Jdi na obsah Jdi na menu

Městečko Trnávka - hra Plamen 2010-2011

 hra PLAMEN 2010-2011 Městečko Trnávka 27-28.5.2011

 

            V pátek ráno jsme odjížděli z Pomezí na dokončení hry Plamen, které jsme započali 9. října 2010 v Jevíčku. Poprvé v dějinách našeho hasičského sportu jsme jeli se třemi žákovskými družstvy.

Starší žáci měli z podzimu jedničku, ale byli jsme si vědomi toho, že jak Hartmanice (po podzimu druhé), tak i Kamenec (po podzimu třetí) jsou nejméně o krok před námi a porazit alespoň jednoho z nich by bylo pro nás vlastně vítězství. A to nemusíme připomínat, že v závěsu byla taková družstva jako Lubná, Desná, či Pohodlí. Rozhodně nás nepovzbudil ani propad na pohárovce ve Velkých Opatovicích, kde sice soutěží navíc i mnoho dobrých sborů z Blanenského okresu, ovšem my jsme se ani v jedné z disciplín (požární útok a štafeta CTIF) nedokázali dostat ani do první desítky.

Mladší žáci – A tým, tedy žáci čtvrté a páté třídy,  na podzimní části propadli a do Městečka Trnávka jeli s hrozivou devítkou, ovšem forma těchto borců byla velmi slibná a i výsledek z Velkých Opatovic (2. místo pouze vinou horšího útoku) bylo jedinou naší nadějí v soutěži.

Mladší žáci – B tým, tedy školáčci, prvňáci a dva druháci, kteří však nikdy a nikde ještě nezávodili, si jeli pouze „nasát“ soutěžní atmosféru a vyzkoušet si, jaké je to plnit hasičské disciplíny pod soutěžním tlakem.

Starší žáci

Pátek 27.5.2011 - disciplíny v pořadí požární útok CTIF, štafeta CTIF, štafeta dvojic

PÚ CTIF – hodnocení jednoduché – někdo neumí uvázat ani jeden uzel, někdo nepřeskočí 180 cm široký vodní příkop, prostě hrůza. Loni na kraji i s trestnými body celkem za 56 sekund, letos jenom běh? (promiňte – kulhavá chůze) za 86 sekund. Bez komentáře.

štafeta CTIF – nikdo mi nedokáže vysvětlit, proč na 400 metrové trati jsou schopni borci z Lubné předběhnout naše „sportovce“ o 15 sekund.

štafeta dvojic – snad jediná disciplína, kde starší žáci podali výkon na hranici svých možností (a ty jsou v současné době dost malé), takže nakonec solidní výkon, no ikdyž…

Sobota 28.5.2011- disciplíny v pořadí štafeta 4x60m, požární útok

štafeta 4x60m – řekne-li vedoucí mládeže svému sportovci, co má udělat, co si vzít a podobně, u všech jiných oddílů to sportovec splní, neboť ví, že mu vedoucí chce pomoci. Ne tak v Pomezí, kde máme anarchii a žáci si budou dělat co sami chtějí. Potom místo speciálně vyrobeného opasku si berou svůj od firmy „Je Ti To“  a opasek se jim při překonání překážky rozletí na kusy, což značí jediné –N – neplatný pokus.

požární útok – potom, když jsem naše herecké vystoupení ve Velkých Opatovicích nazval parodií na požární útoky, neboť tam naši „mistři“ dosáhli času kolem 27 sekund, jak to nazvat teď, když byl první útok neplatný a druhý po velikých problémech za 34 sekund.

Laicky řečeno – loni naši starší žáci = mistři České republiky v požárním útoku, letos 14. místo na okrese. Promiňte, ale opět bez komentáře.

Celkové hodnocení hry

Podzim - fantastický. Nečekané první místo a velká naděje, že propad po loňských přeborníci nebude veliký.

Jaro - totální propad. Konečné 6. místo je vzhledem k výkonům starších žáků nejen lichotivé, ale i malý zázrak.

Vyzvednout můžeme pouze Jarmila a Niklíčka, kteří se jako jediní asi chtěli letos podívat do kraje.

Závěr – pokud nebude dostatek starších žáků a my budeme muset z početní nouze nominovat stejné frajery, arogantní, samolibé a nemachrované „mistříčky“, jež veškerý zájem věnují kouření, opatlávání dívek z jiných kolektivů a nerespektování ani základních pokynů vedoucích, nemá cenu je nutit do hasičiny!!! Postaršíme mladší žáky a ti dneska bez problémů dosáhnout výsledků stejných, ale s nasazením a chutí soupeře porážet, ale stejně tak respektovat a chtít se o lepších soupeřů i něčemu přiučit.

 

Mladší žáci A

Pátek 27.5.2011 - disciplíny v pořadí štafeta CTIF, štafeta dvojic

štafeta CTIF – velmi dobrý výkon, který však stačil pouze na 3. místo. Oproti loňsku jsme se sice zlepšili o více než o 3,5 sekundy, ovšem dva ze soupeřů byli připraveni ještě lépe. Ale všichni do toho šli jak měli, takže spokojenost.

