Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 6. 2018

Ozdravný pobyt v Jeseníkách

Ozdravný pobyt v Jeseníkách

V sobotu 16.6.2018 se schází senioři našeho Klubu, aby společně odjeli na ozdravný  týdenní pobyt do Ludvíkova, který se nachází mezi Vrbnem pod Pradědem a Karlovou Studánkou. Vedoucí pobytu je naše předsedkyně a jako každoročně pro nás vypracovala a zajistila zájezdy s místním dopravcem po blízkém okolí. První den pobytu nikdy nevynechá zájezd na Ovčárnu, kde si zdatnější vyšlápnou  na Praděd do výšky 1473 m. Ostatní aspoň zvládnou vycházku na nedalekou chatu Barborka. Na zpáteční cestě  je zastávka v Karlově Studánce na nákup lázeňských oplatků a suvenýrů. 

Další den se vydáváme do Zlatých hor do hornického skanzenu  a do Zlatorudných mlýnů a nedalekého poutního místa Mariahilf, kostela Paní Marie Pomocné.  V úterý dopoledne odcházíme společně do Vrbna do malé dílny, kde mladá žena vyrábí krásné vitráže včetně drobných šperků, které nás ženy samozřejmě zajímají. Odpoledne  jedeme do Bruntálu na prohlídku zámku. Také všichni účastníci projevili zájem o prohlídku křížové cesty, která se nachází nad Bruntálem v krásné lipové aleji s názvem Uhlířský vrch. Na konci křížové cesty se nachází kostel  odkud je překrásný výhled na Nízký a Hrubý Jeseník.

Ve středu máme zajištěn vláček v lázních Jeseník, protože terén v lázních je pro nás straré dost náročný. Nad areálem lázní jsme navštívili balneopark, koncipovaný jako umělý potůček vysypaný kameny, kde jsme měli zadarmo proceduru v přírodě. Ve větším bazénku jsme chodili s nohama ponořenýma do půli stahen a studená voda  nám  je dobře prokrvila.

Zájezd ve čtvrtek je zpočátku ohrožen, protože náš dopravce má nečekané potíže se svým vozovým parkem. Ale díky naší zkušené vedoucí, která zajistila náhradu odjíždíme na zájezd tentokrát na hrad Sovinec a do Jiříkova na prohlídku Pradědovy galerie. Po náročném odpoledni zvládáme večer ještě taneček v suterénu ubytovacího traktu, kde je útulná vinárna. Ani jsme netušili jaké zdatné tanečníky a hlavně tanečnice máme v našem klubu.  

V pátek dopoledne jdeme pěšky do místního kostela ve Vrbně, kde máme zajištěnu prohlídku s podrobným výkladem historie tohoto kostela, který je v rekonstrukci.

V sobotu ráno balíme a odjíždíme zpět do Uherského Hradiště. Na zpáteční cestě se ještě zastavujeme v masně ve Světlé Hoře na nákup masných výrobků, které jsou levnější než u nás. Domů se vracíme maximálně spokojeni z celého pobytu a hlavně  z pěkného počasí, které nám přálo po celý týden .