Jdi na obsah Jdi na menu
 

Novinky rok 2017

27. 3. 2018

20.10.2017 Rozloučení se závodní sezónou proběhlo místo posledního venkovního tréninku na našem novém hřišti u Labe. Místo motání hadic, zamotávání se do provazů při trénování uzlů, pletení technických a kartografických značek, padání z lan a špatného ošetřování ran, jsme raději dětem za odměnu za absolvované útrapy na závodech, tentokrát dopřáli trošku konzumnější trénink ve formě opékání buřtů na ohýnku. Účast byla poměrně hojná, dětem se to líbilo, ohýnek hezky hřál a kečup s hořčicí měly děti úplně všude. Zimní příprava na další sezónu bude nadále pokračovat v hale, kde se bude pilovat kondička a dojde i na hraní her. 

 


14.10.2017 – ZPV Lukavec – po týdnu od závodů v Brozanech jsme vyrazili s dětmi do Lukavce, kde se konal opět závod požárnické všestrannosti. Minulý rok se nám v Lukavci moc líbilo a doufali jsme, že i letos budou závody stejně vydařené. A byly. Tentokrát se závodu účastnili i naši nejmenší Plamínci, kteří postavili dvě družstva, ve kterých se objevili i ti úplně nejmenší, tříletí, hasiči. Za mladší žáky startovala celkem 4 družstva, z celkového počtu dvaceti družstev a starší žáci tentokrát postavili také družstva dvě (celkem jich na startu bylo 14). A opět naši závodníci ukázali, že se umí s nástrahami trati rvát a při konečném vyhlašování výsledků to opět cinkalo. Plamínci „A“ si domů odvezli zlatou medaili a stejně tak je pak o pár hodin později napodobilo družstvo mladších žáků „A“. Více o v sekci Závody 2017 a fotky jsou v albu na Rajčeti

 


7.10.2017 jsme se zúčastnili závodu požárnické všestrannosti, které se konalo pod taktovkou SDH Brozany. Jako už tradičně, se i tentokrát závod konal u brozanského kempu, a bohužel opět byla trať poměrně špatně značená, takže se mnohá družstva nevyhnula bloudění. Na to jsme ale už z předchozích ročníků tak nějak zvyklí a víceméně se s nějakým tím „zakufrováním“ počítá. I přes drobné neúspěchy v orientaci na trati, se nakonec závody povedly a z Brozan si náš sbor zásluhou družstva mladších žáků „A“ odvezl zlatou medaili. Více v sekci Závody 2017 a fotky jsou opět na Rajčeti. 

 


30.9.2017 ZPV Křešice – v sobotu se konaly závody požárnické všestrannosti u našich kamarádů v Křešicích, tentokrát na jiném místě, než jsme byli z minulých ročníků zvyklí a určitě změna trasy a terénu dětem prospěla. Tentokrát se závodů zúčastnili i Plamínci a startovali zde také jednotlivci v kategorii dorostu. Zatímco v kategorii starších žáků nás reprezentovalo pouze jedno družstvo z celkem 12 družstev, které ještě bylo doplněno jedním členem z mladších, v Plamíncích družstva dvě (celkem se zúčastnilo 9 družstev), tak v kategorii mladších žáků se na start postavilo hned pět teamů a tak navýšilo celkový počet družstev na osmnáct. A naše barvy opět zazářily na stupních vítězů ve všech věkových kategoriích. Plamínci A vyhráli, mladší žáci A byli také první a starší žáci obsadili krásné třetí místo. Kompletní výsledky jsou v sekci Závody 2017 a fotky jsou na Rajčeti. 

