Jdi na obsah Jdi na menu
 

SM systém

sm-system.png

stabilizace - mobilizace pohybového systému

– originální metoda MUDr. Smíška, jak léčit poruchy páteře, ale hlavně, jak jim předcházet.
– nabízí vrátit svaly do harmonie a funkce a vrací postavu do vzpřímené pozice.

Cvičí se s dlouhým elastickým lanem, které umožňuje rozsáhlý pohyb končetin proti malé postupně rostoucí síle, která aktivuje svalové spirály.
Využití – indikace: výhřez ploténky, skolióza, bolesti ve všech částech páteře, prevence a léčba poruch velkých kloubů, kompenzace sedavého zaměstnání, jednostranného zatížení, jako rozcvička před rekreačním sportem, pro štíhlou postavu, pro odstranění stresu, pro dobrou náladu, pro radost z pohybu

Cvičitelky: PhDr. Gabriela Firstová, Bc. Kateřina Kozlová, Bc. Petr Skuhrovský

 


 

Tai-chi chuan (pro děti i dospělé)

tai-chi-chuan.png

Tradiční čínské bojové umění, které kombinuje přesné pohyby těla s využitím energie Jin & Jang.
Pravidelné cvičení pomáhá udržet zdraví, zlepšuje fyzickou i psychickou kondici.
Cvičení je vhodné pro věkové kategorie od studentů po seniory.
Cvičí se ve volném pohodlném oblečení a v měkké obuvi pro dobrou stabilitu.

Cvičitelka: Mgr. Šárka Rajtorová


 

Zdravotní cvičení pro děti

zdravotni-cviceni-pro-deti.png

Cvičení je určeno pro děti s problémy pohybového aparátu – s vadným držením těla, se skoliotickým držením těla, kulatými zády, problémy s klenbou nožní. Dochází k rozvíjení výkonnosti oběhového a dýchacího systému, svalové síly, svalové vytrvalosti, ohebnosti. Jsou využívány pohybové hry, cvičení s různým náčiním.

Cvičitelka: Mgr. Šárka Rajtorová


 

Cvičení pro těhotné

cviceni-pro-tehotne.jpg

Cvičení bývá velmi přínosné v běžném životě. Zvláště pak v těhotenství může pomoci od různých potíží, jako jsou bolesti zad, bolesti kyčlí, otoky končetin a také napomůže správnému držení těla, které je zejména v těhotenství velmi důležité. V neposlední řadě těhotenské cvičení složí jako výborná příprava na porod - odbourává stres, a zabraňuje vzniku těhotenské cukrovky.

Cvičitelka: Mgr. Šárka Rajtorová

 


Jemná jóga

petra-prokesova.jpg

Jemné cvičení vychází z hathajógy a je vhodné pro úplné začátečníky či mírně pokročilé praktikanty každého věku. Cvičíme v klidném, pomalém tempu, každý respektuje potřeby vlastního těla. Lekce začíná krátkým úvodním zklidněním, následují dechová cvičení, zahřátí a průpravná cvičení. Poté se věnujeme jednotlivým pozicím (ásanám). Lekce je vždy zakončena relaxací. Pokud se nám při lekcích podaří soustředit pozornost do svého nitra, jóga nás dovede nejen ke zdravějšímu tělu, ale také ke klidné a vyrovnané mysli.

Z lekce odcházíme zrelaxovaní a s novou dávkou energie.

Cvičitelka: Mgr. Petra Prokešová


Meditace

pavla-sakarova.jpg

Slovo meditace pochází z latinského "meditatio", které znamená rozjímání. Meditování jsou různé techniky, které vedou k prohlubování soustředění. Při meditacích se věnujeme dechovým cvičením na vedení světla v představě, meditaci se zvuky Ham a Óm, meditaci na pozorování dechu, bezpředmětné meditaci a dalším.

Cvičitelka: Mgr. Pavla Sakařová


Fyziocvičení

pavla-sakarova.jpg

Dovolila jsem si vás v Centru zdravého cvičení na Zbraslavi pozvat na sestavu cvičení, která se skládá z těch nejzajímavějších a nejdůležitějších cviků, se kterými jsem se v rámci své praxe potkala. Cvičení obecně zlepšuje funkci svalové kontroly, dýchání, flexibiltu těla a koordinaci pohybů. Zaměřuje se na aktivaci hlubokých svalových skupin trupu, břicha, zad a dna pánevního.

Fyziocvičení je kombinace cvičení s vlastní vahou těla v různých polohách, cvičení s pružnými tahy, dále využívám znalosti senzomotorické stimulace pro facilitaci posturálního systému při cvičení na labilních plochách, overbalech, gymbalech a také prvky jógy a základních asán Hatha jógy.

CvičitelkaMgr. Pavla Sakařová


Zdravá záda

andrea.jpg

Cvičení vedené fyzioterapeutkou. Určeno těm, kteří zvládnou cvičit i v náročnějších polohách (leh na břiše, klek či sed s nataženýma i zkříženýma nohama). Zaměřujeme se na prevenci bolestivosti zad prostřednictvím odstraňování svalových dysbalancí (protahování, posilování), nácvik správného držení těla a vhodného dýchání (hrudní i brániční) v plynulé spojitosti s jednotlivými cviky. Posilujeme také střed těla (core), a učíme se svalové relaxaci. Do cvičení bývají rovněž zařazeny tzv. SOS cviky (pro případnou budoucí akutní bolest). Cvičení je vedeno v pomalejším, koncentrovaném tempu. Z pomůcek využíváme především overballu. Není vhodné pro ty, kteří mají momentálně akutní bolest.

Cvičitelka: Mgr. Andrea Valošeková


Předporodní kurz

adela-sediva.jpeg
katerina-racakova.jpeg

 

 

 

 

 

Předporodní kurz je rozdělený na 6 hodinových lekcí a dozvíte se to nejdůležitější co Vás čeká v těhotenství, co čekat u porodu a jak probíhá šestinedělí. Velkou část kurzu věnujeme i praktickému nácviku a proto si zkusíte péči o miminko, přebalování, koupání a třeba i první pomoc. Kurz vedou dvě porodní asistentky. Káťa má na starosti období těhotenství a porod a Adél období šestinedělí a péči o miminko. Více se dozvíte na našem instagramu predporodni_kurzyak

Lektorky: Bc.Kateřina Račáková, Bc. Adéla Šedivá


Buď v klidu s Meerou

joga_meera.jpeg

Chceš být více v klidu? Trápí Tě neustálý shon a nevíš, kde se v tomto kolotoči zastavit? Potom jsou tyto lekce ušité přímo pro Tebe.

Přijď si psychicky odpočinout a naučit se najít cestu ke svému vnitřnímu klidu, ze kterého pak můžeš kdykoliv čerpat. Naučíš se lépe zvládat své emoce a porozumět jim. Rozhodni se udělat první krok a věnovat si čas pro sebe.

Naučíš se techniky, jak uvolnit emoční vypětí, jak znovu navázat spojení se svým tělem a se svou duší. Bonusem pak bude vnitřní klid a krásné, pevné a štíhlé tělo. Na první lekci dostaneš dáreček

Do lekcí přidávám prvky z tance, jógy a fyzioterapie.

Lektorka: Mgr. Klára Meera