Jdi na obsah Jdi na menu

Okresní kolo hry Plamen 2009

Okresní kolo hry PLAMEN 2009

28. 5. 2009 (den před soutěží)

                 Dnes jsme se dozvěděli o absenci jednoho z klíčových tahounů družstva starších. Tento problém jsme vyřešili povoláním né tolik zkušeného závodníka doufejme, že nám jeho absence neublíží natolik, aby jsme vypadli ze hry o medailové pozice. Družstvo mladších zatím bez problému.

29. 5. 2009 (1. den soutěže)

Už před odjezdem byla na většině našich borců znatelná nervozita. Areál v dolním Újezdě byl krásně připraven na naše závody. Vše komplikoval pouze hustý déšť a dotěrná zima. Nástup naše družstvo propáslo. To však nic nezměnilo. Jako první se představila hlídka starších při požárním útoku CTIF. Pokus to byl naprosto nepovedený. Spadlá bariéra, takže trestné vteřiny za nepřeskočení překážka. Jako by toho na jeden pokus nebylo dost dostali jsme ještrě penalizaci za špatné postavení stříkačů. Bylo to způsobeno přeměnami v družstvě. Poté se představili naši mladší borci. A to na štafetě CTIF. První pokus se naší mládeži vydařil velmi hezky. Vytnout se mu dalo pouze pozastavení a menší problém s přenosem minimaxu. Naši mladší si poté hned zaběhly štafetu požárních dvojic. Jejich pokus byl "až" na 5. místě. způsobeno to bylo hlavně zaseknutím koncovek hadice do hydrantového držáku. Po našich mladších měli šanci opravit si nepovedený pokus starší. Jejich pokus byl časově lepší, avšak zmatky v této disciplíně pokračovali. K tomu ještě nesmyslné problémy s překonáním bariéry. Jako by to nestačilo ještě totálně selhal nástřík POKAŽDÉ se muselo dolývat. Což je docela zarážející, zvláště u týmu co se chce prát o účast v krajském kole. Z našich nehezkých pokusů vzešlo nehezké 7. místo na disciplíně požární útok CTIF. Avšak náš neůspěch nás neodradil od dalšího boje.. Chuť jsme si zpravili při prvním pokusu štafety CTIF. Štafeta se vyvedla až na drobný problém při předávce. Mezitím mladší také zdárně dokončili štefetu a zlepšením se dostali na hezké 2. místo v disciplíně. 2. pokus štafety starších byl velmi hezky rozběhnutý. Překazil ho však totálně a nesmyslně zkažený podlez. Štěstí však stálo při nás a našim největším rivalům se přestalo také dařit přišli trestné body na žebříku což nám hrálo do karet. Tuto disciplínu jsme dokončili na krásném 1. místě. pro dnešní den už zbývala pouze štafeta požárních dvojic. Odpovědnost vysela na první štafetě, kvůli již zmíněné absenci. Ta tuto odpovědnost s přehledem zvládla a i díky chybě Desné jsme skončili v této disciplně na krásném 1. místě. Druhé štafetě se také nemohlo nic výtýkat jejich pokus byl hezký.. Je vidět že i Ondra je nahraditelným.

Výsledky prvního dne soutěže:  Starší :                     Mladší:

ZPV                                1. místo                             ZPV                           3.místo 

Požární útok CTIF           7. místo                             Štafeta CTIF              2. místo

Štafeta CTIF                    1. místo                             Štafeta pož. dvojic      5. místo

Štafeta požárních dvojic    1. místo                                                     = 10tr. bodů

                             = 10 tr. bodů

Průběžné pořadí: Starší                                             Mladší:       

1. místo  Pomezí         10tr. b.                                   1.-2. místo Pomezí         10tr. b.

2. místo Pustá Rybná  13tr. b.                                   1.-2. místo Kamenec     10tr. b.

3. místo Desná            14tr. b

30. 5. 2009 (druhý den soutěže)

                   Dnes se rozhodovalo o celkovém umístění jak v kategorii mladších tak i v kategorii starších. Podmínky pro sport byly čím dál tím horší. Velmi hustě pršelo. Jako první se představili starší žáci se svojí štafetou. Štafetu 4x 60m zvládli bezchybně, s hezkým časem 48,30 s. Mezitím mladší odběhli svůj první pokus na požárním útoku. Pokus to byl nepovedený. U rodělovače vylítlo jedno z "céček", ale i přes to se s tím poprali a dokončili pokus v časem okolo 30s. Opravný pokus na štafetě starších již nic na čase nezměnil, protože byl zhruba o 5s horší, ze štafety jsme si odnesli hezké 2. místo. 2. pokus mladších na požárním útoku byl ještě nepovedenější jak ten první a naši mladší pokus ani nedokončili. Pohřbili tím tak naději na medailové umístění. U starších se schylovalo k dramatickému závěru. Povrch dráhy byl vlivem neustálého deště velmi kluzký. 1. pokus starších na PÚ byl nepovedený, protože povolila jedna z hadic na rozdělovači. Ostatní však také kazili. Ukázalo se kdo dokončí útok pod 25s ten vyhraje. 2. pokus se už relativně vyvedl, ale také to nebyl něják moc oslnivý čas. Museli jsme čekat jak se bude dařit naší konkurenci. Avšak Desné se ani jeden z pokusů nepovedl. Tak mohzli propuknout oslavy našeho 1. místa. Poprvé v historii mladých hasičů naše družstvo vyhrálo okresní kolo a postupovalo do krajského kola. Krajské kolo se bude konat 13. června v Otradově a pojedeme tam společně s Desnou. Tuto soutěž jsme ukončili oslavou umístění v hasičské zbrojnici. Přišla nám pogratulovat i naše paní starostka.

Fotografie budou přidány v příštích dnech.

Poslední aktualizace 31. 5. 2009                                       SDH Pomezí