zápasu jsme šli s cílem vyhrát a i s mužstvy z popředí jsme hráli vždy vyrovnané zápasy. Na všech byl viděn zájem soutěž zachránit. Chtěl bych popřát klukům i vedení pevné nervy a hodně štěstí do následující sezóny, a taky bych chtěl poděkovat všem za spolupráci.“
DOROST: Před sezónou si trenér dorostu sám stanovil cíl, tuto soutěž vyhrát. A po podzimní části nic nenasvědčovalo tomu, že by tento cíl byl nereálný. Během podzimu prohráli jen jediné utkání a to na půdě svého konkurenta o první místo Slovanu Ostrava. Po podzimu tak byli naši dorostenci n druhém místě se ziskem 27 bodů. V jarní části ovšem už nebyli tak úspěšní a nevyhráli ve 4 duelech. S celkovým ziskem 51 bodů a skóre 71:41 tak obsadili 2. místo v soutěži. Ale protože vítězný Slovan Ostrava odmítl postup do Krajské soutěže, byla tato možnost nabídnuta nám a tak se od příští sezóny můžeme těšit na nové soupeře ve vyšší soutěži. Ze statistik vyplývá, že celkem zasáhlo do hry 21 dorostenců, nevíce minut z nich odehrál Jan Anton a nejlepším střelcem se stal Ondra Malík (16).
Trenéra V.Brandštetter: „ Svůj úkol jsem nesplnil, chtěli jsme soutěž vyhrát, ale postup z 2. místa nás těší. Nejsem spokojen s jarem, hlavně v posledním zápase v Krásném Poli jsem zažil velké zklamání. Jarní část v této věkové kategorii komplikuje škola a příprava na maturitu, čímž je ovlivněna účast na trénincích a i na zápasech. Tréninková morálka se i přesto bude muset zlepšit, pokud budeme chtít pomýšlet na úspěch v Krajské soutěži, kádr na to máme.“
ŽÁCI: Nový trenér René Bilík začínal na začátku sezóny od nuly a tak si stanovovat nějaké cíle nemělo smysl. Podzimní část sezóny si kluci především zvykali na velký fotbal a tak vyhráli jen jediné utkání. V zimě však asi tvrdě potrénovali a tak na jaro už vybojovali celkem 4 vítězství a jednu remízu. S celkovým ziskem 16 bodů a kladným skóre 62:49 obsadili 7. místo v soutěži. Celkově se do hry zapojilo 23 hráčů, nejvíce minut z nich odehrál Vašek Strnka, který byl rovněž nejlepším střelcem mužstva s 18 góly.
Trenér R.Bilík: „Moje první sezóna ve funkci trenéra. Ze začátku jsem se potýkal s nedostatkem hráčů při zápasech. Lepili jsme to na každé utkání, aby nás bylo vůbec 11. Ke konci už se to zlepšilo a chodilo na zápasy až 17 kluků. Celkově musím kluky pochválit. Pro příští sezónu 4 kluci přecházejí do dorostu, ale hodně jich příjde z mladších žáků, tak očekávám, že vzestupná tendence výkonu bude pokračovat.“
MLADŠÍ ŽÁCI A PŘÍPRAVKA: V konečné tabulce městské soutěže mladších žáků 7+1 obsadili naši kluci krásné medailové 3. místo se ziskem 53 bodů a skóre 127:50 a jen s minimálním bodovým odstupem na vítěze. Jde vidět, že práce s mládeží patří k našim prioritám, práce trenérů v těchto kategoriích je však celorepublikově nedoceněna. I proto je velmi těžké přivést nové trenéry, proto musíme obrovsky poděkovat těm stávajícím: Stáňovi Homolovi, Renému Bilíkovi, Marku Gelnarovi, Jirkovi Bajgarovi, Vláďovi Brandštetterovi a Jiřímu Chorvatovičovi.
