Jdi na obsah Jdi na menu
 


NAŠE DESATERO

 

1

Akademie si klade za cíl propagaci sportovních aktivit – přivést děti a mládež ke sportu v jeho všestranné podobě. Zásadními hesly projektu jsou flexibilita, všestrannost, koordinace, zdravé sportování a fair play.

 

2

Akademie bude rozvíjet všestranné sportovní dovednosti dětí a kompenzovat příliš časnou specializovanou sportovní přípravu dětí v oddílech.

 

3

Sportování v Akademii bude v duchu názvu velmi široké, počínaje atletikou (běhy i základy technických disciplín, umění ovládat atletickou abecedu), přes gymnastiku, plavání až po trénování dynamické a výbušné síly a dovedností (švihadlo, stabilita na „Bosu“, shyby, kliky, leh-sedy, cviky s medicinbalem).

 

4

Důležitým bodem je upevňování „opravdového“ zdraví dětí. Výrazné proto bude zaměření na kompenzační cvičení – podle lékařů je nejvíc zmiňovaným problémem dnešních dětí jednostranné zatížení jen určitých svalových skupin. Desítky kompenzačních cviků s tím dokážou úspěšně bojovat. Budeme spolupracovat a aktivity Akademie konzultovat s dětskými lékaři.

 

5

Postaráme se o pestrou nabídku tradičních i méně tradičních závodů. Ať půjde o organizování vlastních soutěží a klání, tak zajištění závodů, které hromadně sportovní oddíly dětem a mládeži v podstatě nenabízejí. Uspořádáme vícedenní 2-3 kempy v přírodě a horách, které ještě více rozvinou dřívější úspěšná sportovní soustředění organizovaná Občanským sdružením Tygříci (Mšeno 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Během olympijských her v Rio de Janeiro uspořádáme v Jizerských horách týdenní „malou“ olympiádu dětí a mládeže otevřenou všem dětem (ročníky narození 2001 až 2008), navazující na tradici sportovních dnů v Desné u Tanvaldu (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015).

 

6

Jedním ze stěžejních hesel Akademie však bude motto „soutěž sám se sebou“. Na připravovaném oficiálním webu Akademie bude mít každé dítě svou kolonku s výsledky jasně daných disciplín, která může být uzamčená heslem jen pro konkrétní dítě, aby se ti slabší nebo začínající vyhnuly případným posměškům za zprvu slabší výsledky.

 

7

Pravidelné tréninky budou probíhat různorodou formou – prakticky žádný se nebude opakovat ve stejné šabloně. Nehrozí tedy stereotyp, vize projektu se přímo staví do opozice vývojové svalové disbalanci, jež je dnes velkým problémem u sportující mládeže. Platí: jednou trénujeme v lese, podruhé ve vodě, náročnější kruhové tréninky střídá strečink atd. Pokud to dovolí prostředky, zorganizujeme vedení ukázkových tréninků osobnostmi v daném oboru.

 

8

Budeme dále rozvíjet úspěšnou spolupráci s projekty pod záštitou Českého olympijského výboru, jakými jsou Sazka olympijský víceboj, Odznak všestrannosti olympijských vítězů atd., ale i s dalšími zajímavými projekty (Junior Spartan Race aj.). Akademie dokonale připraví děti, které o to budou stát, na tyto soutěže.

 

9

Budeme do činnosti Akademie pravidelně implementovat nové trendy.

 

10

Zvýšíme celkovou výkonnost a odolnost dětí, naučíme je respektovat pravidla ve smyslu fair play sportování, budeme posilovat koncentraci a vůli dětí a vytvoříme jejich vztah ke sportu jako celoživotní aktivitě a ideálnímu nástroji zdravého životního stylu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

words to use when writing an essay e41aqc

(Eugenesoola, 6. 4. 2023 20:41)


Thanks a lot, Lots of content.
academic writing services for graduate students https://essaywritingservicetop.com higher english critical essay help https://bestpaperwritingservice.com

Kdo to přichází z Neratovic?

(Radek, 15. 3. 2016 10:48)

Kdo v rouchu žluto-rudém míří k Akademii? Kdo je ten v úboru velebném, hrdě kráčející ve své velké síle? Já, který právem vyhlašuji, že na vítězství stačím!

TO SE VÁM POVEDLO. DRŽÍM PALCE!!

 

 

Portrét


Poslední fotografie


Kontakt

Vratislav Polka 733 796 013

David Šprincl 724 105 531

účet: 270013418/0300

akademievsp@gmail.com



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 391395
Měsíc: 7673
Den: 230