Jdi na obsah Jdi na menu

Na Sportovci Kolína 2023 získali atleti 12 ocenění!

V úterý 20. února proběhl v kolínském divadle tradiční galavečer ankety Sportovec Kolína 2023, který tentokrát moderoval Martin Čermák. Během téměř dvouhodinového vydařeného programu, v němž vystoupil zpěvák Petr Konývka v doprovodu Tomáše Tesaře, skupina gymnastického aerobiku Fit Studio Energy a taneční tým CrossDance Kolín, se velkého uznání dočkali naši atleti, když z 31 ocenění si odnesli v silné konkurenci desítek kolínských klubů a oddílů plných dvanáct a vítězství jim patřilo ve čtyřech ze sedmi vyhlašovaných kategorií!  

Slavnostní večer tentokrát ale začal smutně, když se vyprodaný sál kolínského divadla rozloučil minutou ticha a velkým potleskem s nedávno zesnulým místostarostou města Kolína Michalem Najbrtem a o několik minut později věnoval svůj potlesk do stejných míst i našemu tragicky zemřelému členu Zdeňku Hejdukovi, který byl in memoriam oceněn Cenou za mimořádný přínos kolínskému sportu, kterou převzala jeho maminka Ladislava.

Poté již začalo předávání ocenění nejúspěšnějším kolínským sportovcům uplynulého roku. Nejúspěšnější z atletických týmů v kategorii žactva byly naše starší žákyně, které loni vybojovaly titul mistryň Čech a ve finále mistrovství republiky skončily čtvrté. Pohár za druhou příčku si odnesl dětský tým tanečního klubu CrossDance Kolín a třetí skončili nejmladší gymnasté Sokola Kolín. Ještě páté, byť již nevyhlašované místo obsadil tým našich starších žáků, jemuž pomyslné stupně vítězů unikly pouze o tři body.

sportovec_zky.jpg

 

 

 

 

Jednoznačným vítězem kategorie žactva jednotlivců se stal kladivář Antonín Adam, který loni získal titul mistra republiky a vyhrál s náskokem 121 bodů. Vyhlašovanou sedmičku uzavřela další naše členka Kateřina Bílková, kterou na toto umístění vynesla bronzová medaile z mistrovství ČR. 

sportovec_zaci.jpg

 

 

 

 

 

 

Mezi mládežnickými týmy se žádné z našich družstev mezi vyhlašovanou trojici neprobojovalo, když dorostenci skončili čtvrtí a štafeta dorostenek pátá. Zvítězili junioři Expres CZ Tufo Teamu Kolín před juniorskými volejbalisty a juniorským týmem TK CrossDance Kolín.

Zato mezi jednotlivci se mezi nejlepší sedmičku vydala na divadelní jeviště hned čtveřice našich atletů. Za vítězným gymnastou Janem Lukešem převzal pohár za druhé místo sprinter Jiří Synek, bronzový junior z běhu na 100 metrů na mistrovství republiky, třetí skončila stříbrná dorostenecká trojskokanka Sofie Bébrová, čtvrté místo obsadil výškař Matyáš Čudlý a sedmé další sprinter Šimon Kratochvíl. V první desítce se umístil ještě devátý vrhač Vojtěch Otta.

sportovec_mladez.jpg

 

 

 

 

 

V nejprestižnější kategorii dospělých se naši muži ani ženy na pódium neprobojovali, když ženy skončily šesté a muži devátí. Vítězi se stali basketbalisté BC Geosan Kolín před extraligovými gymnasty a prvoligovými volejbalisty.

Znovu čtyřnásobné zastoupení měla atletika mezi jednotlivci. Nejlepším kolínským sportovcem roku 2023 se stal Martin Buryan, mistr republiky v hodu kladivem mužů do 22 let, a prodloužil tak plejádu vítězů této kategorie z našeho oddílu. Třetí místo obsadila stříbrná medailistka ze šampionátu žen ve skoku o tyči a obhájkyně loňského vítězství Zuzana Pražáková. Premiérově se dočkal ocenění za svou výkonnost šestý vytrvalec Milan Janoušek, který v uplynulé sezóně překonal kolínské rekordy v bězích na 10 000 metrů, v půlmaratónu i maratónu. Naopak stálicí slavnostního vyhlašování je veteránský vrhač Pavel Peňáz, který obsadil sedmou příčku za titul veteránského mistra světa.

Čtvrté vítězství přinesla našemu klubu poslední vyhlašovaná kategorie, a to Trenér roku. Tím se stal Antonín Morávek, který těsně v hlasování porazil volejbalového trenéra Miroslava Šotolu. Třetí příčku obsadila mezi šestnácti nominovanými Klára Tučková.

sportovec_moravek.jpg