Jdi na obsah Jdi na menu
 


IRSKO

Zastavení v Dublinu

Hlavní město Irska je pověstné hlavně uličkami plnými barů s pivem, whiskey a všudypřítomnou živou hudbou. Za zmínku stojí hlavně oblast Temple Bar, která by se dala přirovnat k ostravské Stodolní ulici, s tím rozdílem, že uličky a bary tu žijí i přes den. Je to místo, kde měli svá první hudební vystoupení i slavní U2.

Kromě těchto míst jsme navštívili i místní pivovar Guinness, jehož pivo je známé i u nás.

tumblr_oj5ujhpquu1vgnvbxo1_500.gif Dublin

Drsná romantika severozápadu

Další dny jsme se vydali autem na severozápad Irska do Donegalu a západně za město na poloostrov, který byl první ukázkou toho pravého Irska. Útesy, majáky, rozbouřené moře a neustálý vítr - to je pro pobřeží Irska charakteristické.

Pohoří Wicklow

Naše další cesty mířily do pohoří Wicklow nedaleko Dublinu, a je o víkendech variantou, jak prchnout z velkoměsta dowicklow-velka-1.jpg přírody. Irskou krajinu poznamenalo hromadné kácení lesů ,které začalo už v 17. století, dominují hlavně pole a pastviny plné ovcí.

tumblr_o5dhljib5c1r6wf4ko1_1280.jpg Cork

Z Corku jsme pak vyjeli na jihozápad a procestovali celé pobřeží se spoustou zálivů a poloostrovů až k největšímu turistickému lákadlu Irska, kterým jsou Cliffs of Mohers. Vysoké útesy tyčící se nad mořem místy do výšky až 200 metrů s možností nádherných výhledů přilákají ročně až milion návštěvníků.Irsko, přístav Howth

Městu Limerick a jeho zálivu jsme se vyhnuli, k výraznému zkrácení cesty jsme využili trajekt a pokračovali směrem na Galway přes Burren National Park. Je to krasová oblast s ojedinělou přírodou. Návštěvníky láká i výjimečná jeskyně Aillwee Cave.

Naše putování jsme zakončili v Dublinu.

     Přístav