Jdi na obsah Jdi na menu
 

Novinky 2018

24. 3. 2019

Sbor dobrovolných hasičů Vědomice se letos již podruhé rozdával obyvatelům Vědomic i přespolním Betlémské světlo. Akt předávání probběhl v sobotu 22. prosince.

 


Nejlepší vědomičtí jednotlivci se účastnili během léta i několika dalších individuálních závodů. Nejhodnotnějším vystoupením bylo 4. místo Zdeňka Sazečka na Mistrovství České republiky ve výstupu na věž v liberecké sportovní aréně. Pěkných umístění dosáhla i čtveřice našich chlapců v Pískové Lhotě u Poděbrad v běhu na překážkové dráze, což je vzhledem ke konkurenci neoficiální mistrovství České republiky pod širým nebem v této disciplíně. V kategorii chlapců 6-8 let skončil Daniel Hodek čtvrtý, v kategorii chlapců 9-11 let byl Michal Jindrák pátý a Jan Marek devátý, v kategorii chlapců 12-15 let byl Zdeněk Sazeček pátý. Byla jen veliká škoda, že se zde ani jednomu našemu chlapci nepodařilo přiblížit se svému osobnímu rekordu a jejich méně vydařené pokusy tak zabránily ještě lepšímu umístění.

 


Letošní ročník krajských individuálních závodů na překážkové dráze Stimax Cup 2018 byl složen ze čtyř kol. Jarní dvě kola (Lhenice, Lubenec) byla doplněna o dvě poprázdninová (1. 9. Lovosice a 15. 9. Krupka). V rámci posledního kola došlo i na celkové vyhodnocení celého seriálu, které stejně jako dílčí výsledky jednotlivých kol, přineslo hodně radosti i vědomickým barvám. Téměř ve všech věkových kategoriích si odvážíme skvělá čelní umístění. V kategorii mladší dívky 6-8 let Melinda Javorčáková zvítězila, v kategorii mladší dívky 9-11 let byla Denisa Hodková třetí a Zuzana Šidláková čtvrtá, v kategorii mladší chlapci 6-8 let zvítězil Vojtěch Krchňavý, druhý byl Daniel Hodek a pátý Martin Sazeček, v kategorii mladší chlapci 9-11 let byl Michal Jindrák druhý a Jan Marek třetí, v kategorii starší chlapci 12-15 let byl Zdeněk Sazeček čtvrtý a Vojtěch Čecho pátý. Pouze v kategorii starších dívek 12-15 let se našim děvčatům nepodařilo proniknout do první desítky celkového hodnocení (Eliška Šidláková 11. místo, Barbora Marková 29. místo). Celkem se letošního ročníku Stimax Cupu účastnilo 23 našich dětí, což je více než polovina všech registrovaných vědomických mladých hasičů.


Celkové hodnocení Českého halového poháru (Jablonec n. Nisou, Praha, Ostrava)  Mladší žákyně: Denisa Hodková 24. místo, Melinda Javorčáková 89. místo, Bára Křížková 242. místo (z 293 účastnic) Mladší žáci: Michal Jindrák 8. místo, Jan Marek 81. místo, Vojtěch Krchňavý 178. místo (z 334 účastníků) Starší žáci: Zdeněk Sazeček 18. místo, Vojtěch Čecho 54. místo, Matěj Berky 157. místo (z 370 účastníků).

 


24. listopadu se zúčastnili 3. kola ČHP v Ostravě pouze 4 naši běžci. Mladší žáci: Michal Jindrák 15. místo, starší žáci: Zdeněk sazeček 12. místo, Vojtěch Čecho 38. místo, Matěj Berky 120. místo.

 


V sobotu 3. a v neděli 4. listopadu se v lehkoatletické hale v pražské Bubenči uskutečnilo tradičně 2. kolo Českého halového poháru v běhu na překážkové dráze jednotlivců, kterého se zúčastnili i ti nejlepší z našich mladých hasičů. Sobota byla vyhrazena pro soutěž starších žáků a dorostu, neděle pak mladším žákům. Výsledky vědomických zástupců: mladší žákyně: Denisa Hodková 19. místo, Melinda Javorčáková 96. místo, Bára Křížková 147. místo. Mladší žáci: Michal Jindrák 14. místo, Jan Marek 75. místo, Vojtěch Krchňavý 117. místo. Starší žáci: Zdeněk Sazeček 22. místo, Vojtěch Čecho 29. místo, Matěj Berky 127. místo.

