Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2017

Příspěvky

8. 3. 2018

Koncert v bazilice na Velehradě

/ Rubrika: Rok 2017

Není nic lepšího než se v předvánočním shonu trochu zastavit  a zajít si na krásný koncert. A přesně toto jsme naplánovali a odjeli v neděli 10.12.2017 v 15.15. hod. na Velehrad do Baziliky na  koncert Slováckého  orchestru. Hodinový koncert byl super a nikdo nelitoval že se zúčastnil. Jen  jsme trochu  vymrzli, ale určitě ne tolik, co účinkující. Budeme se těšit na další krásné zážitky se Slováckým orchestrem. Díky panu  Jiřímu Pospíchalovi.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Mikulášská besídka

/ Rubrika: Rok 2017

Rok nám utekl jako voda a je tu svátek sv. Mikuláše, kdy se tradičně scházíme v Sokolovně ve Starém Městě. Program je bohatý. jako každoročně přichází mezi nás děti z dětského domova v Uherském Hradišti, děti ze Základní umělecké školy ve Starém Městě a  nemůže scházet náš pěvecký kroužek.  Všechna vystoupení měla vysokou úroveň a z tváří všech přítomných se dala vyčíst spokojenost.

Po přestávce, kdy se rozneslo pohoštění přišla do sálu Mikulášská družina Mikuláš, čert a anděl v krásných  kostýmech. Protože přítomní senioři byli hodní dostali všichni  mikulášský balíček. Poté předsedkyně rozdala všem přítomným vánoční přáníčko a osobně všem popřála krásné vánoce a  bezstarostnou jízdu rokem 2018. Nakonec došlo i na zpěv a na taneček a nálada byla super.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Přednáška policie "Jak se nestát obětí trestného činu"

/ Rubrika: Rok 2017

V úterý 14.11.2017 jsme se v počtu asi 40 osob sešli v naší  klubovně na přednášce, kterou si pro nás připravilo okresní oddělení policie v Uh.Hradišti na téma "Jak se nestát obětí trestného činu". Paní Bc. Šabatová si připravila zajímavé povídání, které proložila skutečnými příběhy ze života. Přednáška se netýkala pouze krádeží peněženek a kabelek v předvánoční době, ale promluvila i o bezpečnosti silničního provozu, protože velká část našich seniorů jsou účastníky a to nejen v autech, jako chodci  ale i jako cyklisté. Přinesla všem zúčastněným drobné dárečky - bloček, osobní alarm a také reflexní pásky, protože přibývá  dopravních nehod chodů a cyklistů. Účastníci se zapojili do diskuse a domů odházeli maximálně spokojeni.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Martinské posezení

/ Rubrika: Rok 2017

Po delší době se opět scházíme 8.11.2017 u příležitosti Svátku sv. Martina na posezení, které je tentokrát spojeno s prezentací senior-pasů v rámci projektu Zlínského kraje. Zavítala mezi nás radní pro sociální oblast a neziskový sektor paní Michaela Blahová a její 3 nejbližší spolupracovnice a také 2 zástupci brněnské společnosti kteří spravují oblast senior pasů. Pozvali jsme také zástupce se spřízněného Klubu seniorů z Ostrožské Lhoty.

Nemohla scházet ani kulturní část odpoledne ve které vystoupil pěvecký sbor Old Star Hradišťanu, losovala se bohatá tombola a nakonec došlo i na zpěv a na  tanec při hudební produkci našeho muzikanta Radka. Už se všichni těší na Mikulášské odpoledne.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Balet Labutí jezero v SND v Bratislavě

/ Rubrika: Rok 2017

Uplynul pouze týden a opět jedemee za kulturou tentokrát pro změnu do Slovenského národního divadla v  Bratislavě na balet Petra Iljiče Čajkovského "Labutí jezero". Přijíždíme do Bratislavy po třetí hodině přímo na parkoviště k divadlu a do 19 hodin máme volno se občerstvit, případně nahlédnout do obchodů, kde už začíná vánoční sezóna. Od 18 - 18.30 hod máme otevřen autobus, abychom odložili nepotřebné věci případně tašky s nákupem a vyrážíme do divadla. Pohádkový příběh s nádhernou hudbou, vynikajícími výkony, krásnými kostýmy i scénou všechny nadchl.  Představení které trvá bezmála 3 hodiny v nás zanechalo na dlouho hluboký zážitek .