Trenér S.Homola: „S výsledky a umístěním v soutěži mladších žáků jsem spokojen, jen mne mrzí, že jsme nevyhráli ani jedno ze dvou derby s Polankou. Hodně kluků zároveň hrálo i zápasy za starší žáky hodně jich teď v létě přestoupí do starších žáků a zároveň nových přírůstků není tolik, proto jsme pro následující sezónu přihlásili pouze přípravku U-9, kteří hrajou v počtu 5+1. Zároveň se v této sezóně pracovalo na přípravě těch nejmenších. Odehráli jsme i dva zápasy proti Olbramicím a oba vyhráli, snad je to příslib do budoucna.“

Klimkovičtí fotbalisté triumfovali na 36. ročníku Lázeňského poháru
Již 36. ročník Lázeňského poháru v kopané se konal o víkendu 20.-21.7.2013 v lázeňském městě Luhačovice a klimkovičtí fotbalisté si připsali svou dvanáctou účast, kterou korunovali třetím vítězstvím v tomto prestižním turnaji.
Turnaj ovšem vznikl mnohem dříve, než se z Klimkovic vůbec stalo lázeňské město. V roce 1978, přesně 5. - 6. srpna 1978 se podařilo fotbalovým nadšencům z Janských Lázní uvést do života zajímavý nápad na uspořádání turnaje mužstev lázeňských míst. Na stadion „V Klausu“ se tehdy sjeli účastníci ze Železnice, Velichovek, Velkých Losin, Třeboně, Lázní Bělohradu, Mariánských Lázní, Konstantinových a Františkových Lázní. Kdo tehdy tušil, že se zrodila tradice, která přečká víc než tři desetiletí a zařadí se mezi nejstarší turnaje v republice!? Po počátečních velice přátelských střetnutích, která se často dohrávala i rozehrávala mimo hřiště za zvuků zvonícího skla a vzdychajících sudů se z turnaje stala prestižní záležitost a vítaná závěrečná s kvalitní přípravou na novou sezónu. Přesto se zde pravidelně schází spousta přátel, kteří si mají co říci. Tradiční účastníci si svého turnaje velmi považují a to přivírá vrátka dalším týmům lázeňských míst i přes jejich vytrvalý zájem. V posledních letech se počet účastníků turnaje ustálil na osm a to těchto lázeňských týmů: Jánské Lázně, Luhačovice, Železnice, Velichovky, Lázně Bělohrad, Mšené Lázně, Konstantinovy Lázně a Klimkovice. Systém turnaje je následující. Týmy jsou nasazeny dle výsledků posledního ročníku do dvou skupin, kde hrají v sobotu každý s každým v zápasech na 2 x 20 minut. V neděli pak následují zápasy o umístění. Zde hrají vítězové skupin finále, týmy z druhých míst o 3. místo, atd.
Do Luhačovic vyrazila výprava klimkovických fotbalistů již v pátek odpoledne. Část jela společně autobusem a další poté po vlastní ose. Oficiální fotbalová výprava tak čítala celkem 25 jmen, a když se připočtou rodinní příslušníci a fanoušci, kteří s fotbalisty již tradičně na „lázeňák“ jezdí, měla celá výprava z Klimkovic více než padesát členů. Po příjezdu do Luhačovic na nás čekal opravdu nádherný sportovní areál, který můžeme jen závidět a porovnávat s kontrastem zázemí klimkovického hřiště. Ubytování jsme měli zajištěno v pokojích sportovní haly, která je součástí areálu, ve stejném objektu se rovněž nacházely šatny fotbalistů, restaurace, sauna a fitness. V těsné blízkosti byl bowling. Hlavní hřiště s umělým povrchem a osvětlením a kousek vedle se buduje hřiště s přírodní trávou. No prostě fotbalistův sen. Poté co jsme se ubytovali a prohlédli si celý areál, následovala organizační schůzka hráčů a vedení oddílu, kde jsme si stanovili určitá pravidla a vzhledem k tomu, že první sobotní utkání jsme měli na programu již v 8:00 hod ráno, byla určena i večerka. V prvním sobotním utkání nás pak čekal Sokol Železnice, hrající okresní přebor v Královohradeckém kraji. I přes počáteční nerozehranost vydřeli naši