Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všeobecné obchodní podmínky

od 1.1.2014 – se řídíme změnami z nového občanského zákoníku.

Zákazníkem je každá fyzická či právnická osoba, která si po shlédnutí těchto stránek objedná telefonicky, emailem či jiným způsobem zboží vystavené na těchto stránkách. Tímto úkonem se zákazník zavazuje k dodržování obchodních podmínek zde uvedených. Každý zákazník je povinen seznámit se s obchodními podmínkami před samotným odesláním objednávky.

Expedice zboží probíhá v co nejkratším čase (1-2 dny) v případě, že je dané zboží vyrobeno na skladě. V ostatních případech (kdy se zboží musí vyrobit) se dodací lhůta pohybuje v rozmezí 1-3 měsíců (ve výjimečných případech až 6měsíců).

Objednané zboží zasíláme prostřednictvím České pošty na dobírku. Zboží je zasláno na adresu uvedenou v objednávce. Poštovné a balné činí 150 Kč na objednávku, pokud není uvedeno jinak. Zboží je za těchto podmínek dodáváno pro Českou republiku, dodání do zahraničí je řešeno individuálně.

Při převzetí zásilky od zaměstnance České pošty nebo při osobním odběru na prodejně máte právo si balíček zkontrolovat, zda není mechanicky poškozen. V případě poškození máte možnost uplatnit u České pošty reklamaci.  Za poškození zásilky během její dopravy k zákazníkovi není odpovědnost na straně prodejce, ale na straně dopravce. Při osobním odběru lze reklamaci uplatnit přímo na prodejně. Převzetím zboží a zaplacením kupní ceny zákazník potvrzuje, že zboží dorazilo bez jakéhokoliv mechanického poškození.

 

Odstoupení od smlouvy:

Prodávající má právo odstoupit od smlouvy do okamžiku odeslání zásilky, a to kvůli nedostupnosti zboží, či výrazné změny jeho ceny. V takovém případě je však povinen zákazníka kontaktovat a dohodnout se na dalším postupu v řešení problému.

Kupující může odstoupit od smlouvy dle § 53 odst. (7) občanského zákoníku v platném znění, a to do 14 dnů bez udání důvodu a zboží vrátit. Zboží musí být zasláno doporučeně na naši adresu, která je uvedena v sekci kontakty. Zboží nesmí nést známky používání či poškození. 

Odstoupí-li kupující od smlouvy podle ust. § 53 odst. (7) občanského zákoníku, má provozovatel právo na náhradu skutečně vynaložených nákladů spojených s vrácením zboží; provozovatel tyto náklady vyčíslí, sdělí kupujícímu a je oprávněn je započíst na svůj závazek vrátit kupujícímu kupní cenu.

Příslušnou částku (vč.poštovného) vrátíme do 10 dnů  od vrácení zboží. Vrácení peněz může proběhnout bankovním převodem (ev. poštovní poukázkou) nebo výměnou zboží ve stejné hodnotě, vše po vzájemné dohodě.

S osobními údaji (e-mail, adresa) je nakládáno v souladu se zák. č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a případně i jiných zákonů, v platném znění a nejsou v žádném případě využívány k jiným účelům, než dle 284/2004 Sb.
Osobní údaje, vyplněné při objednávce zboží ,nejsou v žádném případě poskytovány třetí straně.

 

Reklamační řád :

Záruční podmínky: Na veškeré zboží u nás zakoupené poskytujeme záruku 24 měsíců. Reklamované zboží zašlete zpět na naši adresu. Reklamaci vyřešíme tel. nebo emailem. Naší snahou je vyřídit reklamaci k Vaší spokojenosti v co nejkratší době, nejdéle do 30 dnů. Na vady, které vznikly z důvodu opotřebení a nebo byly způsobeny nevhodným zacházením se záruka nevztahuje. Při reklamaci je nutné předložit nákupní doklad (účtenku).

 

Neuznané vady:

Mechanické poškození: deformace tvaru šperku, přetržení řetízku mimo spoj, poškrábaný povrch, viditelné poškrábání kamenů, zlomené mechaniky u náušnic, neodborně provedený zásah nebo oprava.

Oxidace (černání) šperků zejména u stříbra výjmečně i u zlata, které je způsobeno vlivem prostředí (parfémy, reakce na léky, chemické výpary, změna tělesné teploty ev. faktor PH.

 

Správné zacházení se šperky:

Aby Vám šperk dlouho sloužil, doporučujeme dodržovat tyto zásady:

Śperky s drahými kameny nenosit při výkonu těžkých prací, hlavně prsteny jsou náchylné na mechanické poškození. Koupele všeho druhu, zvláště koupele lázeňského charakteru, které obsahují síru ev. jiné chemické sloučeniny způsobují velmi agresivní oxidaci.

 

Puncovní značky

http://www.puncovniurad.cz/cz/znacky.aspx

 

 

Zásady zpracování osobních údajů

Živnostník Lubomír Janků, IČ: 11094851, se sídlem Chutnovka 60, Turnov, jako správce osobních údajů zpracovává při své činnosti osobní údaje v souladu s platnými právními předpisy, zejména Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen „Nařízení GDPR“). Při jejich zpracování plně respektuje zájmy a základní práva a svobody subjektů údajů vyžadující ochranu osobních údajů.

 

Dále poskytoval estránek.cz, společnost WEBSITEMASTER a.s. zpracovává osobní údaje v souladu s platnými předpisy výše. Bližší informace na https://www.estranky.cz/zasady-zpracovani-osobnich-udaju/.