Jdi na obsah Jdi na menu

O nás

Členy Onkologického klubu Návrat, z.s.,  jsou především onkologičtí pacienti z Nového Města na Moravě a jeho nejbližšího okolí a z Bystřice nad Pernštejnem a okolí, kteří prodělali léčbu tohoto závažného onemocnění.

Hlavní náplní práce sdružení je psychosomatické poradenství a to jak uvnitř našeho sdružení, tak navenek. Na schůzkách klubu se setkáváme ve volné diskusi s řešením některých problémů, které trápí naše členy. Tyto diskuse nezabíhají do našeho soukromí, respektujeme, že zdravotní stav každého z nás je soukromou záležitostí. Velký přínos setkávání je v oblasti psychiky. Víme, že se setkáváme s lidmi, kteří mají stejné nebo podobné problémy. V minulosti jsme navázali přátelské vztahy s podobnými organizacemi v republice, které vznikly za podobným účelem. Lze jmenovat Arcus – Onko Česká Lípa (mnozí z našich členů jsou přispívajícími členy i této organizace a účastní se ozdravných pobytů, které toto sdružení organizuje), klub Violka Třebíč, klub Naděje Velké Meziříčí a jiné.

 

Příspěvky

Současnost

Dnešní náš onkologický klub navazuje na tradice z minulosti. Nejsme svázání žádným programem, nejsme určeni k tomu, abychom vytvářeli zisk. Pro naši činnost si finanční prostředky opatřujeme jednak z členských příspěvků, jednak z darů od sponzorů a v neposlední řadě z prodeje kytiček – z akce, kterou završuje Liga proti rakovině.

 
29. 8. 2016 | | Rubrika: O nás

Historie

Dne 22. 12. 1998 bylo na Ministerstvu vnitra zaregistrováno občanské sdružení MEDICOP – medicínské centrum onkologické prevence, se sídlem ve Žďáře nad Sázavou. Jeho členy byli MUDr. Stríž, MUDr. Albrecht, MUDr. Hladká, ing. Janů, pan Přichystal a sestry z onkologického oddělení nemocnice Nové Město.

 
29. 8. 2016 | | Rubrika: O nás

Vzpomínky

Členové vzpomínají na počátky klubu, činnosti, zážitky a osoby spojené s historií klubu.

 
28. 8. 2016 | | Rubrika: O nás