 


Poslední letošní závod požárnické všestrannosti se konal již podruhé během podzimu v Brozanech, ve známém prostředí u zdejšího autokempu. Tento závod však nebyl pořádán jako ten předchozí SDH Brozany, ale Okresním sdružením hasičů, co by první disciplína okresního kola Hry Plamen 2019, jehož další disciplíny proběhnou až během jara příštího roku. Po letošním velkém úspěchu všech našich žákovských kategorií ve Hře Plamen, kdy se ve všech žákovských kategoriích podařilo našim družstvům zvítězit, je tak laťka pro nově zahájený ročník nastavena hodně vysoko. V kategorii starších žáků navíc umocněná obhajobou vítězství v krajském kole a důstojnou reprezentací na Mistrovství ČR.

 


Pěkné závody požárnické všestrannosti se na podzim konají vždy v okolí Lukavce u Lovosic. Letos sem naší mladí hasiči vyrazili v sobotu 20. října. Díky organizátorům byl závod opět určen pro všechny mládežnické kategorie, a tak byla naše účast znovu hodně početná. Nejlepší z našich třech družstev Plamínků zde dokázalo zvítězit. Ze čtyř našich družstev mladších žáků si jedno ve složení: Daniel Hodek, Melinda Javorčáková, Katka Strachová a Denisa Hodková odvezlo stříbrnou medaili a jedno ve složení: Bára Křížková, Kryštof Keř, Marek Loupal a David Procházka medaili bronzovou. Mezi staršími žáky se závod méně vydařil našemu týmu Denisa Hodková, Zuzana Šidláková, Eliška Šidláková a Jan Marek, které skončilo tentokrát třetí. Mezi dorostenkami se znovu neztratily Bára Marková a Eliška Šidláková, podobně mezi dorostenci Vojta Čecho, Zdeněk Sazeček, Matěj Berky a Vojta Hakl, navíc Vojta Čecho doběhl druhý a Matěj Berky třetí.

 


Další závod požárnické všestrannosti, kterého se naší mladí hasiči zúčastnili, proběhl v sobotu 6. října v Křešicích a byl doplněn o každoroční soutěž v pytlování písku, jakožto simulace přípravy na protipovodňová opatření. Závody byly tentokrát určeny i pro plamínkovskou a dorosteneckou kategorii, a tak do Křešic vyrazila velmi početná skupina našich závodníků. Jedno ze třech vědomických družstev Plamínků skončilo druhé, další čtvrté a páté. Ze třech našich družstev mladších žáků dopadl nejlépe a stříbrnou medaili získal tým ve složení: Mikuláš Grund, Tonda Lžičař, Tomáš Marek a David Procházka, bronzovou medaili pak tým ve složení: Melinda Javorčáková, Bára Křížková, Eliška Nováková, Daniel Hodek a Vojta Krchňavý. Mezi staršími žáky opět, stejně jako v Brozanech, dominovalo naše družstvo ve složení: Denisa Hodková, Zuzana Šidláková, Michal Jindrák, Jan Marek a Zdeněk Sazeček. Mezi dorostenkami statečně bojovaly Eliška Šidláková a Bára Marková, mezi dorostenci pak Vojta Čecho, Zdeněk Sazeček, Matěj Berky a Vojta Hakl, přičemž Vojta Čecho si odvezl stříbrnou medaili.

 


První podzimní závody požárnické všestrannosti, kterých se náš oddíl účastnil, se konaly v sobotu 29. září tradičně v lužním lese v okolí brozanského kempu. Zúčastnila se ho hned čtveřice týmů našich mladších žáků, přičemž družstvo ve složení Melinda Javorčáková, Bára Křížková, Katka Strachová a Marek Loupal doběhlo třetí a družstvo Kryštof Keř, Mikoláš Grund, David Procházka a Martin Šedina skončilo v závěsu čtvrté. Mezi staršími žáky se neztratilo především naše „hvězdné“ družstvo Denisa Hodková, Zuzana Šidláková, Michal Jindrák a Jan Marek. Ti se hned ve svém prvním závodě mezi staršími žáky dokázali probojovat na stupeň nejvyšší. Druhé družstvo starších žáků skončilo poněkud hůře. Pro kategorii Plamínků a dorostenců nebyl tento brozanský závod vypsán.

