Jdi na obsah Jdi na menu

Nápoje

ČÍSTÍCÍ SOOTHIE                       3.3.2018

1/2 salátové okurky, 1jablko, 1kiwi, 1hrozen bílého vína, kousek očistěného zázvoru, 1lžčka blendea Supergrens.

zeleninu a ovoce omy\jeme, očistíme a nakrájíme na kousky, přidáme nasekaný zázvor a zalejeme vodou, přilijeme detoxikační směs Blendea. a rozmixujeme,

 

 

VALENTÝNSKÁ ČOKOLÁDA                         9.2.2018

15ghořké čokolády, 60g mléčné čokolády, 1lžíce kakaa, 1lžíce kukuřičného škrobu, 500ml mlékla, špetka mleté skořice, vanilky, zázvoru a čili, 250ml smetany.

Oba kousky čokolády nalámeme na kousky a vložíme do mísy. V hrnci smícháme kakao a kukuřičný škrob se 2lžícemi studeného mléka. Přidáme koření, zvývající mléko a smetanu a přiverdeme k varu. Jakmile se začne směs vařit, nalejeme jí do mísy na čokoládu a vaříme do hladka. Necháme vychladnout a ohřejeme.

 

 

KOKTEJL- BALANTINE SEVILLE                      2.2.2018

40ml Balantine Finest, coca cola, kůra sušeného pomeranče.

Vysokou sklenici naplníme do tří čtvrtin kostkami ledu, přilejheme whisky a doplníme colou. Sklenice ozdobíme stočenou kůrou sušeného pomeranče,.

 

 

 

KOKTEJL- BOHEMIAN SOUR                    25.1.2018

40ml slivovice Jelínek, 20ml citronové štávy, 10ml cukrového sirupu, 1lžička vanilkového cukru, 20ml vaječného bílku, pomerančová nebo citronová kůra, sušená švestka.

Všechny ingredience dobře protřepeme v šejkru, přelejeme do nízké sklenice. ozdobíme kurou z citrusu a ozdobíme sušenou švestkou.

 

 

VANILKOVÝ PUNČ                    12.1.2018

40ml božkov vanilka, 150ml jablečného džusu, citrusové ovoce, rulička celé skořice.

Božkov vanilku odměříme do sklenice a zalejeme prohřátým džusem. Přidáme plátky citronu, limetky a pomeranče a servírujem ozdobemé ruličkou skořivce.

 

 

KOKTEJL MIX FRUTILLA                      4.1.2018

Ledová drt, 50ml Johnie Walker Red Label, 120ml jahodové dřeně, 1/2jahody, plátek citronu.

Část ledové drti nasypeme do poloviny sklenice. Přidáme whiaky a jahodovou dřen, promícháme a zasypúeme zbývající ledovou drtí. Ozdobíme jahodou a citronem,.

 

 

 

SILVESTROVSKÉ KOKTEJLY                   30.12.2017

COPENGHATEN BOUTY

80ml bohémia sektu, 40ml gorden ginu, 20ml malinového likéru monin, 15ml bezinkého sirupu monin, 10ML LIMETKOVÉ ŠTÁVY,  15ml vaječného bílku, lyofiozinované maliny, pomerančová kura, větvička rozmarýnu.

Do vychlazené sklenice nalejeme sekt. Všechny ingredience řádně protřepweme v šejkru a přecedíme přes jemné síto do sklenice se sektem. Hladinu drinku posypeme jemně namletým prachem ze sušených malin a zastříkneme eterickým,io oleji z pomerančové kury. Sklenici ozdobíme malinami, pomerančovou kurou a rozmarýnem.

 

 

GINGER RAIN

1limetka, 10ml zázvorového sirupu,. 1lžíce zázvorové zavařeniny, 290ml limetkového džusu Cordial, perlivá matoni.

Do jednoduché větší sklenice vymáčkneme limetku, přilejeme zázvorový sirup, přidáme zázvorovou zavařeninu a limetkový džus cordial. Doplníme drcený led a dukladně promícháme lžící. Dolejeme perlivou vodou matoni, již jen lehce propmícháme.