hráči první vítězství 1:0, o které se postaral přesnou hlavičkou Marcel Majling. Další utkání ve skupině jsme poté hráli až o půl druhé a tak ještě před obědem byl čas na procházku po lázeňské kolonádě, vyzkoušení lázeňských pramenů a nákup lázeňských oplatek. V dalším utkání nás čekaly Lázně Bělohrad, tento tým, hrající Krajský přebor v Královohradeckém kraji, patří vždy k těm nejkvalitnějším protivníkům a bylo jasné, že výsledek z tohoto utkání již rozhodne o vítězi naší skupiny. Klimkovičtí kluci se proto namotivovali a podali vynikající výkon, který přinesl vítězství 1:0 po brance Michala Bači. Toto vítězství již zaručovalo vzhledem k ostatním výsledkům jasnou účast v nedělním finále, ovšem ani v posledním zápase skupiny proti Konstantinovým Lázním, které hrají okresní přebor v Plzeňském kraji, nechtěli naši zaváhat a zvítězili, tentokrát 2:1 po brankách Jirky Teichmanna a Vaška Prašivky. Svou skupinu jsme tak jasně vyhráli se ziskem 9 bodů a skóre 4:1 a v nedělním finále se mohli těšit na souboj s domácími Luhačovicemi. Ovšem dříve než došlo na finále, byla před námi dlouhá noc, která se nese vždy v přátelském duchu zúčastněných týmů. A v luhačovickém areálu je k tomu rovněž ideální prostor pro uspořádání hudební zábavy, která byla součástí oslav 100 let kopané v Luhačovicích. Tuto oslavu chtěli domácí završit vítězstvím v turnaji, proti nim však stál dobře připravený soupeř. Domácí Luhačovice hrají Krajský přebor Zlínského kraje, což je o dvě soutěže výše než hrají Klimkovice. Průběh finále tomu z počátku také odpovídal. Poté, co Luhačovice neproměnili své dvě dobré příležitosti, udeřili na druhé straně z ničeho nic klimkovičtí hráči. Michal Bača po sólovém úniku obešel i brankáře a skóroval do prázdné branky. Poté se domácí všemožně snažili o vyrovnání, do útoku se zapojoval i jejich brankář, ale k vážnější šanci je naši borci již nepustili a po závěrečném hvizdu rozhodčího mohly vypuknout bujaré oslavy našich hochů společně s fanoušky a všemi členy výpravy.
Nádherný víkend v nádherném městě za překrásného počasí byl zakončen tím nejlepším způsobem, za což patří poděkování všem hráčům, kteří pochopili prestiž tohoto turnaje a na hřišti odvedli opravdu skvělé výkony. Poděkování tedy patří těmto hráčům: Bača Michal, Blokša Martin, Dobeš Marek, Glonek Vojtěch, Hindulák Jan, Janík Mirek, Knopp Daniel, Louda Jakub, Majling Marcel, Matzner Tomáš, Neuwirth Tomáš, Prašivka Václav, Šablatura Jakub, Šoltys Jakub, Teichmann Jiří, Vidlička Radomír a Vostárek David. A samozřejmě i realizačnímu týmu ve složení: Kozelský Jiří, Bilík René, Brandštetter Vladimír a Brandštetter Daniel.
Během organizační schůzky účastníku turnaje byl rovněž potvrzen „jízdní řád“ následujících ročníků. Příští rok se turnaj bude konat ve Velichovkách, v roce 2015 u nás v Klimkovicích, 2016 v Železnici a jubilejní 40. ročník v roce 2017 pak u zakladatele turnaje v Jánských Lázních. Doufáme, že během následujících necelých dvou let, které zbývají do turnaje v Klimkovicích, se nám podaří nějakým způsobem zdůstojnit zázemí, hlavně pak šatny a sociální zařízení našeho hřiště, tak abychom se nemuseli stydět před ostatními účastníky Lázeňského poháru a také před soupeři z našeho kraje v běžných soutěžních zápasech. Povzbuzením nám můžou být příklady Mšených a Konstantinových Lázní, kteří na základě pořadatelství tohoto turnaje vybudovali ve spolupráci s městem úplně nové zázemí klubu. Takovouto vzpruhu by si zasloužil i náš oddíl, zvlášť když v roce 2015 bude slavit již 75 let své existence.
