Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dary kapli sv. Petra a Pavla v Krásném Lese

(PETROVICKÝ ZPRAVODAJ  - 4. ČTVRTLETÍ 2021, str. 5)

221010_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V prosinci byly do kaple sv. Petra a Pavla umístěny dva artefakty, které pojí podobné příběhy, totiž láska s tímto krajem. Prvním z nich je posvěcený kříž, druhým kalvárie.

Kříž se do kaple dostal od paní Rosé Hankusové z Nové Vésky u Bruntálu, a to „z důvodu sounáležitosti a přátelství s tímto krajem“. Krásný Les navštěvuje s láskou a tímto darem by se ráda propojila s ním. Kříž je umístěn v rámu, na zadní straně je vlastnoruční dopis od dárkyně, zavěšen je v kapli na levé straně.

Pan Karel Malota pochází ze Zlína. Kalvárii získal od muže v Novém Boru, který ji chtěl zlikvidovat, ale jako křesťan a hluboce věřící člověk tohle nemohl dopustit. Dlouhé roky ji opatroval doma. Tento kraj si velice oblíbil, zajíždí sem na výlety, v zimě na běžky, často až do Německa. A protože tady viděl prázdnou smutnou kapličku, hned věděl, že by kalvárie měla patřit sem. „Jsem rád, že to bude na tomto místě a že bude sloužit svému účelu,“ řekl. Kalvárie byla umístěna na stolku s bílým ubrusem, nahrazujícím oltář, přímo proti vchodu kapličky.

Text i foto: Renata Šoltová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář