recepty...máslový ležák,čokoládové žabky,...
Chcete si připravit pokrmy a nápoje, co jedli a pili čarodějové z románů J. K. Rowlingvé - Harry Potter? Mám pro vás pár tipů:
Čokoládové žabky: Připravte si 8 polévkových lžic želatiny, 430 mililitrů mléka, 2 polévkové lžíce vanilkové esence, trochu soli, 200 gramů čokolády a 145 gramů cukru (žabí formy).
V míse si smíchejte 75 mililitrů mléka a želatinu a nechte stát. Zbytek mléka, čokoládu, cukr a sůl zahřejte na pánvi, pak nechte trochu zchladnout a přidejte vanilku a želatinovou směs. Míchejte dokud, se ingredience nespojí, nechte zchladnout a přelijte do žabích forem. Žabky dejte na 20 - 30 minut do lednice stuhnout, vyklepněte z forem a podávejte.
Dýňová šťáva: Budete potřebovat hrnek a třetinu dýňového džusu, který si připravíte tak, že svaříte a pak rozmixujete dýni, citron a cukr, dle své chuti, dále budete potřebovat 3 hrnky jablečného džusu, půl hrnku meruňkového džusu, půl čajové lžičky vanilkové esence, 2 čajové lžičky koření na dýňový koláč a půl hrnku cukru. Vše povařte a duste 20 - 30 minut. Servírujte studené.
Máslový ležák: V hrnci rozehřejte tři šálky jablečného cideru, 6 - 8 polévkových lžic karamelu, 1 hrneček burbonu. Když je karamel ve směsi rozpuštěný, nalijte směs do 2 hrnků zázvorového piva, zamíchejte, přelijte do hrnků a podávajte s velkým množstvím šlehačky ještě zatepla. Z těchto ingrediencí uděláte 6 až 8 porcí máslového ležáku.ilkové esence, 2 čajové lžičky koření na dýňový koláč a půl hrnkuý cukru. Vše povařte a duste 20 - 30 minut. Servírujte studené.
Moc mi chutnalo. Myslím, že Máslový ležák byl ze všech nejlepší!!!Děkuji moc za krásnou inspiraci!!! :-D
(Kráska_465, 7. 2. 2017 14:05)