Konečné pořadí 36. ročníku Lázeňského poháru:
1. Klimkovice, 2. Luhačovice, 3. Mšené Lázně, 4. Lázně Bělohrad, 5. Železnice, 6. Jánské Lázně, 7. Konstantinovy Lázně, 8. Velichovky
Nejlepší střelec turnaje: Gunar Michal (Mšené Lázně)
Nejlepší hráč turnaje: Červenka Ondřej (Luhačovice)
Nejlepší brankář turnaje: Vidlička Radomír (Klimkovice)


SEZONA 2013/2014
Tato sezona nebyla z pohledu družstva mužů příliš vydařená. Ale byla již důsledkem sezon předchozích, kdy jsme bojovali o záchranu, tentokráte se to nepodařili a muži po 10 letech opět sestoupili do Městského přeboru. V tabulce 1.B třídy obsadili beznadějně poslední místo se ziskem 15 bodů a skóre 39:102. Nejlepším střelce týmu byl Michal Bača s 12 brankami a zdárně mu sekundoval novic v našem dresu, David Vostárek s 11 brankami. U trenérského kormidla se vystřídali hned tři trenéři a to postupně Jiří Kozelský, Milan Čmelík a Radim Břežný. Hráči nastupovali nejčastěji v této sestavě: Lazecký R., Herda T. - Bača M., Knopp D., Vostárek D., Glonek V., Neuwirth T., Bartoš D., Prausek J., Blokša M., Šablatura J., Borski L., Bartůněk M., Bílý M., Komár V., Drábek J., Konečný K.,Anton J., Teichmann J.
Sezona se ovšem nevyvedla ani dorostencům, kteří rovněž obsadili v Krajské soutěži poslední místo se ziskem 23 bodů a skóre 50:84 a sestoupili do Městského přeboru.
Žáci naopak měli vydařenou sezonu a pod vedením trenéra Reného Bilíka skončili na krásném 3. místě Městského přeboru se ziskem 49 bodů a skóre 119:39.
Svou kvalitu prokázala i přípravka, když v 18 zápasech dokázali kluci nastřílet 69 branek a 4x zvítězit a 3x remízovat.

Lázeňský pohár 2014 ve Velichovkách
V termínu 18.-20.7.2014 se odehrál již 37. ročník Lázeňského poháru, tentokrát nás přivítali pořadatelé z malebné lázeňské obce Velichovky (750 obyvatel), která se nachází v okrese Náchod, zhruba 5,5 km západně od Jaroměře. Předem, než se pustíme k hodnocení turnaje, musíme vyseknout hlubokou poklonu pořadatelům, kteří věnovali přípravě mnoho dobrovolnických, a obci Velichovky, která před turnajem investovala celou jednu desetinu svého rozpočtu do zvelebení areálu hřiště a okolí. To vše přispělo ke skvěle zvládnutému pořadatelství a všech více než 500 účastníků lázeňského poháru včetně diváků se celý víkend bavilo bezvadně. O to větší je to ale závazek pro nás TJ Klimkovice a Město Klimkovice pro příští ročník poháru, který se bude v již známém termínu 25.-26.7.2015 konat u nás v Klimkovicích. Pomyslnou štafetu pořadatelství přijel do Velichovek osobně převzít pan starosta Ing. Zdeněk Husťák, který se na vlastní oči přesvědčil o atraktivitě a prestiži tohoto nejstaršího fotbalového turnaje na území České republiky.
