Jdi na obsah Jdi na menu

16. 4. 2019

 

KOŘENY TVORBY

22.- 28.7.2019

Workshop metody Jacques Lecoq v původních podmínkách.

Svatojiřský les - rybník Komárov - Svídnice

 

Je nutné naučit se poznávat život svým tělem, ztotožňovat se s přírodou a jejími elementy. Dokázat je transformovat vnitřně i externě a vytvořit si poetické dno ze všeho, co se v nás ukládá, abychom nehráli život pouze tak, jak je nebo jak se nám jeví.“ (Jacques Lecoq)

 

 

S metodou Jacques Lecoq v přímém kontaktu se živou přírodou. Tělo jako strom. Uchopit dynamiku větru. Proniknout do vlnění a podstaty dalších a dalších elementů: vody, země, ohně. Společná tvorba se závěrečným vystoupením na téma: "Nech to BĚŽET!".

 

Zkoumání rytmů přírody s tvůrci

Vendulkou Burger, Evou Hrubou, Veronikou Vaculíkovou, Ridinou Ahmedovou, Tomášem Běhalem a dalšími.

 

Máte-li zájem něco nového objevit a máte-li tvůrčí nutkání, pojeďte s námi. Na divadelních zkušenostech nezáleží. Uvnitř sebe víte, že divadlo/divadelní tvorbu hledáte a my vám ho můžeme skrze Metodu Jacques Lecoq pomoci objevit a rozvíjet vaši vlastní autentickou tvorbu.

Součástí soustředění je dramatická akrobacie, analýza pohybu, relaxační techniky, neutrální maska, dramatická tvorba a tvůrčí psaní.

 

 

Chcete uspět, jako herec-tvůrce?

Utužit svůj talent?

Nebát se?

REGISTRUJTE SE na produkce.budil@gmail.com (Přihlášky) 

 

KDY:  22. -28.7.2019

KDE:  Svatojiřský les – rybník Komárov - Svídnice

JAK:  vybavený stanový tábor u rybníka, polní kuchyně

CENA:  5 200 Kč (ubytování a strava v ceně workshopu)

 

9-----kopie.jpg

 

Budilova divadelní škola už 10 let – jako jedna z mála ve střední Evropě – uplatňuje francouzskou metodu Jacques Lecoq, jejímž hlavním cílem je rozvíjení kreativního potenciálu. Zaměstnává tělo jako první element, který se ztotožňuje se vším, co se hýbe - v životě i v divadle. Výuka aplikuje základní zákony pohybu pro dramatickou tvorbu a hereckou interpretaci. Zkoumá divadelní styly ustálené v historii divadla a přetváří je do vnímání současného života. Výuka se stává žákům živou oporou - která přesahuje formy - v souladu s neustálým rytmem života.

Metodu celosvětově studují nejen herci, ale také tanečníci, dramaturgové, choreografové, scénáristé...mezi hvězdy, které se o tuto metodu ve své tvorbě opírají, patří například Pierre Richard, Geoffrey Rush, Ctibor Turba, Sacha Baron Cohen, Anna Polívková a další.

 

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat na produkce.budil@gmail.com.

STRUKTURA workshopu.

NÁPLŇ workshopu.

Způsob přihlášení a úhrady.