štafeta dvojic – výborný výkon, bohužel nedorozumění s rozhodčí, která dala našemu týmu vymyšlenou desítku. Přesto čtvrté místo a do druhého dne jsme již stáli z devátého podzimního místa na děleném 3-4 místě společně s Lubeňáky. 

Sobota 28.5.2011- disciplíny v pořadí požární útok, štafeta 4x60m

požární útok – pokračovatelé loňské chlouby SDH Pomezí!!! Oba útoky jasně nejlepší a tím pádem i osamostatnění na 3. příčce a zároveň náskok tří bodů na Lubnou.

štafeta 4x60m – budu se sice opakovat, ale rychlý závod zběhlý s rozvahou a jistotou, čas pod 65 sekund a již po proběhnutí cílem byli jasné, že přivezeme do Pomezí pohár. Oslavovali jsme již třetí místo, ale naprosto nečekaný výbuch do té doby suverénních Hartmanic nás nakonec katapultoval na stříbrnou pozici o pouhé tři body za Kamenec. 

Celkové hodnocení hry

Podzim - velmi špatný. Lepší štafeta zaběhla až jedenáctý čas tak nás zachránilo Béčko svým časem devátým.

Jaro - stali jsme se jasnými vítězi této části hry Plamen.

Vyzvednout musíme bez výjimky všechny borce, takhle si představujeme přístup do soutěží a hrdost na to nosit na svých dresech jméno SDH Pomezí.

Závěr – za většinu flinků ze starší kategorie máme plnohodnotné nástupce již teď a jenom nás to utvrzuje v přesvědčení, že budoucnost mladých hasičů SDH Pomezí nebude jenom černá. Možná 2 roky budeme okupovat desátou příčku v okrese, ale potom se můžeme zase směle měřit s našimi velkými soupeři z Lubné, Hartmanic, Desné, Bystrého atd. a bojovat o reprezentaci okresu Svitavy na krajských kolech této soutěže.

 

 

Mladší žáci B

Pátek 27.5.2011 - disciplíny v pořadí štafeta CTIF, štafeta dvojic

štafeta CTIF – dobrý výkon, okořeněný několika chybami jako byl běh do cíle bez proudnice s hadicí. Ale koblížci nebyli poslední, a to nás velmi potěšilo

štafeta dvojic – dá se říci to samé co v prvním případě. Opět Kykyryký pro pobavení diváků velmi krásně smotal hadici, ale poté běžel na druhou stranu než k cíli. No, nakonec nezabloudil a do cíle se dostal a lidi divte se, opět naši koblížci nebyli poslední ani přes výlet s hadicí či velitele Páti dvoje oběhnutí hydrantu!!!

Sobota 28.5.2011- disciplíny v pořadí požární útok, štafeta 4x60m

požární útok – no, nakonec se nepodařil ani jeden, protože spojit "Béčkové" hadice pro malé ručičky prvňáčků byl dost velký problém. Když se podruhé již podařilo vše spojit, zapomněl Kykyryký, že koš se nenasazuje jako čepice, ale je nutné jím na šroubení několikrát pootočit. Jediná disciplína, kde jsme tedy padli na úplné dno, ale my se zlepšíme, to všem slíbíme.

štafeta 4x60m – nakonec to nejlepší v podání koblížků. Snad přítomnost maminek a tatínků na hlavní tribuně způsobila, že jsme viděli úžasný závod se šťastným koncem.

Celkové hodnocení hry

Podzim - velmi dobrý. Protože 28. místo z 32. štafet, když jsme mohli startovat ještě v dráčkyádě a ne v hlavním závodě, super..

Jaro - potvrzení podzimního očekávání, že za dva roky budeme mít na startu silný tým. A to ještě 5 koblížků zbylo doma. Soupeři třeste se!!!

I zde musíme vyzvednout bez výjimky všechny borce, takhle si představujeme přístup do soutěží a hrdost na to nosit na svých dresech jméno SDH Pomezí.

Závěr – koblížci svým přístupem k soutěži zahanbily frajery ve starší kategorii. Byli ozdobou soutěže a směle se mohou rovnat se stejně starými závodníky v jiných oddílech. Prostě a jednoduše - toto je budoucnost našeho sportu a dokážeme-li v nich udržet lásku k hasičině  a touhu s vděčností reprezentovat náš sbor, nemusíme se budoucnosti obávat!

 

Závody v Trnávce provázelo špatné počasí po oba dny, ale i tak pořadatelé připravili kvalitní dráhy, za což jim patří dík. Je pravdou, že jsme nepochopili, když našim koblížkům přiřadili výsledné číslo z podzimu 19, když na jaře startovalo pouze 17 družstev, ale to je snad jediná výtky proti výsledků.

Úplným závěrem bychom ještě chtěli poděkovat všem našim příznivcům, kteří si i přes špatné počasí a velkou vzdálenost od Pomezí udělali čas a přijeli naše borce povzbudit. Neodměnili jsme se Vám takovými kvalitními výsledky jako v minulosti, ale štafeta v podání koblížků určitě byla víc než pouhé DÍKY VÁM!!!