 

 

CANCHANCHARA

50ml havana club, 25ml limetkové štávy, 25l medové vody, osminka limetky.

Do šekru přidáme všechny ingredience, dobře je promícháme a poté nalejeme do nízké širšíé sklenice s ledem. Ozdobíme osminkou limetky.

 

 

SKOŘICOVÝ CHUROS S BEJLES

70g másla, 2lžíce krupicového cukru, 250ml vody, sůl, 120g hladké mouky, 2vejce, 2lžíce likéru Bejles, olej, 2sáčky vanilkového cukru, 1lžička mleté skořice.

Máslo a cukr, vodui a špetku soli dukladně promícháme v hrnci. Přivedeme k varu, postupně přisypeme mouku, stáhneme z plotny a vařečkou dobře promícháme. Přidáme vejce, likér a zpracujeme do hladkého těsta. Necháme je vychladnout a nbaplníme jimi cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou. Do vyhřátého oleje v pánvi vytlačujeme delší kousky. Smažíme je po obou stranách několik minut. Dozlatova upečený churus necháme vychladnout. Obalíme je ve vanilkovém cukru se skořicí.

 

 

MEDOVÝ POLIBEK

20ml bohémia honey, 20ml pomerančového suirpu, zázvorový tonmik, celáí skořice, jablečno hruškový špíz, ochucený medem a skořicí.

V šejkru promícháme bohémia honey hruškovou vodku a sirup. Dolejeme zázvorovým tonikem a přelejeme do nízké sklenice na led. koktejl ozdobíme celou skořicí a jablečno hruškovým špízem.

 

 

 

KOKTEJL- VELVET ROSE                         30.12.2017

3kostky ledu, 20ml hruškového likéru, 10ml peruánské pálenky pisco, 15ml šumivého vína cava freixenet ICE rose, větvička rybízu nebo jiného červeného ovoce a hvězdička anýzu.

do větší sklenice na víno vložíme led a nalejeme na něj likér a pálenku,. Dolejeme šumivbým vínem typu cava a ozdobíme ovocem a kořením.

 

 

KOKTEJL- DAISY NOIR                        24.12.2017

20ml yuzu pyré Monin, 20ml rebarborového pyré Monin, 20ml mandlového likéru Cordial, 40ml zeleného čaje, 120ml Matoni.

Oba druhy pyré a likér dobře promíchejte v šejkru, nalejeme do sklenice nmaplněné kostkami ledu, dolejeme vychlazeným čajem a minerálkou.

 

HORKÝ NÁPOJ- SKOŘICOVÝ TOAST                       20.12.2017

175ml jablečného cideru, 35ml captain Morgan Spiced Gold, 1lžička třtinového cukru, 1lžička mleté skořice.

Jablečný cider necháme prohřát v hrnci. Nalejeme ho do sklenic a přilejeme rum. Přimícháme cukr a skořici a důkladně promícháme., Ozdobíme měsíčkem citronu a celou skořici.

 

 

KOKTEJL- BALATINES COLA                        7.12.2017

Led, 40ml Balantines finest, coca cola, pomerančová kůra.

vysokou koktejlovou sklenici naplníme do dvou třen ledem, přilejeme skotskou whisky  a sklenici doplníme colou. Okraj sklenice ozdobíme spirálkou pomerančové kůry. Pijeme brčkem.

 

 

KALIMERO                     30.11.2017

30ml vaječný likér,. 30ml mandlový likér, 20ml presa, šlehačka.

Vaječný likér smícháme s mandlovým likérem a prohřejeme. přelejeme do sklenice a přidáme preso. Ozdobíme šlehačkou.

 

 

KOKTEJL- MUNDI MULE

40ml vodky, 5ml limetkové štávy, 10ml domácího malinovo- levandulového sirupu, zázvorové pivo.

