Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva o činnosti 2014

17. 3. 2015

Zpráva o činnosti občanského sdružení Medicop, onkologický klub Návrat za období roku 2014 ke dni konání valné hromady

Občanské sdružení Medicop, onkologický klub Návrat (dále jen občanské sdružení) má k dnešnímu dni 42 členů. 6 členů je z oblasti Bystřicka, jedna čestná členka ze Svratouchu a 35 členů je z Nového Města na Moravě. Činnost sdružení se řídí usnesením valné hromady, jako nejvyššího orgánu sdružení. V době mezi zasedáními valné hromady řídí sdružení výbor. Výbor pracoval v minulém roce ve složení: předseda František Havlíček, jednatelka Jarmila Burešová, pokladní – hospodář Vlasta Pecková, členka Libuše Pechová, členka Věra Horáková a člen František Musil. Výbor se schází nepravidelně – dle potřeby.

Občanské sdružení má zvolenou dozorčí radu ve složení Radek Baručák a Marie Pačisková. Zpráva dozorčí rady bude samostatným bodem programu.

Občanské sdružení hospodaří dle schválených zásad. Zpráva o finančním hospodaření bude samostatným bodem programu.

 

K vlastní činnosti sdružení:

Hlavní náplní práce občanského sdružení je psychosomatické poradenství a to jak uvnitř našeho sdružení, tak navenek. Na schůzkách klubu se setkáváme ve volné diskusi s řešením některých problémů, které trápí naše členy či rodinné příslušníky. Velký přínos schůzek klubu je v oblasti psychiky. Víme, že se setkáváme s lidmi, kteří mají stejné nebo podobné problémy.

V roce 2014 se náš spolek stal členem "Ligy proti rakovině". Zástupce spolku navštěvují různá setkání, pořádané "Ligou proti rakovině". V květnu 2014 jsme se zúčastnili akce "Květinový den" a to s mimořádným úspěchem. O finančním výtěžku této akce bude hovořit Vlasta Pecková. Za zapojení do činnosti "Ligy proti rakovině" je třeba poděkovat manželům Špačkovým, kteří jsou současně i členy našeho spolku.

Na naši činnost si různými způsoby opatřujeme finanční prostředky. Zčásti jsou výdaje hrazeny z vlastních zdrojů (členské příspěvky), od Města Nové Město na Moravě jsme obdrželi příspěvek na činnost ve výši 5 000 Kč, od Města Bystřice nad Pernštejnem příspěvek ve výši 4 800 Kč. V neposlední řadě jsme získali sponzorské dary  - zde je nutno poděkovat všem sponzorům, zvláště panu Broichovi (firma Wera) a také našemu členu Františku Musilovi za jeho aktivitu a úspěšnost v získávání sponzorských darů z oblasti Bystřicka.

V oblasti sociálních služeb se je třeba zmínit, že naše činnost je evidována v Komunitním plánu sociálních služeb Města Nového Města na Moravě a jeho regionu.

V oblasti sportovní přispíváme na plavání pro svoje členy v bazénu Bystřice nad Pernštejnem, cvičení v tělocvičně a v neposlední řadě účast na turistických pochodech.

V oblasti kultury se nám daří organizovat zájezdy do divadel - a to do Horáckého divadla v Jihlavě nebo do Boleradic.

Občanské sdružení pořádá pro svoje členy lázeňské pobyty a to ve Františkových Lázních a Poděbradech.

Součástí každého setkání je volná zábava, která rozhodně přispívá k tomu, že se necítíme ve svém zdravotním omezení sami.

V roce 2015 budeme svou práci směřovat do stejných oblastí. Klubová setkání budou konány jedenkrát měsíčně ( s výjimkou měsíců červenec a srpen). Jedno setkání a to v měsíci dubnu bude v Bystřici nad Pernštejnem.

Počet aktivních členů našeho sdružení narůstá, což svědčí, že o činnost našeho sdružení je zájem.

Občanské sdružení má i své webové stránky ( www.medicop.estranky.cz). Stránky vede Alena Janíčková.

Závěrem je třeba se zmínit, že vydáním nového občanského zákoníku se změnila dnem 1.1.2014 právní forma z občanského sdružení na "spolek" a jsme vedeni v spolkovém rejstříku, vedeného Krajským soudem v Brně oddíl L, vložka 7138.

17.3.2015