A teď už k proběhlému turnaji. Tentokrát se nám jako hlavní protivník na turnaji postavil termín, protože více než polovina kádru měla již naplánovanou dovolenou nebo se z jiných důvodů nemohla zúčastnit. A tak v pátek 18.7.2014 po 15 hodině vyrazila autobusem z Klimkovic výprava těchto hráčů: Jan Anton, Michal Bača, Martin Blokša, Jakub Drábek, Matěj Glombica, Tomáš Herda, Jan Hindulák, Vašek Hurník, Karel Konečný, Jirka Kozelský, Stáňa Kursa, Tomáš Malík, Tomáš Neuwirth, Martin Vysocký a realizační tým ve složení René Dittrich, Vláďa Brandštetter, Lukáš Lyčka, Jiří Seidler a Václav Prašivka st. Ve stejnou dobu vyrazila autem na 260 km dlouhou cestu i tradiční skupina našich fanoušků. Po příjezdu do Velichovek následovalo ubytování, tentokrát ve stanech, a krátká porada hráčů k sobotním utkáním a samozřejmě stanovení večerky, protože první sobotní utkání bylo na programu už v 8 hodin ráno. Sobotní utkání ve skupinách se hrají na 2 x 20 minut. Prvním soupeřem nám byly Konstantinovy lázně. V utkání jsme dvakrát vedli po brankách Michala Bači a Honzy Hinduláka, ale soupeř pokaždé dokázal vyrovnat a tak utkání skončilo nerozhodným výsledkem 2:2. Ve druhém utkání, které následovalo po slavnostním zahájení turnaje, jsme narazili na Jánské Lázně. Toto utkání mělo jednoznačnější průběh v náš prospěch a po brankách Martina Vysockého, Tomáše Neuwirtha, Michala Bači a Káji Konečného jsme zvítězili 4:0. Do posledního utkání ve skupině jsme stále žili v naději na nedělní finále. Ovšem soupeřem nám byly Lázně Bělohrad, které v současné době hrají o tři výkonnostní soutěže výše. Výsledek podle toho taky vypadal a prohráli jsme 1:5, když o jedinou naší branku se postaral hrající trenér René Dittrich. Bohužel v součtu všech utkání naší skupiny nám chyběl jeden vstřelený gól nebo o jeden méně obdržený gól, abychom hráli v neděli utkání o 3. místo. Takhle jsme v neděli nastoupili, v utkání o 5. místo proti Železnici. Ještě než došlo na nedělní boje o konečné umístění, byl před námi sobotní večer, a ten již tradičně vyplňuje hudební zábava. Tentokrát s živou rockovou muzikou. Při této „párty“ vznikají dlouhodobé přátelství mezi hráči a funkcionáři jednotlivých týmů účastníků lázeňského poháru.
Nedělní utkání o 5. místo bylo dlouho v naší režii a brzy jsme se po brance Matěje Glombici ujali vedení 1:0. Poté jsme ale neproměnili několik slibných příležitostí a soupeř postupně přebíral iniciativu a pár minut před koncem vyrovnal na konečných 1:1. Následovalo rozuzlení zápasu loterií pokutových kopů, kde se našim střelcům příliš nevedlo a prohráli jsme 1:3. Na letošním 37. Ročníku Lázeňského poháru jsme tedy obsadili konečné 6. místo, což je po loňském prvenství do jisté míry zklamáním. Ale když si vezmeme, že jsme do posledního utkání ve skupině měli šanci hrát o finále a jen těsně nám uniklo utkání o 3. místo, a když k tomu přidáme, že tým, který letos jel na „lázeňák“, byl složen převážně z mladých kluků, kteří tento turnaj absolvovali poprvé, musíme být, ani ne tak s výsledkem, jakožto s průběhem turnaje, spokojeni. Šlo především o to utužit kolektiv, což myslím turnaj splnil dokonale.
Již nyní nám ovšem začínají starosti z organizací příštího ročníku Lázeňského poháru, který se uskuteční v Klimkovicích. Doufáme, že všechny plány, které máme k bezproblémové organizaci turnaje, a k zvelebení našeho fotbalového stadionu vyjdou a my se příští rok budeme moci pochlubit s minimálně stejnou úrovní organizace, jaká byla letos ve Velichovkách.