Vodku smícháme s limetkovou štávou, přidáme sirup a vše protepeme v šejkru. Nalejeme do sklenice, a dolejeme pivem z Nového Zélandu.

 

 

HONEY PUNY PUNCH                       16.11.2017

150ml zázvorového toniku, med, kandovaný zázvor, hřebíček, skořice,. vizovický švestkový čaj, 40ml Bohénmia honey, sušené ovoce.

Tonik ohřejeme s medem, zázvorem a kořením. Do horké vody vložíme čajový sáček a přilejeme Bohemia honey,. Ozdobíme sušeným ovocem a svítkem skořice.

 

 

KOKTEJL- KIR ROYAL                   11.11.2017

15ml likéru Crem de casis z černého rybízu, Bohémia sekt.

Na dno sklenky flétna odměříme likér. Po skle doplejeme po skle pro zachování perlivosti nápoje a opatrně vložíme míchátko. před podáváním koktejl jemně promícháme, aby se propojili chutě.

 

 

SVAŘENÝ MOŠT                      2.11.2017

800ml jablečného moštu, 1kousek celé skořice, 4hřebíčky, plátek citronu.

Jablečný mošt nalejeme do hrnce a zahřejeme společně s kořením. Nevaříme. Horký nápoj rozdělíme do čtyř sklenic a ozdobíme plátkem citronu. Můžeme přidat kapku calůvádosu nebo rumu.

 

 

KOKTEJL- GRANÁTOVÉ JABLKO                      24.10.2017

10ml sirupu z granátového jablka, 20ml vodky, granátové jablko, 10ml citronové štávy, kostky ledu, 100ml rotskapchen SEC.

Ve sklenici na long dring smícháme sirup s vodkou. Přidáme kousky granátového jablka a citronovou štávu. Přilijeme led a dolejeme sektem. Ozdobíme plátkem jablka.

 

 

KOKTEJL- MIX FRUTILA                        3.10.2017

Ledová drt, 50ml Jonye Valker jahodiové dřeně, 1/2jahody a plátekl citronu.

Část ledové drtě nasypeme do sklenice. Přidáme whisky a jahodovou dřen. Promícháme a zasypeme zbývající ledovou drtí. Ozdobíme jahodami a citronem.

 

 

KOKTEJL- COINTREAU FIZZ                    13.9.2017

Led, 50ml likéru Cointreu, štáva z pulky limetky, 40ml perlivé limetky,. plátky limetky.

Do sklenioce nalijeme na kostky ledu likér, přidáme štávu z limetky a doplníme vodou. Ozdobíme plátky limetky. Pro zpestření můžeme do koktejlu přidat ovoce.

 

 

CITRUS LIMONO PRO ČTYŘI                        31.8.2017

3lžívce krupicového cukru, 3lžíce horké vody,. 1citron, 400ml sodovky, 200ml fernet citrus, led, pulka citronu, pulka limetky, hrst lístku máty.

Cukr rozpustíme v nmerezovém hrnci v horké vodě a necháme vychladit. Do vzniklého sirupuv vymačkáme štávu z citronu. Vše zředíme sodovkou na domácí citronovou limonádu. Džbán naplníme ledem, zalejeme ho fernetem, doplníme citronovou limonádou a dobře promícháme. Ozdobíme plátky citronu, limetky a lístky máty.

 

 

KOKTEJL- HERB BEER MOJITO                       25.8.2017

Půlka limetky. 1lžička třtinového cukru, 10lístku máty, ledová tříst, 40ml Bacardi, 100ml piva Litovel klasic, snítka máty.

Do sklenice typu long vložíme na měsíčky nakrájenou limetku a zasypúeme jí cukrem. Podrtíme jí tak, aby limetka pusrtila maximum štávy. Přidáme lístky máty a znovu lehce podrtíme. Sklenicio doplníme ledovou třístí. Přelejeme rum a doplníme pivem. Barovou míchací lžičkou koktejl promícháme a ozdobíme mátou.

