Jdi na obsah Jdi na menu

Workshop s legendárními Footsbarn Travelling Theatre

Studenti Budilovy divadelní školy se v únoru 2018 zúčastnili dvoudenního workshopu vedeného členy mezinárodní divadelní společnosti  Footsbarn Travelling Theatre, který se konal v prostorách Švandova divadla.

Workshop se zaměřil na metodu školy Jacques Lecoq, kterou společnost praktikuje a Budilova divadelní škola vzdělává.

 

Footsbarn Travelling Theatre je mezinárodní a multidisciplinární divadelní společnost se sídlem ve Francii. Inscenace prezentované po celém světě na různých místech (ve stanu, v interiéru, venku nebo v ulicích) prolamují svým pojetím jazykové bariéry za užití masek, hudby, loutek, barevných kostýmů a cirkusového stylu.

Společnost uvedla za svých čtyřicet sedm let existence více než 60 inscenací na šesti kontinentech. Kočovná společnost Footsbarn se tak v průběhu své existence stala multinárodní společností. Vznik společnosti se datuje rokem 1971 v Cornwallu ve Velké Británii. První inscenace vznikaly ve stodole (barn) náležící rodině Foot. Původní název Foot´s barn – Footova stodola byl časem upraven na celistvé Footsbarn. V roce 1984 opustila společnost rodnou Anglii. Začala tak novou etapu – téměř deset let pouze kočování světem, naplněnou mnoha úspěchy u publika (Irsko, Německo, Francie, Itálie, Španělsko, Portugalsko, Švýcarsko, Austrálie, Rakousko, Belgie, SSSR, ČSR, Kolumbie, Tunis, Polsko, Kostarika, Indie, Afrika... Hráli na tak prestižních místech jako jsou královské zahrady v Dublinu, Tuilerské zahrady v Paříži nebo londýnský Globe). Roku 1991 pak společnost zakoupila starý opuštěný statek přímo v srdci Francie zvaný La Chaussée. Zrestaurován a vybaven přímo členy společnosti se statek stal „domovem“ i dalším divadelním kočovným společnostem. Stejně tak je plně využíván pro mezinárodní stáže všech divadelních odvětví vedených jak členy společnosti, tak přáteli získanými během putování. I čtyřicet sedm let po svém vzniku společnost nadále kočuje. Tým neustále vyvíjí nové projekty se stejnou energií jako na počátku. Vše žene kupředu touha nechat publikum snít sen.

 

www.footsbarn.com

www.ecole-jacqueslecoq.com