Králík na smetaně
1 králík
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička sladké papriky
5 lžic plnotučné hořčice
125 g másla
250 ml smetany na šlehání
sůl
Králíka naporcujeme a osolíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a papriku. Krátce opečeme a přidáme hořčici. Touto ještě teplou směsí potíráme porce králíka. Vložíme do pekáčku a přetažený folií necháme do druhého dne uležet. Druhý den pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Maso průběžně potíráme výpekem. Po 3/4 hodině odstraníme alobal a zalijeme mírně osolenou smetanou. Pečeme nezakryté další 3/4 hodinu. Podáváme s kaší.
Zdroj : Apetit