Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences MASÁŽE Vladimíra Stehlíková - Masáže
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masáže

Masáže

Klasická masáž je výborný způsob jak uvolnit nejen ztuhlé svalstvo, ale také mysl. Patří proto mezi nejoblíbenější a nejžádanější procedury. Kromě klasické masáže se v současné době můžeme setkat s celou řadou modifikací, při kterých se využívá spojení s dalšími léčebnými technikami.

article preview

I přes to, že se masáž jeví spíše jako prostředek k uvolnění stresu a psychického napětí, má rovněž nezanedbatelné léčebné účinky. Nejenže pomáhá uvolnit namáhané a ztuhlé svalstvo, ale odstraňuje také bolesti způsobené například nevhodnými pracovními návyky nebo zvýšenou fyzickou zátěží. Hojně užívaná je zejména v oblasti sportu, kde rozmasírováním svalů napomáhá odstranit bolest způsobenou nahromaděním kyseliny mléčné po náročném sportovním výkonu. V důsledku toho může sval rychleji regenerovat. Masáž představuje dnes již téměř neodmyslitelnou součást tréninků.

Klasická masáž probíhá v poloze vleže na holou pokožku. Podoba masáže i délka jejího trvání pak záleží na konkrétních požadavcích klienta. Je možné absolvovat nejen celkovou masáž, ale také masáž zaměřenou na určitou část těla. Ta je poté masírována dlouhými jemnými hmaty po určitých bodech, a to za doprovodu relaxační hudby. Velice často se můžeme setkat také s použitím nejrůznějších aromatických olejů.

masazeroznovpodradhostem.jpg

Během masáže dochází ke zvýšenému prokrvení tkání, podpoře trávení a stimulaci látkové výměny. To umožňuje zvýšené vylučování odpadních látek z těla. Masáž napomáhá také odstranění nahromaděné mízy v některých orgánech, zajišťuje rovnoměrně prokrvení těla a zároveň zlepšuje proudění energie. V případě použití aromatických olejů je ovlivňován také mozek a centrální nervový systém a tedy i psychický stav.

Masáž má samozřejmě také své kontraindikace, mezi které patří těhotenství, křečové žíly, nádorová onemocnění, hořečnatá, infekční či akutní zánětlivá onemocnění, těžké krvácivé stavy a poruchy prokrvení, onemocnění břišní dutiny a opilost. Vhodné také není absolvovat masáž bezprostředně po jídle nebo po velké fyzické námaze.

3222231-27d15b.jpg

 

 

 

 

 

  1. Klasická masáž​ - relaxační nebo sportovní-uvolňuje napětí fyzické a psychické
  2. ​Reflexní masáž nohou ​- reflexní body na nohách jsou spojeny s jednotlivými orgány v těle. Obnovuje se energie, harmonizuje se tělo. Zmírňují se bolesti a disfunkce.
  3. ​Lymfatická masáž - stimuluje lymfatický systém. Pomáhá odstraňovat otoky, detoxikuje.omlazuje,Vhodné pro silné osoby, dlouho stojící a dlouho sedící klienty
  4. ​Medová masáž ​- detoxikuje tělo od toxinů pomocí medu. Stará ruská metoda k obnově vitality a energie-objednejte individualně
  5. V zimě se těšte na prohřátí lávovými kameny (zahrnuto v ceně masáže)
  6. Uvolňuji fascie-ale příjemné to opravdu není.
  7. Baňkami masíruji dle potřeby.

 

images.jpg

 
 


Poslední fotografie