Jdi na obsah Jdi na menu
 


Originální název: Dismissed with Prejudice

Český název: Zamítnuto pro podjatost

Režie: Jon Tenney

Scénář: Jim Leonard

Premiéra v USA na TNT: 1.10. 2012

Česká premiéra na Prima Love: 27.12. 2016

________________________________________________________________________________________

Když je Mikův starý případ vraždy Elaine Reichmanové u soudu po téměř devíti letech zamítnut pro podjatost a manžel Elaine, Will Reichman je propuštěn na svobodu, celý útvar závažných zločinů začíná případ vyšetřovat znovu. Mike, který byl o Reichmanově vině pevně přesvědčen je nucen čelit faktu, že se možná mýlil. Díky vzorku krve, který byl prověřen teprve po letech, se zjistilo, že se na místě činu nacházel ještě někdo jiný, dle analýzy DNA jistý Benito Zapata. Do hledání Zapaty je zapojeno i FBI, jelikož zpronevěřil 1 800 000 dolarů. Po výslechu Zapatovy ženy, která naznačuje časté románky manžela s jinými ženami, a která jim řekne, že pokud objeví ženu, která zmizela ve stejný čas jako Zapata, tak možná najdou zamotného Zapatu, tým za pomocí Fritze Howarda začnou prověřovat Elaine Richmanovou a zjistí, že má účet na Costa Rice se sumou, kterou Zapata zpronevěřil, a že Elaine byla Zapatovou milenkou a zároveň i komplicem. Zapata tedy nebyl vrah, ale druhá Reichmanova oběť. 

Zatímco Sharon s Fritzem konfrontují Willa Reichmana s novými důkazy, Mike znovu prochází události z oné noci vraždy s Reichmanovou dcerou Lydií, která byla jediný svědek. Lydia zmíní, že viděla Zapatu, jak nese pytel přes rameno (ve skutečnosti to byl její otec, který se zbavoval těla), a že otec za ním musel vyběhnout a poté sešla dolů a viděla otce, jak se sklání nad tělem své manželky s nožem v ruce. Mike jí vysvětluje, co se oné noci stalo. Že Reichman přišel na aféru své ženy se Zapatou a přišel domů a zabil je. Poté, co se zbavil Zapatova těla, šel zabít i svou ženu, ta se ale zraněná doplazila na chodbu, kde ji Reichman dorazil, ale než se zbavil těla, Lydia sešla na schody a vše viděla. 

Mike nechá prohledat zahradu u Reichmanových a objeví Zapatovo tělo. Při pitvě doktor Morales v jeho těle objeví špičku nože, který sedí k vražedné zbrani. Mike a Sharon konfrontují Reichmana s vědomím, že ho nemohou stíhat znovu za vraždu manželky, byť ji mohou dokázat, ale mohou ho stíhat za vraždu Zapaty. Sharon pobídne Mika, aby Reichmana zatknul. Místo toho, aby šel k soudu, Reichman bere dohodu, která mu zaručuje doživotí.

Mezitím Rusty se setkává se svým biologickým otcem Danielem Dunnem. Společně se Sharon jdou spolu na večeři. Sharon pobídne Rustyho, aby dal svému otci šanci.

 

V dalších rolích:

  • Ian Bohen jako Daniel Dunn
  • William R. Moses jako Will Reichman
  • Tina Ivlev jako Lydia Reichmanová
  • Paleigh Knight jako Lydia Reichmanová v deseti letech
  • Chris Butler jako státní návladní Meeks
  • Erich Anderson jako obhájce James Corbett
  • Steve Tom jako soudce Craig Richwood
  • Maria Russell jako paní Zapatová