Jdi na obsah Jdi na menu

Masarykovo vánoční cukroví

170 g lískových oříšků, 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, moučkový cukr na obalení

Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210 °C asi 10 minut. Poté je promneme v utěrce, aby se odstranily slupky, a namočíme je na ½ hodiny do horké vody. Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v mouce a vmícháme do těsta. Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru 3–4 cm. Zabalíme do fólie a necháme zcela ztuhnout v lednici. Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi ½ cm tenké plátky, pokládáme na pečicí papír a pečeme na 180 °C asi 9–10 minut dorůžova. Teplé obalujeme v moučkovém cukru.

masarykovo_vanocni_cukrovi.jpg