 


23.9.2017 jsme vyrazili na poslední kolo závodů Stimax Cupu do Děčína. Kromě toho, že se hrálo o stupně vítězů v samostatném závodě, děti do poslední chvíle bojovaly i o co nejlepší konečné umístění v celém seriálu letošního ročníku. Závodů se účastnilo celkem 241 závodníků a závodnic ve všech věkových kategoriích. Z našeho SDH se na start postavil rekordní počet devatenácti reprezentantů a nutno říct, že si vedli všichni skvěle. Naše barvy byly vidět jak na bedně v posledním kole, tak při vyhlašování konečných výsledků. Všem dětem, které se závodů zúčastnily, moc děkujeme za skvělou reprezentaci sboru a stejně tak i všem, kdo závodníky doprovázeli a pomáhali při závodech. Obrovský díky ale patří hlavně Vaškovi Sazečkovi, který stojí za úspěchy našich borců, bez jehož nadšení, nasazení, obětavosti a přísnosti, by se tohle celé neuskutečnilo. Nelze ovšem opominout oporu jeho ženy Martiny, která má také lví podíl na tom, že mají děti kam na závody jezdit. Více o závodech pod tímto odkazem a spousta fotek je na Rajčeti

 


16.9.2017 jsme se jako už tradičně zúčastnili posledních závodů „s vodou“ v Bechlíně. Závodilo se v požárním útoku a štafěte na 4x60m. Letos jsme měli zastoupení opět ve všech věkových kategoriích, v mladších žácích závodila dokonce družstva dvě. A naši borci dopadli na výbornou, rozhodně předvedli, co se na závěr sezóny sluší a patří. Více v sekci Závody 2017 a fotky jsou na Rajčeti.

 


8.9.2017 o jeden den krok v čase zpět – v pátek odpoledne se uskutečnil první hasičský trénink na fungl novém hřišti u Labe. Do akce se kromě zkušených a závody ostřílených matadorů pustili tentokrát i noví mladší žáci, které si své místo v hasičském sportu musí teprve vybojovat. Mnozí z nich mají ale dobrou průpravu z Plamínků, takže věřme, že nám z nich roste budoucí generace vítězů. Fotky jsou k vidění pod tímto odkazem.

 


9.9.2017 vyrazilo několik závodníků do Pískové Lhoty na další ročník Polabského šedesátkování. V této obci, ležící nedaleko Poděbrad, je hasičský sport velmi oblíbený a vzešlo odsud mnoho úspěšných závodníků a to nejen na poli českém, ale i zahraničním, a tak jet sem na závody na 60m s překážkami, které naši mladí mají natrénované hlavně ze Stimax Cupu a halového poháru, je opravdu čest a zkouška jak si zazávodit s těmi nejlepšími. Více v sekci Závody 2017. Fotky jsou ve fotoalbu

 


2.9.2017 v sobotu, těsně před koncem prázdnin a nástupem dětí do školního kolotoče, se konalo třetí kolo seriálu Stimax Cup. Tentokrát jsme se vydali na krásný atletický stadion v Chomutově, kde se běželo, poměrně nezvykle, dokonce na tři dráhy, takže soutěž probíhala závratnou rychlostí a i díky tomu se podařilo závody uskutečnit včas za sucha, neb nebe nad hlavou neslibovalo slunce, ale spíš déšť, který by závody podstatně ztížil, ne-li znemožnil. Přes slabší tréninkovou přípravu, danou letními prázdninami, se většině našich dětí podařilo přiblížit se svým osobním rekordům a opět důstojně reprezentovat náš sbor. Barvy SDH Vědomice opět zářily i na stupních vítězů. Více v sekci Závody 2017. Fotky jsou jako vždy na Rajčeti.

 


15.7.2017 se konaly v Křešicích oslavy 960 let od založení obce a zároveň 140 let založení sboru dobrovolných hasičů. A jelikož jsou křešičtí naši prima kamarádi, se kterými trávíme spoustu času na závodech a jiných akcích, tak jsme u toho nemohli chybět ani my. A koneckonců uniformy potřebovaly vyvětrat a tohle byla ideální příležitost. Křešice pojaly své oslavy velkolepě, po celý den probíhal bohatý kulturní program, konal se zde trh, v kostele se sloužila mše, na nebi létal vrtulník na vyhlídkové lety, po Labi se proháněl člun, který poskytl příjemné osvěžení a na závěr večer samozřejmě nemohla chybět ani lidová zábava. Fotky jsou opět na Rajčeti. 

 


30.6.2017 se konala jedna "hasičská svatba", které se zúčastnila velká část členů sboru. Podrobnosti jsou v sekci úsměvné momenty. 


Během pátku a soboty 9. a 10. června hostilo město Litoměřice již tradiční Hasičské slavnosti, na něž se sjíždí profesionální i dobrovolní hasiči nejen z celé České republiky, ale i z okolních zemí. Po třech letech se tak zase celé město stalo Mekkou hasičského světa a mohlo světu ukázat svou krásu a přívětivost. Historické náměstí vytvořilo nádherné kulisy sobotnímu slavnostnímu nástupu všech zúčastněných sborů, po celé dlouhé straně náměstí před městským úřadem defilovaly nádherné, často skvostně vyšívané, historické prapory sborů a proti nim zase nastoupené, slavnostně oděné sbory sledovaly hasičské ceremonie a závěrečnou komentovanou přehlídku techniky, aby se nakonec postupně také zařadily do průvodu městem, který směřoval k Výstavišti Zahrada Čech. Tady měly hasičské slavnosti svůj druhý domov, celý areál výstaviště byl zaplněn stánky hasičských sborů, které zde předváděly moderní nebo častěji historickou techniku, udržovanou ve své kráse díky nadšení a entuziazmu svých členů. Samozřejmě nechyběly ani ukázky zásahů, jak nejnovější, tak i dojemnou stařičkou technikou. Během sobotního odpoledne se rozběhl doprovodný program i na Lodním náměstí, který vyvrcholil večerní obří světelnou zpívající vodní fontánou a závěrečným překrásným ohňostrojem. Náš sbor se sobotního programu včetně slavnostního nástupu na Mírovém náměstí a slavnostního průvodu městem také účastnil a každý z nás, kdo do Litoměřic vyrazil, si jistě odvezl mnoho nevšedních zážitků a dojmů. Fotky jsou na Rajčeti. 

 


25.6.2017 Po náročném dni na závodech v Roudnici se konaly ještě jedny závody na 60m s překážkami a to ve Stráži nad Nisou. Do krásného areálu jelo jen pár dětí a doprovod, a tak to závody byly trošku komornější. Ale co se týče výsledků, tak velmi úspěšné. Tentokrát šlo ryze o „chlapskou“ účast ze strany našich závodníků, do zápolení s ostatními se pustili Martínek S., Míša J., Honza M. a Zdenda S. Běželo se úplně stejně jako při závodech na Stimaxu, akorát rozdělení do kategorií bylo jiné. Všichni kluci běželi za mladší žáky a jediný mušketýr Zdenda změřil síly se staršími kluky. A společně se zástupci SDH Křešice kluci na severu předvedli, že mají natrénováno a moc prostoru ostatním na předních umístěních nedali. Statečně se s travnatým povrchem poprali a výsledky byly opravdu vynikající. Domů si odvezli nejen fajn zážitky, medaile, ale také sladkou odměnu v podobě dortů, o které se spravedlivě podělili. Spousta fotek z nádherně slunečného dne je na Rajčeti. Všichni jsme si to moc užili, a pokud Stráž bude pořádat závody i příští rok, věřím, že chybět nebudeme. A možná se přidají i holky.

VÝSLEDKY:

kategorie mladší chlapci                                   kategorie starší chlapci

Michal Jindrák       3. místo                                  Zdenda Sazeček    2. místo

Honza Marek         4. místo

Martin Sazeček      ?. místo

 


24.6.2017 Organizace 2. kola Stimax Cupu, které se konalo v Roudnici nad Labem, se ujalo tentokrát naše SDH a se ve spolupráci s místními Sokoly se podařilo v prostředí atletického stadionu uspořádat důstojné klání této oblíbené soutěže. Na stadion se sjelo celkem 227 závodnic a závodníků všech kategorií a ti naši se mezi svými vrstevníky opět blýskli skvělými výkony. Vědomické barvy zářily několikrát na stupních vítězů a i ti, co skončili těsně pod bednou, na sebe mohou být právem hrdí. Jak to všechno dopadlo je opět v sekci Závody 2017 a fotky na Rajčeti


3.6.2017 V sobotu jsme si vyjeli zazávodit do Křešic, kam myslím většina z nás jezdí velmi ráda. Náš spřátelený sbor SDH Křešice jako už každoročně, i letos pořádal závody v požárním útoku a štafetě na 4x60m. Na malebném místě na břehu Labe za krásného teplého slunečného počasí se našim závodníkům zadařilo a Plamínci si z Křešic odvezli stříbrné medaile stejně jako družstvo mladších žáků "A". Mladší "B" skončili osmí a starší žáci na pátém místě. Spousta fotek je na Rajčeti, povídání o závodech je v sekci závody 2017.


2.6.2017 Dnešní  trénink byl poněkud atypický, byl spíš ve znamení blbnutí než trénování. Pojali jsme ho jak Den dětí a mladí hasiči ho oslavili jak jinak, než s vodou. Všichni se pořádně vyblbli v pěně a pod fontánou. Třešničkou na dortu pro všechny zúčastněné byla pizza, kterou s velkým nadšením zbaštili. Spousta fotek je na Rajčeti.


20.-21.5.2017 O víkendu se konala druhá část okresního kola Plamen, která tentokrát nebyla ve Štětí, za což byli mnozí z nás velmi rádi, ale pořádala se v nedalekých Polepech v moc hezkém prostředí. Po prvním kole ZPV se naše naděje upínaly k družstvu mladších žáků, které se do bojů pustilo s ambicemi dobýt stupínek nejvyšší. Starší žáci také naději měli, ale vzhledem k nabité konkurenci, by se bývali spokojili s bednou. V sobotu proběhly soutěže v technických disciplínách - opět méně oblíbený požární útok CTIF, štafeta dvojic, štafeta na 400m s překážkami a štafeta 4 x 60m. Poslední jmenovanou štafetu si zaběhli potom Plamínci v neděli a stejně tak jako starší a mladší žáci závodili v požárním útoku. Zároveň také probíhal závod jednotlivců dorostenců, kde nás reprezentovali Zdenda S., Bára M., Eliška Š. a David M.. Na závěr dorosteneckých soutěží je čekal vědomostní test. No a jaké byly nakonec výsledky? Plamínci skončili na krásném druhém místě, mladší žáci okresní kolo hry Plamen vyhráli a starším žákům utekla o bod bedna a skončili tak na čtvrtém místě.  V kategorii dorostu oba kluci skončili na druhých místech (kategorie byly věkově odlišené) a holky se za svůj výkon taky nemusely stydět. Eliška Š. skončila čtvrtá a Bára M. pátá. Více povídání zde, pár společných fotek je ve fotoalbu ostatní fotky jsou na Rajčeti a za video požárního útoku mladších žáků moc děkuji Pavlovi J. 


13.5.2017 proběhl závod dorostenců v rámci okresního kola hry Plamen v Lovosicích. Této části závodu se zúčastnil Zdenda S., David M. a Eliška Š. , kteří si vyzkoušeli proskakování překážkou s oknem a běh na 100m s překážkami. Pár fotek je ve fotoalbu.  


9.5.2017 A na závěr jedno poděkování... Všem účastníkům a rodičům, kteří doprovázeli svá dítka na všechny tři závody během tohoto velmi náročného víkendu patří ohromný dík za vytvoření vskutku báječné a přátelské atmosféry. Dětem za to, že to všechno bez úrazu vydržely a měly ze závodění radost, rodičům za povzbuzování, mačkání palců, bušení srdce a organizační pomoc. A velikánský dík patří Martině a Vaškovi, kteří věnují mladým hasičům, hasičkám i hasičatům spoustu svého času a bez jejich nadšení by se tyto akce nikdy neuskutečnily. 


8.5.2017 A jelikož byl víkend závodně velmi náročný, tak aby toho opravdu nebylo málo, tak jsme se vydali ještě zkusit štěstí na závody do Ctiněvse, kde pořádalo SDH Černouček klání ve štafetě na 4x60m a v požárním útoku. Do závodu nastoupilo družstvo Plamínků, které vyhrálo, dvě družstva mladších žáků - áčko skončilo druhé a béčko obsadilo čtvrté místo a družstvo starších žáků skončilo také na bedně na stříbrné pozici. Více v sekci Závody 2017 a fotky jsou na Rajčeti


