Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínští běžci získali osm medailí z přeboru kraje

V sobotu 25. března se v Čáslavi v rámci 76. ročníku tradičního Běhu sady Vodranty uskutečnil letošní přebor Středočeského kraje v přespolním běhu všech kategorií. Kolínští běžci na něm vybojovali celkem osm umístění na stupních vítězů, z toho dvakrát stáli na stupínku nejvyšším.

Nejúspěšnější pro kolínskou výpravu byla kategorie mladších žákyň, v níž kolínská děvčata získala všechny tři medaile. Přebornicí Středočeského kraje se stala Andrea Vlková, která absolvovala 1150 metrů dlouhou trať za 4:33,9 min., a za ní doběhly Simona Poláková (4:39,5) a Barbora Štěrbová (4:40,1). Dařilo se i starším žákyním, když stříbrnou medaili vybojovala Linda Radoňská, která byla na trati dlouhé 1550 metrů v čase 5:42,3 min. jen o vteřinku pomalejší než vítězka, a pro bronz si doběhla Vanesa Adamcová (5:52,3).

Šestou medaili získal v kategorii starších žáků Jiří Křivský, který absolvoval stejně dlouhou trať jako děvčata za 5:53,0 min., a poslední dva cenné kovy pro kolínské závodníky přinesl závod mužů mílařů. Na trati dlouhé 4000 metrů byl nejrychlejším Středočechem Jiří Křeček v čase 13:27,2 min, když byl o osm vteřin v cíli dříve než stříbrný Martin Coubal (13:15,4).