Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medovník

20. 3. 2016

 

3 vejce

300 g krupicového cukru

1 hera

3 lžíce tmavého medu

1 lžička jedlé sody

400 g Hladké mouky 00 extra

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka

300 g másla

 

Ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku a sodu. Mícháme asi 10 minut, dokud těsto nebude mít zlatou barvu (můžeme si pomoct ručním šlehačem s metly na těsto). Na plechy natáhneme pečící papíry, obkreslíme talíř a do tohoto kruhu naneseme natenko těsto (celkem 6 plátů) Placky pečeme dozlatova 7 – 10 minut. Hotové placky okrájíme na stejný průměr a zbylé odkrojky potom použijeme na ozdobu. Vyrobíme krém(y) a slepíme jimi dortu, potřeme i povrch a posypeme rozdrobenými odkrojky.

Krém č. 1: Máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka a si 10 minut

Krém č. 2: Kondenzované mléko povaříme zavřené 2 hodiny ve vodě  a po vychladnutí smícháme s třetinou másla.

Krém č. 3: zbytek másla prošleháme s 300 g moučkového cukru a 2 sáčky vanilkového cukru, přidáme hrst strouhaných ořechů. Upečené pláty potíráme střídavě krémem č. 2 a 3.

 

Zdroj: Apetit

 

medovnik_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

medovnik.jpg