Jdi na obsah Jdi na menu
 


Originální název: Reloaded

Český název epizody: Nový začátek

Režie: Michael M. Robin

Scénář: James Duff

Premiéra v USA na TNT: 13.8. 2012

Česká premiéra na Prima Love: 20.12. 2016

_________________________________________________________________________________________

Tým přijíždí na místo činu poblíž obchodního domu, kde se zvrtlo loupežné přepadení v přestřelku a dva z pěti pachatelů skončili na místě mrtví, jednoho z nich, Larryho Martina, se policii podařilo zadržet a vzít do vazby.  Provenzovi se nelíbí, že další dva pachatelé utekli a dává svůj hněv najevo Amy Sykesové, která na případu loupeží pracovala v utajení. Zatímco tým pracuje na místě činu, z ničehonic se ozve další střelba a Larry Martin, který měl vypovídat, je na místě mrtvý. Na místo přijíždí kapitánka Sharon Rayderová s velitelem Taylorem, který týmu oznamuje, že je Sharon jejich nová velitelka, což je pro tým a hlavně pro poručíka Provenzu šok. Během celého vyšetřovaní panuje mezi Sharon a členy týmu napětí. Během vyšetřování najde Mike čtvrtého člena loupežné bandy, Johna Randalla, mrtvého. Poté, co Andy dá lekci Sharon, že je dobré znát jména obětí, když pracuje na vraždách a řve na ni ohledně její politice na vnitřních záležitostech, kdy musí podezřelí zůstávat na místě činu, si Sharon uvědomí, že pachatelé měly obdivuhodnou znalost toho, jak LAPD funguje na místě činu. Do podezření se dostane syn detektiva Millera, Greg Miller, který má armádní výcvik, tudíž i vynikající střelecké schopnosti a díky otci ví, jak policie v LA funguje. Tým Grega zatýká a nabízí mu dohodu, kterou Greg odmítá s tím, že Larryho nezabil úmyslně, jen pálil naslepo, aby získal čas na útěk a jeho komplic John Randall se zastřelil sám, když zjistil, že zabil kamaráda. První fakt ovšem vyvrátí Julio a doktor Morales vyvrátí verzi o sebevraždě. Gregovi je nabídnuta další dohoda za dvojnásobnou vraždu druhého stupně a 30 let vězení místo hrozby trestu smrti. Zatímco je Sharon spokojená, že její tým dostal vraha za mříže a Taylor, že se státu ušetřily peníze za dlouhé soudní líčení, Provenza dává najevo s touto novou politikou svou nespokojenost.

Provenza vyčítá Taylorovi, že předal velení kapitánce Rayderové s tím, že on sám si zasloužil velení po tolika odpracovaných letech a nasbíraných zkušenostech.

Amy Sykesová se přidává k týmu poté, co poskytla týmu potřebnou pomoc při vyšetřování, kdy vypátrala, jak spolu pachatelé komunikovali a přispěla tak k zdárnému vyřešení případu.

Sharon se rozhodne vzít Rustyho, klíčového svědka v případu Phillipa Stroha, k sobě domů poté, co neustále utíkal od své pěstounské rodiny.

 

V dalších rolích:

  • Anthony Ruivivar jako žalobce Ozzy Michaels
  • Vyto Ruginis jako detektiv Miller
  • Chad Michael Collins jako Greg Miller
  • Derek Magyar jako Larry Martin
  • John Prosky jako obhájce Banks