 


15.9. naše závodníky čekalo poslední kolo Stimax Cupu, které se letos konalo v Krupce u Teplic. Rozhodovalo se zde o konečném umístění v celém letošním seriálu a ne u všech bylo konečné pořadí jasné, a tak všichni museli předvést co nejlepší výkony. V Krupce se hodnotilo samostatně poslední kolo a vyhlašovaly se i celkové výsledky. A nutno říct, že naši mladí hasiči opět zazářili a sever Čech se obarvil na žlutozeleno. Více v sekci Závody 2018 a fotky jsou na Rajčeti (moc děkuji Ále K.).

 


2.9.2018 jsme se vrhli na podzimní část hasičského zápolení. Prvním oříškem k rozlousknutí bylo třetí letošní kolo Stimax Cupu, které se konalo v Lovosicích. Organizačně se tohoto závodu ujal SDH Křešice a SDH Vědomice. Navzdory nepříznivému počasí se závodů zúčastnilo opět velké množství závodníků, mezi kterými se ti naši vskutku neztratili. Více v sekci Závody 2018, fotky jsou na Rajčeti.

 


Během prázdnin většina naší hasičské mládeže zaslouženě odpočívala, ovšem kromě Zdendy Sazečka, který se svými přechozími výkony nominoval na MČR ve výstupu na věž, které se konalo 24.8.2018 v Liberci. Výstupy na věž se nekonaly pod širým nebem, jak by se dalo předpokládat, ale v liberecké aréně zvyklé většinou vítat hokejisty a ne hasiče. První pokus Zdendovi příliš nesedl, ale svým druhým pokusem se vyšvihl až na 4. místo (časem 8,29s) a skvěle tak doplnil svůj výsledek z Plzně. Zdendovi patří velká gratulace za předvedený výkon a za skvělou reprezentaci našeho sboru.

 


A aby toho nebylo málo, další dva dny (4.-5.7.2018) pokračovalo MČR dorostu SH ČMS v požárním sportu, kterého se zúčastnil za SDH Vědomice pouze Zdenda Sazeček. Bojoval v kategorii mladšího dorostu a změřil svoje síly s dalšími 13 soupeři. Jejich soutěž se skládala z běhu na 100m s překážkami (čas 18,93s), dvojboje (čas 17,97s) a vědomostního testu (0 trestných bodů). Zdenda se svými výkony dostal na celkové 11. místo a to celkovým součtem 21 bodů.

 


Největší a nejméně čekanou událostí této závodní sezóny byla naše účast na Mistrovství České republiky Hry Plamen, která se konalo první prázdninový týden v Plzni. Jelikož jsme byli na tomto druhu soutěže úplnými benjamínky, spousta věcí, hodnocení disciplín a chod závodů, nás překvapily, ale děti tím hlavně nasbíraly spoustu cenných zkušeností do budoucna. Díky velmi dobrým vztahům, které dlouhodobě máme s SDH Křešice a SDH Lhenice, jsme na závody složili nadějné desetičlenné družstvo, které se skládalo z pěti vědomických dětí (Míša J., Honza M., Eliška Š., Matěj B. a Zdenda S.), ke kterým musíme započítat i Vojtu Č., který je sice členem SDH Štětí, ale celou sezónu doplňoval družstvo starších žáků z Vědomic, takže je považován za „našeho“,  ze třech křešických (Klára H., Anička H., Radek S.) a desetičlennou skvadru doplnil lhenický Petr L. Ve velké konkurenci „nabušených“ družstev z jiných krajů, kteří se těchto závodů účastní víceméně pravidelně, se naši borci úplně neztratili a po náročných třech dnech bojů, se umístili na krásném 13. místě. Obrovský úspěch pro Ústecký kraj jsme zaznamenali v běhu na 60m s překážkami, který byl také součástí mistrovství ČR, kde se Petr Loukota (zapůjčený z SDH Lhenice) stal Mistrem ČR a Klára Hudcová (zapůjčená z SDH Křešice) se stala druhou vicemistryní ČR. Více povídání o celém závodním klání je v sekci Mistrovství ČR 2018 a fotky ze všech tří dnů, za které opět moc děkuji Alence K. z SDH Štětí jsou k vidění na Rajčeti (den první, den druhý a den třetí). 

