Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mateřská škola

MŠ provozuje svou činnost v budově Dětské kliniky. O děti se zde starají 2 pedagožky, které se střídají na všech odděleních. Učitelky s dětmi pracují většinou individuální formou v herně, ve třídě nebo u lůžka. Pedagogická práce probíhá dle ŠVP a třídního vzdělávacího programu pro MŠ upraveného na pracovní podmínky daného oddělení. Pedagogická práce obsáhne všechny oblasti předškolního vzdělávání: biologickou, psychologickou, interpersonální. Největší důraz je kladen na výtvarnou a pracovní činnost, která umožňuje uvolnění a má terapeutický účinek u dětí.

Přítomnost „mateřinek“ je na odděleních kliniky nesmírně potřebná a smysluplná. Výsledky práce učitelek na MŠ v nemocnici jsou odměněny spokojenými dětmi, rodiči i zdravotníky.

Obsah, organizace a průběh vzdělávání je přizpůsoben zdravotnímu stavu dětí. Výchovně – vzdělávací činnost probíhá v souladu s Rámcově-vzdělávacím programem pro MŠ.

Třídní vzdělávací plán je rozdělen do tematických celků a podtémat, které se vztahují k určitému měsíci a respektují hlavní cíle předškolního vzdělávání.

Během školního roku jsou pro všechny hospitalizované děti pořádané akce ve společenské místnosti „Sluníčko“.