Konečné pořadí na 37. ročníku Lázeňského poháru ve Velichovkách:
1. FK Lázně Bělohrad, 2. TJ Velichovky, 3. FK Luhačovice 4. TJ Sokol Konstantinovy Lázně, 5. TJ Sokol Železnice, 6. TJ Klímkovice, 7. Sokol Mšené Lázně, 8. SK Janské Lázně


SEZONA 2014/2015
Po loňském sestupu mužstva mužů do Městského přeboru nebylo ambicí týmu ihned postoupit zpět do krajské soutěže, ale konsolidovat kádr postavený na vlastních odchovancích. Sezona začala báječně a to vítězstvím v malém derby s Polankou B. Slabinou týmu ovšem bylo, že nedokázal vyhrávat zápasy s týmy s popředí tabulky. A tak po podzimní části obsadili muži 4. místo se ztrátou 6 bodů na vedoucí celek. Přes zimu se plány a cíle nijak nezměnily a hlavním úkolem této sezony pořád zůstávala konsolidace kádru. V jarní části však muži ukázali, že mají pro příští sezonu na čem stavět a z 15 utkání prohráli je třikrát a sezonu zakončili šňůrou devíti vítězství v řadě. Ale vzhledem k tomu, že zejména soupeři s popředí tabulky také nezaváhali, stačily tyto výsledky na konečné 3. místo se ziskem 68 bodů a skóre 85:40. Statistiky ukazují, že nám nevycházely zejména domácí utkání, protože, kdyby se počítala tabulka jen z venkovních zápasů, tak tuto jsme s přehledem ovládli. Příčinou tak může být paradoxně naše kvalitní travnaté hřiště, kde se soupeři těší hrát. Nejlepším střelcem týmu byl Václav Prašivka s 23 trefami a solidně mu sekundoval i David Vostárek s 20 vstřelenými brankami. Hráči pod vedením trenéra Radima Břežného nastupovali nejčastěji v této sestavě: T. Herda - L. Borski, J. Anton, M. Vysocký, D. Vostárek, D. Knopp, V. Komár, V. Prašivka, V. Glonek, Z. Novák, K. Konečný, J. Šablatura, V. Jaroň, J. Drábek, J. Teichmann, T. Neuwirth, V. Hurník, M. Glombica, J. Gazda.
Dorostenci pod vedením trenéra Jirky Chorvatoviče měli slabší podzim než jaro. Jaro se jim vyvedlo náramně a prvních pět zápasů nepoznali chuť porážky. Bohužel los tomu tak chtěl, že poslední tři zápasy sezony byly se soupeři s úplného čela tabulky a tyto našim chlapcům nevyšly. I tak se dá tato sezona Městského přeboru dorostu hodnotit jako vydařená. V konečné tabulce jim patřilo pěkné 4. místo se ziskem 30 bodů a skóre 59:33. Nejlepším střelcem týmu se stal Ondra Malík s 18 brankami.
Žáci pod vedením trenéra Reného Bilíka se rovněž neztratili ve své soutěži Městského přeboru. Hlavním cílem v těchto kategoriích není vítězství za každou cenu, ale radost ze hry. Ne vždy se to podaří, ale doufáme, že převládají ty okamžiky, kdy je hlavní cíl naplňován. Z 22 zápasů zaznamenali 4 výhry a 4 remízy a vstřelili 32 branek, i toto se musí ocenit a věřit, že už příští rok to bude zase o něco lepší.
A nakonec úplně ta nejmladší kategorie a to přípravka vedená trenérskou dvojicí Lubomír Eltner a Stanislav Homola. Opět jako u žáků, zde nejde o body ani výsledky. I tak si troufnu říct, že výsledky této kategorie jsou nadstandardní.Krom soutěže, kde ze 14 zápasů 6 krát zvítězili a vstřelili 89 branek se zúčastňovali i několika turnajů a vždy se vrátili z medailí na krku.

K 1.1.2015 měl oddíl kopané celkem 133 aktivních členů a z toho 91 mladších 18-ti let.