 


22.-23.6. Tato data se zapíší do historie našeho sboru velkým písmem, neboť družstvo starších žáků SDH Vědomice (posílené závodníky z SDH Křešice a SDH Štětí) se v těchto dnech zúčastnilo krajského kola hry Plamen, které se konalo v Ústí nad Labem. To, že se naši borci probojovali na kraj, bylo samo o sobě nečekané a to, že se jim podaří zvítězit, nečekal na počátku závodní sezóny vůbec nikdo. A Vědomice radujte se, svým výkonem, který v krajském kole předvedli, si vybojovali právo startu na Mistrovství ČR hry Plamen pro rok 2018. Stejně pašácký výkon předvedl i Zdenda S. v kategorii jednotlivců a i jeho čeká účast na tomto sportovním mítinku. Více povídání v sekci Závody 2018. Fotky jako vždy na Rajčeti - den první a den druhý. Fotky od Alči K. jsou tady.

 


17.6. se konalo druhé kolo Stimax Cupu, tentokrát pod taktovkou SDH Lubenec. Pro všechny to byl poměrně daleký výlet vzhledem k tomu, že Lubenec leží na samé hranici Ústeckého a Karlovarského kraje, a tak si všichni naši závodníci a jejich doprovod, museli přivstat. Za náš sbor se na start postavilo 16 závodníků, šest děvčat a deset chlapců. Vědomické dresy opět zářily na stupních vítězů a ti, co se nedostali na stupně nejvyšší, se za své výkony vůbec nemuseli stydět. Více v sekci Závody 2018. Fotky jsou na Rajčeti. Fotky Alči K. jsou k vidění zde

 


16.6. se v Litoměřicích konal Den záchranářů. Na tuto akci se vydali pouze Plamínci, kteří přidali svou trošku do mlýna a ukázali ve svém pojetí jaké to je, když dítě škrtne sirkou.... ukázka se i přes malinké technické problémy vydařila.  

 


2.6. pořádalo SDH Křešice tradiční závody ve štafetě na 4x60m a požárním útoku, kde jsme samozřejmě nemohli chybět. Zastoupení jsme měli ve všech třech kategoriích, v mladších žácích nás reprezentovala dokonce dvě družstva a mimo soutěž se na start ještě postavilo družstvo KřeVěd, které tyto závody pojalo jako dobrý trénink na krajskou soutěž. Závody se opět vydařily, opět jsme slavili cenné kovy a stupně vítězů zářily barvami Vědomic. Více v sekci Závody 2018. Fotky jsou na Rajčeti a fotky Alči K. pod tímto odkazem.

 


26.5. Zatímco v Nových Dvorech bojovali dorostenci v posledním kole hry Plamen, ostatní nelenošili a vyrazili do Radešína na ZPV. Opět jsme obsadili všechny kategorie, na start se postavila dvě družstva Plamínků, dvě družstva mladších žáků a jedno družstvo starších žáků, které ovšem kvůli absenci dorostenců, bylo doplněno z řad mladších, a tak byli tací, kdo si ZPV zaběhli hned dvakrát. Více v sekci Závody 2018, fotky jsou ve fotogalerii

 


26.5. Poslední část hry Plamen pro kategorii dorostu na okresní úrovni proběhla letos v Nových Dvorech na místním travnatém hřišti. Zápolení bylo ztížené ne úplně rovným terénem a travnatou plochou, na které ne všichni závodníci jsou zvyklí běhat. K tomu své vykonalo i velké vedro, které při závodech panovalo, a tak všichni zúčastnění hledali mezi soutěžemi, které byly poměrně rozvleklé, kousek stínu, který by poskytl alespoň částečné ochlazení. Dorostenci soutěžili v několika disciplínách – jako první absolvovali vědomostní test, protože i teorii každý hasič musí znát, pak následoval běh na 100m s překážkami a nakonec běh na 100m, kde závodníci museli zdolat tzv. „okno“ a přenést hasicí přístroj na vzdálenost cca 30m. Do celkových výsledků se započítávalo i umístění v ZPV, které se konalo v dubnu v Charvátcích. V kategorii mladších dorostenců za SDH Vědomice nastoupil Zdenda Sazeček a za mladší dorostenky Bára Marková. Součástí soutěže byl ještě požární útok, ale ten se týkal pouze družstev. Zdenda ve své kategorii obsadil 1. místo a vybojoval si tak postup do krajského kola a Bára obhájila své 5. místo z loňského roku. Fotky jsou na Rajčeti

 


19.-20.5. K našemu působení na okresním kole hry Plamen se nedá napsat snad nic jiného, než „vítej, zlatý hattricku“. A v podstatě by ještě výstižnější bylo použít slovo double-hattrick. Letos se nám v Polepech opravdu zadařilo a víkend nabitý závoděním, se zlatě blyštěl. V sobotu jsme se sjeli do Polep utkat v technických disciplínách a v neděli pak následovala ta královská. Více o „zlatém víkendu“ v sekci Závody 2018. Fotky jsou  na Rajčeti  (opět děkuji za spolupráci Alče K. z SDH Štětí). Zároveň se též vyhlašovaly výsledky POOD, a to okresního a krajského kola. V obou kolech byli vědomičtí vidět. (více v sekci POOD).

 


12.-13.5. jsme nevynechali dvoudenní závody v Terezíně, které ovšem pořádalo SDH Litoměřice. Tentokrát naši borci na místě nestanovali, všichni se tak v klidu mohli vyspat ve svých postelích a předvést co nejlepší výkony. Opět nás čekalo nepříliš populární CTIF, štafeta dvojic, útok džberovou stříkačkou a v neděli pak požární útok. Díky tomu, že se ve Štětí v sobotu konalo jedno z kol Podřipské ligy, nebyla účast tak hojná jako na předešlých závodech. Na start se postavila pouze 3 družstva mladších žáků a 8 družstev starších. A vědomické barvy opět zdobily stupně vítězů. Více povídání v sekci Závody 2018 a fotky jsou k vidění na Rajčeti

 


12.5. vyrazil jako jediný zástupce našeho SDH Zdeněk Sazeček na Memoriál Vendulky Fránové do Plzně, kde byla na programu soutěž ve výstupu na věž a následně v běhu na 100m s překážkami. A Zdenda nás reprezentoval naprosto fantasticky – ve výstupu na věž v kategorii mladšího dorostu zvítězil v čase 8,33s a v běhu na 100m obsadil ve stejné kategorii časem 20,48s skvělé druhé místo.

 

8.5.2018 Ve státní svátek jsme využili dne pracovního a školního volna a vyrazili pro změnu zase na závody, tentokrát do Ctiněvse, kde se naši borci předvedli ve štafetě na 4x60m a požárním útoku. V kategorii mladších nás reprezentovala opět dvě družstva a starší družstvo jedno a tentokrát nechyběli ani naše nejmenší hasičata, Plamínci. Mladší „áčko“ i „béčko“ po štafetách drželo první dvě příčky, ale vzhledem k tomu, že ani jednomu z nich nevyšel útok podle představ, tak své nadějné pozice neudrželi. Starší zase velmi dobře a rychle rozběhli štafetu, ale kvůli špatné předávce jim byl odpískán neplatný pokus, a tak se počítal čas pomalejší části družstva. Ale jelikož jsou bojovníci, mákli v druhé části soutěže a povedený požární útok je vynesl na stříbrnou příčku. Protože letošní jaro je opravdu nezvykle krásné, slunné (a bohužel taky velmi suché), tak došlo na další koupání v kádi. Za fotky moc děkuji Alče K. z SDH Štětí, které jsou ke shlédnutí na Rajčeti. Výsledky jsou v sekci Závody 2018.

 


5.5.2018 byl zahájen letošní ročník, tentokrát již pátý v pořadí, našeho oblíbeného Stimax Cupu. Organizace prvního kola se opět ujalo SDH Lhenice a zároveň uspořádalo, již tradiční, Lhenický dvojboj. Na závodech jsme samozřejmě nemohli chybět a naše výprava byla poměrně početná. Lheničtí zařídili na závody krásné počasí a ani letos nechybělo pražící slunce a všudypřítomný vítr, který chvílemi komplikoval práci s hadicemi na kladině. Do bojů ve Stimax Cupu nastoupilo z našeho sboru celkem 20 závodníků startujících v několika kategoriích a do požárních útoků byla přihlášena celkem tři družstva – jedno starších a dvě mladších. S útoky spousta družstev letos bojovala a stejně tak tomu bylo, bohužel, i u družstva starších, kterým se podařilo osprchovat jak obecenstvo sedící blízko rozdělovače, tak všechny, kdo stáli za mašinou. Mladší „A“ zvládlo svůj útok krásně a předvedlo nejrychlejší čas 22,25s. Mladší „B“ také předvedli úctyhodný výkon a obě družstva stanula bok po boku na stupních vítězů. Na nich se objevily naše dresy i v závodech jednotlivců. Výsledky a více povídání v sekci Závody 2018. Fotky jsou na Rajčeti

