Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítejte smiley

                                                                                                        

p139--.jpg

 

 Navštívili jste jedinečné stránky s ukázkou sbírky, kterých v naší republice a v celém světě mnoho není. Začalo to někdy kolem roku 2007-2008. Dostala jsem od sestry první krásnou pohlednici s bulteriérem. Tehdy mě ani nenapadlo, jak moje sbírka bude vypadat za pár let, ani jak vzácné kousky se mi dostanou do rukou, ale nadchla jsem se a začala se zajímat o to, kolik obrázků u nás i ve světě s tímto nádherným psím plemenem existuje. Hledala jsem, pátrala, pídila jsem se po informacích, kterých bylo zoufale málo. Oslovovala jsem jednotlivé sběratele pohlednic se psy, jestli náhodou nemají nějakého bulíčka na obrázku na výměnu či prodej, a tak to všechno začalo... Některé kousky jsem objevila v obyčejném papírnictví, ve stojanu na pohlednice v trafice, hlavně české s nápisy. Ale největší zlom nastal, když jsem se seznámila se sběratelkou pohlednic Marcelou. Ona mi umožnila díky svým tuzemským i zahraničním kontaktům obstarat další a další pohlednice i ze státu, o kterých se mi ani nesnilo, a navíc nechala vydat našeho psa na vlastních pohlednicích, což pro mě bylo ještě před několika lety něco naprosto nepředstavitelného, hotový zázrak. Díky, Marcel...

Moje další poděkování patří všem, kteří mi do sbírky přispěli pohlednicemi, ať už zaslanými, darovanými nebo prodanými, bez nich by moje sbírka nebyla tak velká. Takže velké díky VÁM VŠEM, konkrétně Aničce, Kačence, Ireně, Vendulce, Majce, Marcele, Stáně, Lucce, Radce, Míše, Jitce, Sylvě, Zuzaně, mamce, mému milujícímu manželovi a za poslání slovenských pohlednic ďakujem aj Nore :-) Za nejčerstvější přírůstky děkuji i páníčkům bulteriéra Johnnyho  (Johnny for Animals).

Svoje pohledy jsem se rozhodla dát na stránky k našemu pejskovi, ale tam už se všechny obrázky nevejdou. Rozhodla jsem se motivy podrobněji popsat a trochu roztřídit, některé i porovnat. A protože je tu prozatím místo i na poštovní známky, uvidíte minisbírku krásných známek s anglickým bulteriérem.

Platí, že se mi můžete kdykoliv ozvat, některé kousky mám ve své sbírce vícekrát a ráda Vám je poskytnu výměnou třeba za jiný pohled, který mi chybí. Budu ráda, když mi dáte vědět o existenci pohlednice s motivem bulteriéra, který tady neuvidíte. Pokusím se ho sehnat a doplnit k ostatním.

Je to koníček, který není náročný na prostor. Celou sbírku mám uskladněnou ve dvou plastových pořadačích, v průhledných fóliích pro archivaci fotografií, a v jednom malém albu na známky. Sběratelství mi přineslo spoustu radosti, kdykoliv mi do sbírky přibyl nový pohled, i adrenalin při dražení v aukcích, odkud mám taky část úlovků. Když jdu kolem nějakého papírnictví nebo knihkupectví, které má i stojany na pohledy, zastavím se a podívám, jestli tam náhodou na mě nečeká  nějaký bulteriér. Obvykle je nenacházím, ale když se to povede, mám velikou radost, obzvlášť že jsem tak ušetřila na poštovném :-) Poslední dobou se velmi rozšířily 3D pohlednice s všelijakými motivy. Snad někoho napadne vytvořit a do prodejen rozšířit i pohlednice s bulíčkem...

Momentálně mám celkem 383 pohlednic s bulteriérem a 20 poštovních známek.

Postupně do jednotlivých článků doplním vše, co se vejde. Mám pohlednice české a zahraniční z Německa, Anglie, Holandska, Irska, Francie, Finska, Belgie, Polska, Číny, Japonska, USA, Slovenska, Švédska, Ruska, Švýcarska a Estonska.  A možná i z dalších zemí, jen to vzadu není uvedeno...

Na zakázku jsem nechala vyrobit na památku 10.narozenin našeho pejska tuto jedinečnou originální dřevěnou pohlednici - má  ve sbírce pořadové číslo 351 a je extrémně tenká, na to že je to dřevo - působí jako silnější čtvrtka, je pružná, je krásně vidět textura dřeva.

                 dreveny-luky.jpg

Nejnovější pohlednice mám u českých s nápisem. U černobílých přibyl taky vzácný přírůstek,  A tady je pětice úžasných reklamních pivních pohlednic z Ameriky.

bud-light.jpg

Příjemné pokochání jedinečnými pohledy Vám přeje Katka. Vzkaz mi můžete nechat tady, v komentářích - vlevo v menu.