Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár rodinného domu ve Hřebči

30. 12. 2014

      Dne 28.prosince 2014 v 11.22 hod. byl naší jednotce vyhlášen požární poplach Operačním krajským                   střediskem v Kladně.Naše jednotka byla vyslána do obce Hřebeč s technikou Tatra 138 CAS 32,a Fordem           Tornero k požáru rodinného domu.Jednotka vyjela v počtu 13 lidí.Po příjezdu na místo se naše jednotka              nahlásila u velitele zásahu.Jednalo se o požár střechy rodinného domu.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami, automobilovým žebříkem a velitelským vozidlem společně s dobrovolnou jednotkou hasičů obce Hřebeč a Unhošť.

Již cestou k zásahu hasiči viděli vycházející hustý kouř z jednoho rodinných domů. Hasiči byli na místě1200x900--8-.jpgudálosti v 11:08 hodin a okamžitě zahájili za použití dýchací techniky a dvou útočných proudů hasební práce v podkroví. V době příjezdu hasičů byl požár ve třetí fázi požáru, tedy v intenzivním hoření.

Při požáru byl popálen majitel domu, kterého převezla zdravotnická záchranná služba k ošetření do kladenské nemocnice.

Vzhledem k vysoké intenzitě rozsahu požáru půdních prostor byly na místo události velitelem zásahu povolány další dobrovolné jednotky z Hostouně, Pcher a protiplynový automobil z kladenské stanice se zásobou dýchací techniky.

Uvnitř hořícího podkroví nakonec hasiči prováděli zásah za pomocí třech útočných proudů. Dvě termovizní kamery pomohli hasičům vyhledat skrytá ohniska požárů. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až ve 12:24 hodin. Po lokalizaci požáru začali hasiči rozebírat střešní konstrukce a vyklízet požárem zničené vybavení ven z budovy.

Hasičům komplikoval celý zásah velmi silný mráz, který dosahoval až mínus osmi stupňů. Dobrovolná jednotka hasičů ze Hřebče hlídala požářiště do večerních hodin. Zálohu na stanici Kladno prováděli dobrovolní hasiči ze Žiliny. Během zásahu nebyl nikdo ze zasahujících složek Integrovaného záchranné systému zraněn.

Příčina požáru je předmětem šetření vyšetřovatelů požárů HZS a Policie ČR. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1 milion korun, hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši 500 tisíc korun.

Ve 13.40 hod. se naše jednotka vrátila zpět na základnu a je připravena k další činnosti

zdroj: www.pozary.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Požár rodinného domu ve Hřebči