Jdi na obsah Jdi na menu

Řez Míša

4. 5. 2016

Ingredience:

Těsto:

6 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa

Krém:

250 g másla, 500 g tvarohu, 150 g cukru, rum

Poleva:

120 g čokolády na vaření, 100 g másla, 2 lžíce mléka

 

Postup:

Těsto:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený plát necháme vychladnout.

Krém:

Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme rum a vmícháme tvaroh. Krémem potřeme vychladlý plát těsta.

Poleva:

Ve vodní lázni rozpustíme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Za stálého míchání postupně přidáváme mléko. Polevou potřeme plát těsta s krémém a necháme v lednici vychladnout.