Jdi na obsah Jdi na menu

Astronauts in Cold Lake. Engl. Kosmonauti z Cold Lake. Cz

   img_3017.png  Cold Lake Sun reported this week that 3 candidates out of top 32 candidates for the astronaut positions are from Cold Lake. I heard also interesting information regarding selections. The Canadian Space Agency received nearly 4000 applications, so just the fact that 3 out of 4000 are from Cold Lake is just incredible.Yes, you need your university education in science, engineering, or medicine and you have to have an excellent health and experience, but I had no idea that in order to be an astronaut you might also have to have a picture perfect family, or to be able to stay alone for a week/weeks? Strange things, but it does make sense. If you do make it to space, you become an instant celebrity  so to have a great supporting family will not only be helpful, but also necessary. The fact that three candidates out of top 32 are from our town is pretty amazing, what do you think? And on top of it, one of them is a woman, fantastic. I think, it would be great if next Canadian astronaut was a woman. We already boast about CanadArm, we need a woman in the space too. I also heard that part of the preparation is staying alone in a capsule under water. Well, that's something I could never do for more than a day. Also, have you ever tried freeze-dried food? Similar food is eaten by astronauts and I would not last long on such a diet.  Even before they go to space, these men and women are heroes in my eyes already. I wish them all the best of luck, and I'll be proud seeing Canadian flag in space. I was born in the Czech Republic, and I never forgot our 1st astronaut Vladimir Remek who flew aboard Soyuz 28 in 1978.

Update: July 2017, pilot Joshua Kutryk from Cold Lake and Jennifer Sidey (from Calgary), Alberta are the new Canadian astronauts.

    Noviny Cold Lake Sun oznámily tento týden, že 3 adepti z posledních 32 kandidátů na místa kosmonautů jsou z Cold Lake. Slyšela jsem též zajímavé informace týkající se výběru. The Canadian Space Agency dostala celkem 4000 žádostí, takže skutečnost, že 3 ze 4000 aplikantů jsou z Cold Lake je skutečně neuvěřitelná. Ano, potřebujete univerzitní titul vědy, inženýrství, nebo medicíny a musíte být zdraví a mít zkušenosti, ale vůbec jsem nevěděla, že abyste se mohli stát kosmonautem měli byste mít též úžasnou rodinu, nebo být schopní být týden/týdny sami. Podivné, ale dává to smysl. Pokud se vám podaří dostat se do vesmíru, stanete se přes noc celebritou, takže mít rodinu, která vás podporuje by vám nejen pomohlo, ale byla by to i nutnost. Skutečnost, že 3 z posledních 32 žadatelů pochází z našeho města je dost neuvěřitelná, nemyslíte? A navíc, jedním z kandidátů je žena, skvělé. Myslím, že by bylo skvělé kdyby dalším kanadským kosmonautem byla žena. Chlubíme se už s CanadArm (kanadská část užívaná kosmonauty ve vesmíru), potřebujeme taky ženu ve vesmíru. Slyšela jsem také, že součástí přípravy je doba v kapsuli pod vodou. Hmmm, to je něco co bych nedokázala víc než jeden den. A zkusili jste už někdy mrazem sušené jídlo? Podobná jídla jedí kosmonauti a já bych dlouho o takové stravě nevydržela. Ještě než odletí do vesmíru, tito muži a ženy jsou podle mne už hrdinové. Přeji jim vše nejlepší, budu pyšná až uvidím kanadskou vlajku ve vesmíru. Narodila jsem se v České Republice, a nikdy jsem nezapomněla našeho prvního kosmonauta Vladimíra Remka, který letěl v Soyuzu 28 v roce 1978.

Aktualizováno: červenec 2017, pilot Joshua Kutryk z Cold Lake a Jennifer Sidey (z Calgary), oba z Alberty jsou novými kanadskými kosmonauty.

     

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář