Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Originální název: Citizen´s Arrest

Český název: Občanské zatčení

Režie: David McWhirter

Scénář: Duppy Demetrius

Premiéra v USA na TNT: 10.9. 2012

Česká premiéra na Prima Love: 24.12. 2016

_________________________________________________________________________________________

Tým začíná vyšetřovat vraždu mladíka, který byl náhodně nalezen v sudu na odpad. Jeho zranění ukazují na fakt, že byl před smrtí pravděpodobně držen jako rukojmí. Poté, co ho jeden z jeho kamarádů identifikuje jako Bena Barlowa, jede tým tuto smutnou skutečnost oznámit jeho rodičům. Ukáže se, že Brian a Laurie Barlowovi čelí únosu obou svých dětí. Tým jim o smrti jejich syna zatím nic neřekne a začne se soustředit na hledání Benovy sestry Emily, která může být stále ještě naživu. Zatímco Laurie Barlowová spolupracuje, její manžel Brian už tolik ne. 

Jelikož je Brian Barlow rozvodový právník, zaměří se na pátrání v jeho případech. Provenza v jeho starých případech najde kauzu jistého Geralda Halla, který při sporu přišel o své děti, ale vlastní také několik zbraní, včetně typu, která zabila Bena Barlowa. Tým předvede k výslechu Geraldovu bývalou ženu Suzan, která jim mimo jiné také poskytne informaci, že je Gerald společně s jeho otcem Normanem členem radikální protivládní skupiny, a že jsou velmi nebezpeční, hlavně Geraldův otec Norman. 

Tým vypátrá, kde Gerald se svým otcem kupuje zbraně a připraví pro ně past. Když si jede Gerald vyzvednou zásilku, Julio s Amy na něj čekají společně s návladní Hobbsovou. Ta mu nabízí dohodu, že nedostane trest smrti výměnou za informaci o tom, kde jeho otec drží Emily. Gerald odmítá a Julio předstírá, že ho Gerald napadl a vyhrožuje mu smrtí, pokud mu neřekne, kde Emily je. Gerald nakonec souhlasí, ze jim pomůže Emily zachránit. Gerald veze Julia a Amy schované ve své dodávce k přívěsu, kde s otcem žijí a kde je Emily zadržována. Sharon, Buzz, Provenza a Andy jedou za nimi jako záloha. Když dojedou na místo, tepelný obraz ukáže, že je Emily stále naživu v přívěsu, ale Norman Hall z chování svého syna pozná, že jej zradil a na místě Geralda zastřelí a uprchne do dodávky. Julio pálí po straně přívěsu, čímž Normena zabije a společně s Amy vpadnou dovnitř, kde najdou vystrašenou Emily. Nicméně poté, co vrátí Barlowovým jejich dceru, Sharon je společně s Andym a Provenzou musí informovat o smrti jejich syna.

Hobbsová informuje Sharon, že podle Rustyho DNA našli jeho příbuzenskou shodu s Paulem Dunnem, který byl zatčený za prodej kokainu. Zároveň jí sděluje informace, že Paul má staršího bratra Daniela, který je patrně Rustyho biologický otec.

 

V dalších rolích:

  • Kathe Mazur jako žalobce Andrea Hobbsová
  • Ransford Doherty jako koroner Kendall
  • Guy Wilson jako Mark Howard
  • Kari Coleman jako Laurie Barlowová
  • Casey Biggs jako Brian Barlow
  • Scott Michael Campbell jako Gerald Hall
  • Cooper Huckabee jako Norman Hall
  • Seana Kofoed jako Suzan Hallová
  • Scott MacDonald jako Dale Fisher