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Muzikál Ples upírů

/ Rubrika: Rok 2017

A opět je na programu muzikál.  Je ráno 21.10.2017 a čekáme na příjezd autobusu do Prahy. Odjezd byl stanoven na 7.00 hod. Bohužel na příjezd autobusu čekáme marně, ozývají se účastníci, kteří měli dohodnuté jiné nástupní místo a tak vedoucí volá dispečerovi dopravce a po nějaké čtvrt hodině se dovídáme, že řidič dostal špatné instrukce k odjezdu místo v 6.45.hod. v 7.45 hod . Po počátečních problémech odjíždíme z Uherského Hradiště v 7.30 hod. Představení  začíná ve 14.00 hod, tak času snad bude dost, jen ať na dálnici nic není. Naštěstí se nic mimořádného neudálo a v 11.30 hod. jsme v Praze na výstavišti u Goja Muzik Hall. Očekávání jsou velká, doposud jsme nezjistili koho z herců a zpěváků uvidíme a uslyšíme, protože na internetu jsme nic nenašli. Nakonec jsme spokojeni, protože v hlavních rolích zpívají mladá Natálka Grosová a Josef  Bohuš. Krásná scéna, kostýmy i taneční složka nás dostali. Představení která trvá s přestávkou 3 hodiny jsme úspěšně zvládli až na klimatizaci, která nás dokonale zmrazila a donutila některé si o přestávce zajít do šatny pro bundu.

V 17.30 hod odjíždíme z Prahy a frčíme bez přestávky až do UH. Dálnice je volná a tak jsme už ve 21. hod  nad všechna očekávání zpět v Uherském Hradišti a ještě máme k dispozici část sobotního večera. 

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Turnaj v Disc Golfu - 10.10.2017

/ Rubrika: Rok 2017

Neváháme a jdeme si vyzkoušet na stadion v Uherském Hradišti jak se hraje Disc golf. Nabídka nám přišla s Města Uh. Hradiště a také od provozovatelů tohoto sportu, který má v Uherském Hradišti několik stanovišť- míst, kde se tento sport dá provozovat. Jediným problémem je dnes deštivé počasí, které bohužel odradilo mnoho zájemců, kteří si i volali, zda se ukázka uskuteční. 

Kupodivu odpoledne se trochu vyčasilo a asi 10 zájemců z našeho Klubu dorazilo na místo, aby si zahráli a zjistili, co to ten Disc Golf je. Všechny nás nadchl a někteří třeba tomuto sportu i propadnou a budou pokračovat dál. Padl návrh abychom Disc Golf  zařadili do plánu roku 2018 a uspořádali turnaj stejně jako v petangue. Proč ne? Tak v příštím roce si vše zopakujeme.yes 

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Muzikál Angelika v Brně

/ Rubrika: Rok 2017

23.9.2017 odjíždíme v 10.30 hod do Boby centru v Brně na muzikál Angelika, ke kterému hudbu složil Michal David a libreto Lou Fanánek Hagen. Po počátečních potížích, kdy z řad členů nebyl o představení zájem se nakonec našlo všech 50 zájemců. Před přestavením se všichni posilnili v restauracích areálu Boby centra a ve 14.00 hod.po dobrém obědě zasedli na svá místa v hledišti. 