 

 

KOKTEJL- MELOUNOVÉ BOWLE                    20.8.2017

500g cukrového žlutégho melounu, 500g vodního melounu. 500g melounu Contaloupe, 2 citrony, 2lžíce třtinového cukru, 80ml rebarborového sirupu, 1láhev Rotchapken rose sec, kostky ledu.

Z melounu odstraníme jadérka, vykrajovátkem na ovoce vytvoříme kuličky nebo ho nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do větší mísy. Přidáme omyté na tenké plátky nakrájené citrony, hnědý cukr a rebarborový sirup. Vše zalijeme rotchapkenem a vložíme vychladit do lednice. Servírujeme rozlité do sklenice s kostkami ledu.

 

 

MELOUNOVÉ SMO0THI                        4.8.2017

1porce bezpekovaného melounu Bouvqet, 4jahody, pulka pomeranče, 1kiwi, dke chuti citronová štáva, 1kelímnek bílého jogurtu,.

meloun a ostatní ovoce očistíme, zbavíme slupek a nakrájíme na větší kusy. Vše vložíme do mixéru, ochutíme citronovou štávou a přidáme jogurt. Vše dkladně rozmixujem. jeli třeba zřeíme vodou a dáme vychladit do lednice. Přidáme ozdobené plátkem melounu nebo limetky.

 

 

KOKTEJL- BAILEYS CHOCOLATINI                   27.7.2017

Led, 75ml Baileis originál Iris crem, 25ml smirnof vodka, čokoládový sirup.

Do koktejlového šejkru nasypeme kostky ledu, nalejeme bajleis, přilejeme vodku a čokoládový sirup. Vše dobře protřepeme. Drink nalejeme do koktejlové sklenice a ozdobíme hoblinkami čokolády.

 

 

 

KOKTEJL- METAXA COCUMBER                         13.7.2017

3plátky salátové okurky, 20ml limetkové štávy, 10ml cukrového sirupu, kostky ledu, 40ml metaxy, 80ml toniku, snítky bazalky.

Do koktejlové sklenice vložíme plátky okurky a nalejeme na ně limetkovou štávu. přidáme cukrový sirup, rozdrtíme a dosypeme ledem. Zalejeme metaxou a tonikem. Zamícháme a ozdobíme plátkem okurky a bazalky.,

 

 

KOKTEJL- FRAGOLINI                       10.7.2017

150ml jahodového pyré, 100ml Bohémia sektu, jahoda.

Do sklenice typu flétna odměříme vychlazené jahodové pyré a dolejeme pomalu po skle sektem. Ozdobíme jahodou na párátku.

 

 

KOKTEJL- METAXA SPICY                        29.6.2017

2plátky zázvoru, 2plátky pomeranče, 1lžička třtinového cukru, 10ml limetkové štávy, ledová tříst, 40ml Metaxy, 60ml sody.

Plátek zázvoru a pomeranče rozdrtíme s třtinovým cukrem.  Přidáme štvu z limetky a zasypeme ledovou třístí. Přilejeme Metaxu a zalijeme sodou. Vše dukladně promícháme. Dosypeme tříst, ozdbíme zbývajícími plátky z limetky a zázvoru. Podáváme s brčkem.

 

 

KOKTEJL- CITRUS CUCUMBER                          28.6.2017

1salátová okurka, 1citron, 3lžíce vody, 3lžíce krupicového cukru, 300ml sodovky, 200ml fernet citrus, 500ml dfomácí okurkové limonády, půl salátové okurky, 1citron.

Okurku oloupeme, nakrájíme a v odštavnovači zpracujem na štávul. Přidáme štávu z citronu.  Ve vařící vodě rozpustíme cukr a necháme zchladnout. cukeový sirup vmíécháme do štávy, přilijeme sodovku a necháme vychladit. Do džbánu nalejeme fernet citrus, zalijeme okurkovou limonádou. ozdobíme plátky okurky a citronu.

 

 

KOKTEJL- POMERANČOVO ZÁZVOROVÝ STŘIK                         20.6.2017

30ml pomerančového džusu, 10ml limetkového džusu, 5ml cukrového sirupu, 10ml zázvorového extraktu, sodovka, jedlé květiny.

Všechny ingredience smícháme v šejkru, nalejeme do větší koktejlové sklenice, doplníme sodovkou. Nápoj podáváme s kostkami ledu, ozdobený jedlými květinami.

 

 

KOKTEJL- FREAKSHAKE S MEDVÍDKY                        6.6.2017

6jahod, 1banán, 300ml plnotučného mléka., datlový sirup, domácí šlehačka, cukrářsdká barva ve spreji, čokoládové kuličky, medvídci želé.

Ve dvou nádobách zvlášt rozmixujem jahody a banán s mlékem, do sklenice vlijeme datlový sirup a zakroužíme s ní, aby ulpěl na stěnách. Opatrně do nich nalejeme oba různobarevné koktejL,  ozdobíme čepicí šlehačky, postříkáme jí barevným sprejem, posypeme čokoládovými kuličkami. Medvídky napíchneme na špejli a vložíme do koktejlu.

 

 

KOKTEJL- SCHWAPES TONIC+ CAFFÉ BREAK                             27.4.2017

Kosky ledu,  1lahvička schwapes toniku,  1šálek presa, 15ml karamelového sirupu, kávová zrnka.

Tonik nalejeme na kostky ledu do tří čtvrtin sklenice longového typu. Preso promícháme v šjkru s kasramelovým sirupem a doplníme sklenicí. Ozdobíme kávovými zrnky. Podávámes brčkem.  

 

 

KOKTEJL- KULA NEGRONI                     6.4.2017

30ml campari, 30ml cinzana, 30ml London džinu, kapkA JAHODOVÉHO SIRUPU,  spúirála pomeranče a jahoda.

Ve sklenici smícháme campari, cinzáno a džin, zakápneme sirupem, přidáme led a scedíme. Přelijeme do jiné sklenice přes jednu velkou kostku ledu a ozdobíme pomerančem a jahodou.

 

 

GOGOL MOGOL                        9.3.2017

1žloutek, 1lžíce medu, 1hrnek mléka, 1lžíce másla, 1lžička sody, 50g rumu nebo konaku, špetka vanilky nebo muškátového oříšku.

Žloutek s medem vyšleháme do pěny. V hrnci ohřehjeme mléko a přidáme máslo. Až se rozpustí, přlejeme vyšlehanou žloutkovou směs, vmícháme sodu a rum nebo konak. Popíjíme před spaním a pak se vypotíme. Je to dobrý na nachlazení.

 

 


KÁVA S KOKOSEM                     23.2.2017

Med, opražený strouhaný kokos, 200ml instantní kávy Jacobs, 2lžíce čokoládového sirupu, 200ml kokosového mléka z konzervy, šlehačka a kokosky.

Okraje dvou sklenic zlehka potřeme medem a obrtiskneme je ve strouhaném kokosu. Do sklenek s kokosovou krustou rozdělíme kávu, přidáme sirup tak, aby se usadil na dně, a nakonec vlijeme kokosové mléko. Nápoj ozdpbíme šlehačkou a navrch dáme kokosku.

 

 

ALŽÍRSKÁ OÁZA                         16.2.2017

400ml metropol šery, 100ml červeného vína, 100ml pomerančového džusu, skořice a hřebíček.

Aperitiv Metropol Šery vína a džus nalijeme do sklenice, z varného skla, přidáíme skořici a hřebíček a vše zahřejeme v mikrovlné troubě.

 

 

PRNCEZNA A PIRÁT                             9.2.2017

25l bailes originál, 25l coptajl morgen spice, ledm, šlehačřka, čokoláda nebo kakao.

Do koktejlového šejkru nasypeme kostky ledu a přisypeme likér s rumem. Důkladně protřepeme, nalejeme do skleničky a ozdobíme šlehačkou a hoblinkami čokolády.