Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní

2. 3. 2015

 

200 g hladké mouky

na špičku nože prášku do pečiva

500 ml mléka

2 vejce

sůl, pepř

olej

pažitka, petrželka (bazalka...čerstvé bylinky)

250g měkkého tvarohu

2 lžíce másla

2 lžíce pomazánkového másla

1 stroužek česneku

 

Do mouky nasypeme prášek do pečiva a postupně zašleháváme mléko, žloutky a špetku soli. Vymícháme hladké těstíčko, které necháme půl hodiny stát. Těsně před smažením zapracujeme sníh z bílků. Mezitím v malém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme prolisovaný česnek, zpěníme a stáhneme z ohně. Směs vmícháme do tvarohu, zašleháme pomazánkové máslo a přisypeme nasekané bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme. Pánev potřeme lehce olejem a opečeme na něm silnější palačinky, potřeme je bylinkovou náplní a zavineme.

 

Zdroj: Apetit 3/2011

 

pazitkove_palacinky.jpg