7.5.2017 Nedělní závody se konaly na místě, kam se vracíme moc rádi. Vyrazili jsme na další ročník Lhenického dvojboje, který se skládal z 1. kola Stimax Cupu a souboje v požárních útocích. Do soutěže na 60 m s překážkami jsme tentokrát  přihlásili z našeho SDH rekordní počet závodníků, celkem 16 a z toho dva úplně malinké - Terku C. a Dáňu H., kterým patří velký obdiv, že se mezi staršími závodníky neztratili a předvedli nebojácné výkony. Podrobnější povídání je v sekci Závody 2017 pod odkazem Lhenický dvojboj. Fotky jsou na Rajčeti a také fotil Vítek K., kterému děkuji za spoustu fotek. (přihlašovací údaje jsou: jméno: SDHV, heslo: proudnice). A kdo by ještě neměl dost, tak jsou moc hezké fotky našich závodníků na facebooku SDH Lhenice.


6.5.2017 Na začátku druhého májového prodlouženého víkendu jsme vyrazili s dětmi na závod do Předonína, který zatím byl takovým trošku prokletým místem, kde se moc nedaří. Ale všichni věřili, že jednou se smůla prolomit musí a že neúspěchy nejsou věčné. V Předoníně posledních pár let umí objednat k závodům i sluníčko, a tak se závodníci pustili do klání na štafetě 400m s překážkami a do požárních útoků ve velmi příjemném počasí. V Předoníně závodí i naši nejmenší hasiči a Plamínci si za své snažení ve štafetě na 4x60m a požárním útoku odvezli bronzové medaile. Mladším žákům se podařila prolomit série umístění mimo stupně vítězů, družstvo mladších žáků "A" vybojovalo první místo a odvezlo si domů i putovní pohár. Družstvo mladších žáků "B" skončilo na místě šestém.  Starší žáci tentokrát na bednu nedosáhli a skončili sedmí. Fotky jsou na Rajčeti, pár jich je ve fotogalerii. Video z PÚ starších žáků je zde


5.5.2017 Dnešní trénink měl být přípravou na třídenní maratón závodů, který máme před sebou. Ovšem neprobíhal až tak úplně v tempu, které jsme všichni očekávali a místo toho přinesl úsměvný podtón, kdy děti trénovaly požární útok (ne svým přičiněním) "na stojáka". Poněkud nám selhal přívod vody a pomineme-li nebezpečí, které hrozilo, tak na chvíli měly Vědomice svou vlastní fontánu a jezero.


29.4.2017 Sobota se zaleskla stříbrem, když to cinklo družstvům mladších i starších na závodech, které pořádalo SDH Terezín. Tentokrát si naši borci zazávodili v jedné z méně oblíbených disciplín, kterou je CTIF a v požárním útoku. SDH Vědomice reprezentovala dvě družstva mladších žáků a jedno družstvo starších. Počasí bylo takové aprílové, chvíli svítilo sluníčko, chvíli pršelo, ale správný hasič se vody nebojí a i přes to, že byla chvílemi dost zima, tak se závody nakonec vydařily. Vtipným momentem celých závodů bylo CTIF v podání mladšího družstva "B", které se do historie sboru zapsalo zlatým písmem, co do počtu trestných bodů, které během tohoto útoku nasbíralo, a to ne tolik za chyby při technickém provedení, ale za mluvení, které je při CTIF zakázáno. Naši borci ovšem nedbali a "vykecali" si krásných 1270 trestňáků (1 slovo = 10 trestných bodů). Na druhou stranu ale i tak neskončili poslední a obsadili 4. místo. (z 5 družstev). Fotky jsou ze závodů jsou na Rajčeti a umístění našich družstev je zde. 