Inscenace je jakýmsi zrychleným převyprávěním knižní verze příběhu o krásné markýze. Celým muzikálem provází  průvodkyně děje paní M.M, která se snaží divákovi Angeliku více přiblížit, aby v ní byly zahrnuty všechny zajímavé pasáže z knihy či filmu. Muzikálová Angelika příběh upozaďuje a staví na písních v podání populárních zpěváků. A tak jsme měli možnost ze známých zpěváků vidět  a slyšet Alžbětu Bartošovou., Pepu Vojtka, Bohouše Josefa, nebo Jana Kopečného, kterého známe z poslední série pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Nakonec jsme odjížděli z představení spokojeni s tím, že každý si hodnocení udělal sám  Ke spokojenosti všech jsme  byli okolo půl sedmé v Uherském Hradišti a dostali jsme se brzy domů.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Den seniorů

/ Rubrika: Rok 2017

Rok uběhl jako voda a je tu říjen a s ním  Mezinárodní den seniorů. Také v Uherském Hradišti chtějí senioři z Klubu důchodců oslavit tento svátek. a tak 3.října  2017 ve 14 hodin  v Klubu kultury začíná oslava znělkou Klubu důchodů, který zazpíval pěvecký kroužek. Poté předsedkyně přivítala všechny zúčastněné a také hosty mezi nimiž byl i starosta města Ing. Stanislav Blaha a zástupkyně společnosti CTZ Uherské Hradiště Ing. Romana Snášelová. Součástí programu bylo také ocenění vybraných osobností spolku, kteří mají zásluhu na dobrém fungování Klubu důchodců a kteří bezplatně věnují svůj volný čas ve prospěch druhých. 3 členky převzaly ocenění z rukou starosty,  zástupkyně CTZ a předsedkyně Klubu důchodců. Po b ohatém občerstvení následoval program, ve kterém vystoupila taneční skupinka děti z Akropolis a dva  taneční seniorské páry z Rokasa. 

Na závěr si všichni zatančili a zazpívali a v 18 hodin byla akce ukončena. Účastníci odcházeli  domů maximálně spokojeni.  

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Regenerační pobyt na Jelenovské u Valašských Klobouk

/ Rubrika: Rok 2017

Je 11.9.2017 9 hodin dopoledne a účastníci pobytu na Jelenovské se schází s kufry v Dvořákově ulici. Po Slavnostech vína se vydáváme na Horský hotel Jelenovská,  vzdálený asi 7 km od Val. Klobouk na týdenní regenerační pobyt.  Vstup do recepce hotelu některé odradil od pobytu, protože je nutno sejít 32 schodů, ale zvládli jsme to bravurně a naučili jsme se schody zdárně překonávat.  K dispozici jsme měli také bazén, každý dostal 1 léčebnou proceduru a jako dárek hotelu poukázku na kávu se zákuskem.

 Denně jsme využívali restauraci hotelu, která byla otevřena od 10 - 24 hodin. Nabízené jídlo bylo chutné a uvítali jsme možnost výběru ze 2 jídel, jak na oběd, tak na večeři.

Z některých účastníků se stali turisté a využili krásnou přírodu a vyznačené trasy k výšlapům.

Těšili jsme se hlavně že z nás budou houbaři a že si domů odvezeme košík hub. Bohužel nestalo se tak, i když něco málo se našlo,  ryzce, holubinky, klouzky a bedle. Mezi úlovky se objevil i nějaký ten kozák. 

Pobyt byl zpestřen 2 výlety a to do Horní Lidče na mechanický betlém se zpáteční zastávkou ve Valašských Kloboukách a celodenní výlet na Pustevny a Rožnov pod Radhoštěm. Mimořádné pěkné počasí umocnilo dojem a zážitky z výletu. Na Pustevnách jsme našli nově otevřenou budovu lanové dráhy do Trojanovic, která byla teprve nedávno otevřena a zpřístupněna veřejnosti a také jsme zaznamenali, že se už začalo s obnovou Libušína. V pátek na rozloučenou jsme uspořádali diskotéku a oslavili svátek Marušek a Lidušek.

V sobotu 16.9.2017 jsme odjížděli domů spokojeni a už cestou padaly návrhy, kam by se mohlo jet příští rok. 

17.9.2017 Zdenka Dominiková

 
Celý příspěvek