 


1.5.2018 se vydal do daleké Ostravy ukázat barvy SDH Vědomice Zdenda S., který se zúčastnil Visegradského poháru. Jednalo se o závody ve výstupu na věž a pak o běh na 100m s překážkami. A nutno říct, že se v nabité mezinárodní konkurenci neztratil, při výstupu na věž skončil na úžasném 12. místě z 31 startujících v kategorii mladšího dorostu v čase 8,74s. V běhu na 100m překážek se časem 20,51s dostal na krásné 10. místo ze stejného počtu závodníků. Zdendovi patří obrovská gratulace a díky za skvělou reprezentaci našeho sboru. Mladší kluci si z něj mohou vzít příklad a můžeme pouze doufat, že někdo z nich sebere odvahu a bude Zdendu následovat. Fotky z Ostravy jsou ve fotogalerii.

 


28.5.2018 Sobota přinesla našim barvám opět velké (a malinko i nečekané) úspěchy na prvních závodech v technických disciplínách a požárním útoku v letošním roce. Závody se konaly v Terezíně, na místě, které naši borci již důvěrně znají. Mladší, vzhledem k četné členské základně, postavili na start dvě družstva a starší jedno. A všichni si domů odvezli medaile. Mladší „A“ závody vyhrálo, mladší „B“ bylo na třetím místě a starší obsadili skvělé druhé místo. Fotky od Ály K. z SDH Štětí jsou tady a moc za ně děkuji. Podrobnější povídání je v sekci Závody 2018

 


21.4.2018 se konalo v Charvátcích první kolo hry Plamen a to, jako už tradičně, závodem požárnické všestrannosti. Na tomto místě se ještě nikdy nezávodilo, a tak trasa byla pro všechny zúčastněné úplnou novinkou. A ne vždy úplně příjemnou. Plamínci svůj úkol měli poměrně snadný, jejich trasa vedla po vsi, a tak všichni závod v pohodě a s úsměvem zvládli. Pro mladší a starší žáky byla připravená trať poměrně náročným terénem, byla plná výmolů a hrbolatých stezek, což v sice v krásně slunečném, ale hodně teplém počasí nebylo úplně příjemné. Do závodu se vydali i tři dorostenci, Bára M., Eliška Š. a Zdenda S., kteří měli trať úplně nejnáročnější, byla 4,8km dlouhá a tentokrát běželi i podle azimutů, které si museli pořádně změřit, aby nezabloudili, jako se to stalo několika soupeřům. Všichni v pořádku ale doběhli do cíle, nikdo se neztratil a nebylo ani vyhlášeno pátrání po nikom ze závodících. Jak celé plahočení dopadlo, se dozvíme až později, jelikož součástí hry Plamen jsou ještě technické disciplíny a u dorostu běh na 100m s překážkami a vědomostní test. Fotky jsou na Rajčeti a z trasy pod tímto odkazem (opět moc děkuji za spolupráci Alče K. z SDH Štětí). 

 


14.4.2018 V sobotu se konalo další ZPV, tentokrát pod taktovkou našeho SDH ve vědomickém lese. Letošní účast byla hojná, sjelo se k nám kolem 250 závodníků od nejmladších Plamínků po dorostence. Závodilo se tradičně v kategorii družstev a druhým rokem si to mezi sebou rozdali dorostenci, kterých ve třech kategoriích dívek a třech kategorií chlapců, se na start postavilo celkem 30. A naše družstva neodešla z domácích závodů s prázdnou – Plamínek obsadil 1. místo, družstvo „A“ mladších žáků obsadilo 1. místo a starší se tentokrát také probojovali na stupně vítězů a odnesli si bronzové medaile za 3. místo. V kategorii dorostu nás reprezentovali – v kategorii mladších dorostenek Bára M. a Eliška Š. a v kategorii mladších dorostenců Zdenda S. a v kategorii středních dorostenců Matěj B. Kompletní výsledky a povídání o závodech je v sekci Závody 2018. Fotky jsou na Rajčeti. Za další fotky opět moc děkuji Ále K. z SDH Štětí. Ty jsou ke shlédnutí pod tímto odkazem

