Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. 4. 2016

Lví král/lví hlídka

Lví král 1:Ocenený příběh plný hvězd o dospívání  mladého lva,který se má stát zástupcem svého otce jako král džungle (afriky)

Rozľahlou africkou savanou sa ťahá nekonečný sprievod. Slony, žirafy, zebry a ďalšie zvieratá prichádzajú k Levej skale, aby oslávili narodenie Simbu, syna kráľa Mufasu. Je tu však niekto, kto sa spolu s ostatnými neraduje. Mufasov brat Scar sa nechce zmieriť s tým, že nie je následníkom trónu, a premýšľa, ako by sa Simbu zbavil

Nezapomenutelný příběh, dokonalá animace, oblíbení hrdinové a oscarová hudba - to je Lví král, klasický film studia Disney. Vypráví o dobrodružstvích malého lvího kluka Simby, rošťáka, který se "už nemůže dočkat, až bude králem". Jenže stejné plány má i Simbův proradný strýc Scar, proto donutí svého synovce, aby uprchl z království. Jak osamocený Simba bloudí světem, potká dva kamarády: veselou surikatu jménem Timon a jeho dobrosrdečného parťáka Pumbu. Snadno podlehne jejich bezstarostnému životu "Hakuna Matata" a úplně zapomene na svůj skutečný život. Ale osud ho nakonec opět zavede do království, které opustil, a ukáže mu jeho skutečné místo v "Kruhu života". Film Lví král patří mezi nejkrásnější a nejúspěšnější snímky studia Disney. V českém znění uslyšíte například Miroslava Moravce, Martina Sobotku, Petru Hanžlíkovou, Pavla Soukupa, Stanislava Fišera nebo Stanislava Zindulku. Úvodní píseň zpívá Jitka Zelenková. Lví král je rodinná komedie, která v sobě ale skrývá i nadčasové poselství o odvaze, věrnosti a naději.

    Alfrice - říši zvířat. Této říši vládne spravedlivý lev - král Mufasa se svojí manželkou Sarabi. Právě se jim narodil syn Simba, který je předurčen k vládnutí po svém otci. Mufasův bratr, podlý Scar je touto zprávou zdrcen a chce zabít jak Mufasu tak malého Simbu. Spojí se s hyenama a takto zabije Mufasu a následně vyžene Simbu.

 Film vidělal neuvěřitelných 700 000 000$. Byl oceněn 2 Oskary za hudbu. Na ní se podíleli Elton John, Tim Rice, a Hans Zimmer. Tento snímek je pokládán, za jeden z nejlepších animovaných filmů vůbec a do teď je velice populární a nejen mezi malými dětmi. Každý divák si z filmu vezme něco jiného.

Žánr
  Rodinný,dobrodružný,Animovaný,Muzikál
Vznik
USA, 1994
Autor
Rob Minkoff, Roger Allers
Délka
3 filmy, seriály, knihy
2. Název
Lion King

Lví král 2 Simbův příběh:Pokračování animovaného mistrovského díla Lví král,ve kterém se Simbova dcera zamiluje do dědice vyhnaného Scara.

 "Lví Král 2: Simbův příběh dějově završuje trilogii o Lvím králi."Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Setkáte se zde s Kiarou a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Ti spolu prožijí,, lásku" a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími.

Lví král 3 Hakuna Matata:Kouzelný film popisující příběh Lvího krále z pohledu dvou nejoblíbenejších postav Timona a Pumby,a sledující jejich život předtím,než se setkali.

 Lví král

Nový seriál a to Lvího krále.

Zoznámte sa s Kionom – druhorodeným levíčaťom Simbu a Naly, ktorých poznáte z príbehu Lví hlidky. Kion sa odmalička túlal po Levom kráľovstve, a preto každý kút tejto zeme poznal ako svoje tlapy. Ale všetko sa zmenilo, keď jedného dňa zistil, že jeho rev je iný ako rev ostatných levov v svorke. „To je rev predkov!“ povedal mu múdry pavián Rafiki. „Keď zareveš, pridajú sa k tebe všetci minulí slávni leví králi!“ Simba a Rafiki mu ešte prezradili, že ako druhorodený potomok sa stane vodcom Levej hliadky, skupiny zvierat, ktorej povinnosťou je chrániť Levie kráľovstvo a udržiavať kruh života. Ako Kion v tejto úlohe obstojí a aké nebezpečenstvá čakajú Leviu hliadku?

 

Lví hlídka:Návrat mocného řevu(The Lion Guard: Return of the Roar film)

 

 Lví hlídka: Návrat mocného řevu

Poster undefined 
								Lví hlídka: Návrat mocného řevu (TV film)
							
						
					Poster undefined 
								Lví hlídka: Návrat mocného řevu (TV film)

 

Lví hlídka.Kion film následuje Kiona,který vybirá členy Lví stráže.Bude to různorodý tým mladých zvířat,která se učí zužitkovat.Svoje jedinečné dovednosti,aby řešila problémi a udržovala rovnováhu v kruhu života.

Příběh Lví hlídky: Mocný řev se vrací nás opět zavede do africké savany a představí nám Kiona, druhorozené lvíče Simba a Naly. Kion je předurčen stát se vůdcem Lví hlídky ochraňující Lví říši, ale místo, aby si vybral skupinu lvů, kteří mu budou sloužit, jak si tradice žádá, dá přednost svým přátelům, kterým věří. A tak se členy Lví hlídky stává Bunga, nebojácný medojed; sebejistá a bleskurychlá gepardice Fuli; silný a dobrosrdečný hroch Beshte a prozíravý Ono, volavka k vašim službám. 

