Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládové chilli lanýže

27. 2. 2016
  • 300 g kvalitní čokolády (min. 70%)
  • 4 lžíce másla
  • 3 dl smetany ke šlehání
  • 3 lžíce koňaku 
  • čtvrt až půl lžičky drcených chilli papriček
  • kvalitní kakaový prášek na obalení


Ve vodní lázni necháme pomalu rozpustit kousky nalámané čokolády se smetanou a máslem. Metličkou rozšleháme dohladka. Nakonec přidáme alkohol a vmícháme chilli koření. Připravenou čokoládovou směs naliejeme do nízké ploché misky a asi na hodinu dáme do mrazničky. Ze ztuhlé čokolády lžičkou "vykrajujeme" malé kousky, které následně prsty vytvarujeme do kuliček a obalujemeje v hořkém kvalitním kakau. Hotové čokoládové lanýže "usadíme" do malých papírových košíčků.