 


8.4.2018 A jelikož Zdenda S. je nezmar a závodění neměl dost, v neděli vyrazil do Jablonce na druhé kolo Českého halového poháru, tentokrát na trati 100m s překážkami. A odvezl si vynikající výsledek, mezi nabitou konkurencí skončil na skvělém 3. místě. Moc gratulujeme.  Fotka na bedně je zde

 


7.4.2018 V sobotu konečně začala opět hasičská závodní sezóna. První letošní ZPV pořádalo SDH Klapý v poměrně náročném terénu pod hradem Hazmburk. Oproti loňskému roku se závody odehrávaly za krásně slunečného a relativně teplého počasí. Od nás se na start postavily celkem tři hlídky Plamínků, tři družstva mladších žáků a dvě starších a jako vstup do sezóny si děti udělaly radost – hlavně Plamínek, který obsadil první a druhé místo a v mladších je napodobilo družstvo „C“ ve složení (Deniska H., Melinda J., Gabča K. a Honza M.), které porazilo všech svých 22 konkurentů a postavilo se na stupínek nejvyšší. Další dvě družstva obsadila páté a sedmnácté místo. Starší se ale ve startovním poli také neztratili a skončili hned za sebou na šestém a sedmém místě. Fotky jsou na Rajčeti - za fotky z trati moc děkuji Ále K. z SDH Štětí. Povídání v sekci Závody 2018.

 


29.3.2018 Jelikož jsou ve školách na Zelený čtvrtek prázdniny, tak jsme s dětmi vyrazili na výlet do Prahy. Ne, za památkami, ani do muzeí, ale na ojedinělé a velmi zajímavé místo na Císařském ostrově, kde cvičí příslušníci jízdní policie a psovodi. Cestou domů jsme se stavili ještě u jednotky hasičského záchranného sboru v Roudnici nad Labem. Více povídání o celé akci je pod tímto odkazem. Fotky jsou na Rajčeti.

 


24.3.-25.3. 2018 Předposlední březnový víkend se konalo další kolo Českého halového poháru, tentokrát v Jablonci nad Nisou. V sobotu byly na programu závody starších žáků a starších dívek. Od nás se na start v této kategorii postavil opět jen Zdenda S. a obsadil s časem 13,43 dělené 24—25. místo (z 220 startujících). V neděli jsme na závodech měli zastoupení v kategorii mladší dívky a mladší chlapci již větší, kdy v každé z kategorií nastoupili dva závodníci. Velký úspěch zaznamenal Michal J., když se svým druhým pokusem dostal mezi pětici nejlepších a obsadil sice nepopulární, ale velmi krásné 4. místo. Druhý z kluků, Honza M. skončil na 56. místě. Celkem v této kategorii startovalo 138 závodníků. Děvčatům se závody též povedly, Deniska H. zabojovala a svým druhým pokusem se vyhoupla na 14. místo a Melinda J. obsadila 34. místo z celkového počtu 134 závodnic. Fotky ze soboty jsou pod tímto odkazem a z neděle tady. Za fotodokumentaci ze soboty moc děkuji Ále K. ze Štětí. 

 


17.3.2018 O týden později vyrazil Zdenda S. do Ostravy na první letošní kolo Českého halového poháru na 60m s překážkami. A ani tady se za svůj výkon stydět nemusel. V kategorii starších chlapců skončil na 41. místě ze 141 závodníků s časem 14,83. Fotky jsou ve fotoalbu

 


4.3.2018 Letošní závodní rok zahájil za SDH Vědomice Zdenda Sazeček, když se zúčastnil halové soutěže ve výstupu na cvičnou věž v Příbrami. Na věži Zdenda ještě nikdy nezávodil, ale svou premiéru si odbyl s vynikajícím výsledkem, když ve své kategorii mladších dorostenců skončil na krásném 2. místě. Moc gratulujeme a jen víc takových úspěchů. Pár fotek je ve fotoalbu

 


16.2.2018 Na dnešním tréninku někteří jedinci skládali zkoušky odbornosti a to v kategorii Strojník – junior (Robert D.S., David P., Šimon Š.) a Preventista – junior (Denisa H., Matěj Š.) Všichni zúčastnění zkoušky úspěšně složili.