22.4.2017 proběhlo první kolo hry Plamen. Zahájeno bylo, jako už tradičně, závodem požárnické všestrannosti v Brozanech. Náš sbor reprezentovala v každé kategorii dvě družstva a tentokrát jsme měli i zastoupení v kategorii dorostenců. Další kolo proběhne koncem května, kde se naši mladí hasiči představí v technických disciplínách. Výsledky v obou kolech potom určí konečného vítěze. Pár fotek je ve fotogalerii


15.4. 2017 Na Bílou sobotu naši závodníci změřili síly v Závodě požárnické všestrannosti na domácí půdě ve Vědomicích. V prostředí dobře známého okolního lesa za poměrně hezkého počasí vyběhli Plamínci na trať dlouhou 1,6km, mladší a starší žáci museli zdolat 1,9km a dorostenci měli trať dlouhou 2,1km. Do Vědomic se sjelo 7 družstev Plamínků, 11 družstev mladších a 11 družstev starších žáků. Dorostenců si zazávodilo v několika věkových kategoriích celkem 15. Naši borci si vedli velmi dobře, Plamínci zabodovali, odvezli si domů zlato a stříbro, áčko mladších žáků také svou kategorii vyhrálo a starší "áčko" skončilo také na bedně, na druhém místě. V individuálním závodě se nejlépe umístil Zdenda S. v kategorii mladších dorostenců na prvním místě, Bert B. na třetím místě a David M. ve středních dorostencích vyhrál. Eliška Š. odsadila v kategori mladších dorek druhé, Bára M. pak třetí, místo.  Kompletní umístění našich družstev jsou zde a fotky od Gábiny Š. jsou pod tímto odkazem.


12.4.2017 Byly vyhlášeny výsledky okresního kola letošního ročníku soutěže Požární ochrana očima dětí. Jak dopadly výsledky našich účastníků najdete pod odkazem POOD.


8.4.2017 V sobotu se konal první Závod požárnické všestrannosti, které pořádalo SDH Klapý. Na zvlněnou trať ve stínu malebné zříceniny hradu Hazmburk vyběhlo za krásného jarního počasí celkem 11 družstev v kategorii Plamínků, 22 družstev mladších žáků a 13 družstev starších. Začátek sezóny se vydařil hlavně Plamínkům (družstvo A - 3.místo) a jednomu z družstev starších žáků (družstvo A - 3.místo), ale ani mladší se za svůj výkon nemusí stydět. Kompletní celkové výsledky jsou v odkazu Závody 2017. Fotky jsou k vidění ve fotoalbu


17.3.2017 V pátek večer se v hasičské zbrojnici konaly zkoušky odbornosti mladších žáků. Strojníkem juniorem se stali Lukáš G., Mikuláš G., Kryštof K., Vojta K. a Deniska H. a Preventistou juniorem pak Honza M. a Vítek K. Gratulujeme k úspěšnému složení zkoušek. Pár fotek je tady.


11.3.-12.3.2017 ČESKÝ HALOVÝ POHÁR JABLONEC NAD NISOU

V sobotu 11.3. se čtyři z našich dětí soutěžící za kategorii mladších žáků zúčastnily letošního prvního kola Českého halového poháru na 60m překážek, který se konal v Jablonci nad Nisou a na to, že se jednalo o první závod po zimní přípravě, to vůbec nebylo špatné.

V neděli 12.3. pak v jejich stopách pokračovali tři zástupci startující už v kategorii starších a také si vůbec nevedli zle. Všem zúčastněným patří velká pochvala a poděkování za perfektní reprezentaci. Více k přečtení zde.

Pár fotek z haly je pod tímto odkazem


20.1.2017 V pátek večer proběhla výroční valná hromada sboru, na které se volil nový starosta SDH Vědomice, jelikož p. Václav Vápeník z této funkce odstoupil. Za práci, kterou pro sbor dobrovolně, velmi ochotně a erudovaně dělal, mu přísluší velký dík a jsme moc rádi, že i nadále ve sboru bude působit dál ve funkci čestného starosty. Na místo starosty SDH Vědomice byl jednohlasně zvolen Miloš Marek. 

Děti se v novém roce vrátily do kolotoče zimní přípravy na novou závodní sezónu a je nutno podotknout, že z tréninků chodí značně zmožené. Ale pevně věříme, že dřina na trénincích se při závodech někde projeví. 


2.1.2017 Spuštěn nový web Sboru dobrovolných hasičů Vědomice. Bohužel poté, co nám původní poskytovatel služeb téměř bez varování nečekaně zrušil webové stránky, přišli jsme o výsledky i historii akcí, na kterých jsme od roku 2012 byli.