Lví hlídka(The Lion Guard serial)

Lví Hlídka 

Simbův synek Kion (Kajon) pomalu dospívá,proto je na čase,aby převzal zodpovědnost,začal chránit Lví říši a ctil zákony přírody.Na tento nároční úkol ovšem není sám.Po jeho boku stojí jeho věrní přátelé a oddaní spolubojovníci,členové Lví hlídky....

1.Film 1 čast

2.Film 2 část

3.Mudrc Manga

4.Uhel pohledu

5.Nemůže se dočkat až bude královna

6.Oslava Kubatani

7.Fuli má novou rodinu

8.Hledání Utamu

9.Makuu si troufá

10.Nesud hyenu podle skvrn

11.Rychle zatím hrochem

12.Imitátor Trongo

13.Malby předpovědy

14.Migrace na Mbalijská

15.Bunga a král

16.Už nikdy neřvat

17.Imaiarní okapi

18.Přemožení termiti

19.Potíže s gombami

20.Janjovy nový poskoci

21.Paviáni 

22.Střeste se Zimwiho

23.Lví země vihnanců

24.Hledáni Utugu

25.Besti a hroši tesky

26.Ono vzor

2.serie

1.Ztracené goriry 

2.serie

1.Opatrovník Bunga

2.Setkání savani

3.Paviáni cirkus

4.Ono a vejce

5.Scarův vzestup část 1

6.Scarův vzestup část 2

7.Krokodýli krok

8.Splachnut

9.Rafikiho nový sousedé

10.Zachrana v zemi vyhnáncu 

11.Tradišní Ukumbusho

12.Kengeho kousnutí 

13.Vánoce Timona a pumby

14.Ranní hlášení

15.Zlatá zebra

16.Mrnous

17.Rozděr a panuj

18.Stíři bodnutí

19.Kongwejina moudrost

20.Požar Kiliovském údoli

21.Kinyonga utajení

22.Jeskyně tajemství

23.Zebří genius

24.Hyení odboj

25.Podzemní dobrodružtví

26.Besthe a hrom do police

27.Všichni spolecne

28.Královská návšteva

29.Pád mizimského háje.

30.Oheň z oblohy

3.serie

1.Bitva o říši lvu 1 část

2.Bitva o říši lvů 2 část

3.Harmatan

4.Nechtěná lavina

5.Duch hory

6.Tajemní močal

7.Dračí ostrov

8.Ceta v zpomínami

9.Závod tulize

10.Máma biturong

11.Přátelé navždy

12.Strom života

13.Řeka trpělivosti

14.Chuděra Ginterbong

15.Ničitel Poa

16.Ať žije královna

17.Jezero rozjímání

18.Triumf řevu

19.Cesta do říše lvů

20.Návrat do říše lvů.

23.Příběh začíná ve chvíli, kdy se druhorozené lvíče Simby a Naly, Kion, má stát vůdcem Lví hlídky. Od nepaměti se Lví hlídka skládá z těch nejstatečnějších, nejdivočejších, nejrychlejších, nejsilnějších a nejbystřejších lvů, kteří mají za úkol ochraňovat Říši lvů. Kion místo toho, aby svolal takovou skupinu mladých lvů, poruší tradici a vybere si za společníky své přátele, o nichž je přesvědčen, že jsou tou nejlepší volbou. Vybere si Bungu, odvážného medojeda; Fuli, sebevědomou gepardici; Beshteho, lehkovážného a srdečného hrocha a Ona, intelektuální volavku. V příbězích se příležitostně objeví hrdinové z filmů Lví král: Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu a Kionova starší sestra Kiara, budoucí královna Říše lvů.

Poster undefined 
								Lví hlídka (TV seriál)
							
						
					Poster undefined 
								Lví hlídka (TV seriál)
							
						
					Poster undefined 
								Lví hlídka (TV seriál)
							
						
					Poster undefined 
								Lví hlídka (TV seriál)

Příběh Lvího krále bude pokračovat v seriálu Lví hlídka

  Podle všeho se (stylem) ve stopách původního filmu úplně nepůjde, neboť podle uvolněné zprávy bude seriál Lví hlídka cílen na děti 2-7 let. Na druhou stranu se televize nechala slyšet, že chtějí seriálem "zasáhnout rodiny stejně silně, jako to dokázal film před 20 lety". Tak uvidíme. Pilotní film by měl na Disney Channel a Disney Junior dorazit na podzim 2015 a počátkem následujícího roku začne být vysílán samotný seriál.

Hlavním hrdinou seriálu bude druhý syn Simby a Naly jménem Kion. Kion převezme roli vůdce Lví hlídky, skupiny nejstatečnějších a nejchytřejších, jež má ochraňovat království. Místo, aby se držel tradici a povolal mladé lvy, sestaví Kion tým ze svých přátel - geparda, jezevce, hrocha a volavky - kteří jsou podle něho ideálními kandidáty. Ve vedlejších rolích se objeví Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu, sestra Kiara a dokonce i Mufasa.

 

 

  

 Bunga with FruitOno Flying 

 

 

 

 

the art of the lion king