Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. ročník Stachovické Vorkšiády

Zúčastnili jsme se 1. ročníku Voříškiády ve Stachovicích

 

17. týden roku 2017 byl opravdu dramatický…v republice se střídaly kalamity jedna za druhou, teploty mírně nad nulou, někde až 20 cm sněhu, jinde po celotýdenním dešti vylité potoky a řeky…

Ale 29. duben byl jiný, jarní, to se totiž konala 1. Stachovická Vořiškiáda, kam jsme tak trochu byli pozvaní a tak trochu se vetřeli a v zastoupení: Martina a Standa Horákovi, Petra Šimečková, Honza Gebauer a Alena Kanková jsme jeli trochu si zablbnout a zasoutěžit si v různých disciplínách a v neposlední řadě organizátorům pomoci vyplnit pauzu předvedením základního výcviku poslušnosti( všichni) a poté i prověření zástěn( Bart) a nakonec krátký zákus na figuranta( Anndy). Troufnu si naše vystoupení zhodnotit jako vydařené a divákům se líbilo J.

Soutěže nachystané pořadatelským klubem byly zajímavé, nevšední a místy zrádné a zákeřné…no považte…přivolání odloženého psa minovým polem, kde pro poházené míčky, plyšáky a pamlsky nebylo kam šlápnout byla těžká disciplína! Tam očekávaně vybouchla Aja i Bart, naopak vyhledávání pamlsků ukryté pod předměty v označeném čtverci v časovém termínu s přehledem vyhrála Aja J.

Disciplína, která se proměnila v úspěch našeho spolku byla Agility překážky, známe je z našeho cvičáku, ale trénujeme vzácně a tuto jsme obsadili 100%!.

Akce byla perfektně připravená, jídla, pití dostatek, navíc možnost svézt se na koni, DJ, ozvučené komentování, diváků i psů hojně, žádný psí konflikt…děkujeme pořadatelům za příjemně strávené odpoledne a doufáme, že setkání na společné akci nebude poslední.

A. Kanková

fotky na Rajčeti: http://kynologie-va.rajce.idnes.cz/Stachovicka_Voriskiada/