Jdi na obsah Jdi na menu

Jak jsem poznal vaši matku/How i met your mother

12. 1. 2016

Jak jsem poznal vaši matku (v originále How I Met Your Mother)

je americká komedie. Hlavní osou příběhu jsou životní příhody hlavního hrdiny Teda Mosbyho (Josh Radnor), který v roce 2030 (ovšem hlasem Boba Sageta) vypráví svým dětem příběh o tom, jak poznal jejich matku – to vysvětluje titulní název a také minulý čas užitý v názvu seriálu.

Jeho tvůrci jsou Craig Thomas a Carter Bays, kteří jsou současně i výkonnými producenty a podílejí se i na některých scénářích. Seriál byl inspirován jejich životem v New Yorku. Všechny epizody (mimo 12 epizod ze 180) byly režírovány Pamelou Frymanovou.

Seriál zaznamenal úspěch u kritiků a po celou dobu vysílání seriálu držel dobrý rating. Seriál byl nominován na 24 cen Emmy z nichž sedm jich obhájili. V roce 2010 vyhrála herečka Alyson Hannigan People's Choice Award za nejlepší herečku v komedii. V roce 2012 po sedmi letech vysílání zvítězil na People's Choice Awards cenu za nejlepší televizní komedii a Neil Patrick Harriscenu za nejlepšího herce v komedii.

1024px-how_i_met_your_mother_cast.jpg

Hlavní postavy

Ted Mosby (Josh Radnor)

Ted pochází z Ohia a promoval na Wesleyan University jako architekt. Poté, co se jeho kamarád Marshall zasnoubil, Ted se rozhodl najít svou spřízněnou duši. To je základem celého příběhu a Tedova přátelství s dalšími postavami Marshallem, Lily, Robin a Barneym.

0b49a8af80_85008752_o2.jpg

Marshall Eriksen (Jason Segel)

Marshall je bezstarostný a naivní optimista, který pochází ze St. Cloud v Minnesotě. Na začátku seriálu bydlí se svým nejlepším kamarádem Tedem Mosbym a se svou dlouholetou přítelkyní Lily Aldrin; tu v pilotní epizodě požádá o ruku, což Teda přiměje k myšlence také se usadit, mít rodinu a hlavně najít ženu.1e8541aad7_85008874_o2.jpg

Lily Aldrin (Allison Hanigen)

Je žena Marshalla Eriksena a nejlepší kamarádka Robin Scherbatské. Lily je učitelka v mateřské školce a amatérská malířka.

8b03803aeb_85008851_o2.jpg

Robin Scherbatská (Cobie Smulders)

Lily několikrát přiznala, i když většinou jako vtip, že shledává svou nejlepší kamarádku Robin sexuálně atraktivní. Ve skutečnosti, když si Lily stěžovala, že její vztah s Marshallem znamenal „žádné lesbické zkušenosti na vysoké“, Robin ji políbí. V epizodě „The Scorpion and the Toad“ z druhé série Lily řekne, že má Robin skvělý zadek. V epizodě čtvrté série s názvem „Do I Know You?“ Lily přiznává Barneymu, že si nemohla navšimnout Robinina skvělého těla. V epizodě páté série s názvem „Robin 101“ Lily prozradí, že Robin byla předmětem jejích některých sexuálně „matoucích snů“. V epizodě „The Perfect Cocktail“ zjistíme, že kdykoliv Lily pije martini, chce se jí líbat se s Robin.

ecb9e148b1_85008901_o2.jpg

Barney Stinson(Neil Patrick Harris)

Lily projevila zájem a zároveň i znechucení k sexuálnímu životu Barneyho. Ve druhé sérii v epizodě "World's Greatest Couple" usnou ve společné posteli, což vede k Barneymu panickému záchvatu, že jsou ve vztahu. Lily také ukazuje nevhodnou úroveň zájmu o Barneyho ložnici, zvláště v epizodách „The Goat“, „Miracles“, „The Naked Man“ a „The Rough Patch“. Když v epizodě „Bagpipes“ Barney cítí, že Lily Marshalla využívá, tak mu popisuje kroky, jak by se k ní jako přítel choval.

780cf57421_70325304_o2.jpg

 

 

 

 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář