Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences MASÁŽE Vladimíra Stehlíková - Kolibové balanční techniky
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolibové balanční techniky

Kolibové Balanční Technika otvírací KBT-O 1,2

article preview

Kolibové Balanční Technika otvírací KBT-O 1,2

Tyto techniky pomáhají podobně jako Dornova nebo Mojžíšova metoda, popř. Thajská tlaková masáž. Naše tělo se věkem nebo dlouhodobým stresem postupně stahuje a zmenšuje. Stažení těla zhoršuje krevní a lymfatický oběh, dýchání a stabilitu. Jelikož si tyto bloky postupně vytváří tělo samo, nejde tato příčina lékařsky ani terapeuticky zjistit. Tělo sice není nemocné, ale bolí.

Toto stažení se soustředí do tří bodů ve třech částech těla: horní, střední a spodní. Technikou KBT-O 1® dosáhneme povolení a uvolnění těchto bodů. Klienti získají pocit uvolnění, lehkosti a stability. Tělo už nemusí neustále dorovnávat nerovnosti v postoji (balancovat), zůstává více energie pro posílení imunitního systému.

3cnk49.jpg

KBT Otevírací 1 pomáhá proti únavě, vyčerpání, hučení v uších, špatné stabilitě, bolesti svalů, depresím, bolestem hlavy, stresu, častým zánětům, tenisovému lokti, otokům končetin. KBT-Otevírací 2 je technika navrácení vychýlených žeber do původního stavu. K vychýlení může dojít nevhodným držení těla, úrazem, šokem, leknutím. Nevýhodou je, že posunuté žebro nebolí, ale bolest se ozve většinou na jiné části těla. Navrácení vychýlených horních žeber pomáhá proti: zamrzlé rameno, tenisový loket, bolesti zápěstí a prstů.

Zlepšuje dýchání, sluch, zrak, paměť. Např. klientům, kteří se léčí na astma, ale nemají ho prokázané, tak po povolení prvních 4 žeber problém odchází. Další žebra ovlivňují bránici, žaludek a tlusté střevo. Jejich srovnáním se zlepší funkce těchto vnitřních orgánů. To má vliv na zácpu, průjem, nadýmání, bolesti břicha, únavu nohou. Srovnání posledních žeber a kostrče zlepší funkci pohlavních orgánů a střev, odstraňuje bolesti v kříži a břicha.

masaze-andel-2.jpg

KBT jemná -rychlejí a účinněji než Mc Kenzie, Vojtova metoda nebo Bowenova reflexní masáž odstraňuje bloky způsobené úrazem, dlouhodobými starostmí nebo strese.m.Tělo ve snaze blestivému místu  ulevit, přenáší práci poškozeného svalu na jiné svalové skupiny.V těch zůstane pak uložená informace,že určitý sval nepracuje tak, jak má.Je to pamět těla, která se stále projevuje jako bolest. Ipo odstranění původního bloku ve svalu , stále zůstavá několik zatuhlých  usazenin.

Technikou KBT J pomocí jemného doteku uvolníme a rozpustíme tyto usazeniny.Protože tělo pracuje jako celek musíme najít další místo, kde je informace o jeho poškození uložena.Je to místo přenesené bolesti.Známe například při srdečním infarktu-bolest je přenášena do levé paže, ramena nebo mezi lopatky.Nebo bolest slepého střeva poznáme na druhé straně.Pomocí KBT J informaci o poškozeném svalu zrušíme-vymažeme.Teprve takto zbavíme tělo bolesti úplně. KBT J se řeší všechny neurčité bolesti. Klient je zdravý, ale přesto pociťuje bolest.

KBT H-harmonizační-má stejné účinky jako Breussova  technika nebo Bowenova reflexní masáž, lymfatická nebo antistresová masáž.Řeší bolesti hlavy, krku, rukou.Také deprese, vyčerpání, snížení imunity.KBT-H je olejová technika používaná při bolestech a únavě svalů.Speciálními tahy s využitím teplých lávových kamenů a s využitím lymfy se harmonizuje a srovnává páteř.Tělo se roztahuje a uvolňuje do všech směrů-nahoru dolu, křížem a do stran.Povoluji se také prsty, ruce, hlavové klouby, lebka, vlasy, obličejové a tvářové svaly, uši a krční receptory.Po KBT -H se aktivuje vnitřní lymfatický systém.Klienti po této technice popisují velký nával energie.Ten přetrvává díky prohřáti, uvolnění a aktivaci lymfy.Dochází k vybuzení imunitního systému i na několik týdnů.To je tak dlouhá doba , že se často stává, že se tělo srovná samo.

KBT-E energetická- Stres je největší náš nepřítel.I podle lékařských výzkumů je stres příčinou rakoviny, artritidy, dýchacích obtíží a kardiovaskulárních chorob.Stres způsobuje náchylnost k alergiím a infekcím.Neustálým stresem se člověk stane unaveným,vyčerpaným, cítí bolest a následuje nemoc.KBT E dostává tělo do klidu a harmonie.Je to jemná hladící technika pracující s mužskou a ženskou energií.Srovnává tělesné, duševní a energetické bloky,mnohdy nahromaděné již z dětství.Když jste unavení, nervozní- uděláte za den mnoho chyb.Zato když jste v pohodě řešíte složité situace v klidu a nic Vás nerozhází. KBT E navrací klid, harmonii a radost ze života.

 

 

 

 

 

dscn1295--2-.jpg

 
 


Poslední fotografie