Jdi na obsah Jdi na menu
 


Auto-výlet do Klatov

Dnes máme naplánovanou dlouho odkládanou návštěvu Klatov. 

Jedeme tam všichni, dokonce i Peťa jede po delší s námi. Jejím hlavním důvodem je setkání se s jejím novým přítelem Mirkem Čechurou z Dobřan. My zde zase máme o jedenácté sraz s Hrubými. Snad to všechno klapne.

Počasí, nám slibuje krásný den a tak v půl deváté, s mírným zpožděním vyjíždíme. Po příjezdu do Klatov, naše první kroky vedou do místní barokní lékárny, kde je zajímavé muzeum. Protože jsme v muzeu byli už před časem, odložím zde naše odrostlé "děti", které to ještě neznají a jdu se ohřát za sklo do auta. Přestože svítí sluníčko je celkem zima. 

Zanedlouho se blíží jedenáctá a to už volá Eva, kde-že jsme a kde se sejdeme. Za pět minut už jsme všichni pod Černou věží a s nadšením se vítáme. Pak už nám nic nebrání ve výstupu na věž, kde jsme odměněni pěkným výhledem nejen na město. Po chvíli kochání se výhledy, zahlédnu Peťulu s Tomíkem, jak sedí a čekají na náměstí na lavičce. Zamáváme jim a pak všichni scházíme za nimi. A je tu další srdečné vítání s plzeňáky, protože se ještě neviděli.

Naším dalším cílem je nedaleká nedávno otevřená rozhledna na místě, kde býval údajně v roce 1331 postaven gotický kostel sv. Anny. Dnes je tu jen něco, co z něj zbylo a bylo pravděpodobně upraveno na rozhlednu s údajným občerstvením, které zřejmě nefunguje. Cestou na Hůrku se od nás oddělila Peťula, protože její přítel dorazil do města. My jdeme dál. Rozhledna není moc vysoká a navíc je ještě zavřená. Do jejího otevření nám zbývá necelá hodinka, a tak se zajdeme podívat k nedalekému kostelu sv. Martina, odkud je celkem pěkný výhled do kraje. V jeho těsné blízkosti Tomášové objeví výhled s lamou, nafotíme ji a čas nám příjemně uplyne. Pak už se jde vzhůru na rozhlednu. Výhled je celkem dobrý, takže se pokocháme, nafotíme a jde se zpět do města. 

Tady si dáme schůzku s Peťulou, která Klatovy opouští s přítelem a pak všichni Tomášové vyráží do katakomb, kde se zdrží cca hoďku a půl. Já s Evou, Pepou a Patrikem dáme procházku k místnímu muzeu, aby chlapi ulovili další kešku, jestli se nepletu, dnes již třetí v pořadí. Mezitím s Evou probereme novinky z našich domácností. Když se chlapi vrátí z katakomb, rozloučíme se, slíbíme si další výlet a každý uháníme k domovu.

Protože máme neskutečný hlad, chystáme se zastavit hned za Klatovama v Soběticích, v restauraci u Hrachů. Bohužel ceny v této restauraci byly tak vysoké, že od svého záměru najíst se zde, upouštíme a jedeme dál. Snad se nám povede najít něco cestou. Nakonec se podaří a vyhrává to restaurace Motorest ve Střelských Hošticích.

Domů přijíždíme v půl sedmé, nachodili jsme cca 12 km a ujeli celkem 200km. Celý den bylo slunečno, z ranních 7°C se teplota vyšplhala až na odpoledních 23°C.