Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyděláváme peníze přes internet

Existuje mnoho způsobů, jak vydělat přes internet a neplatit přitom ani jednu korunu. Některé metody jsou navíc tak jednoduché, že nevyžadují vůbec žádné zkušenosti ani znalosti.

Internet nabízí řadu služeb a systémů, které vám budou vyplácet malé částky za plnění jednoduchých úkolů. I když vám tyto systémy ale slíbenou odměnu vyplatí, tak pomocí nich pravděpodobně nezbohatnete. Odměny totiž bývají opravdu malé. Navíc se v této branži pohybuje množství podvodníků, kteří vám nevyplatí ani cent.

Klikačky aneb nejjednodušší způsob, jak vydělat na internetu

Je-li řeč o vydělávání přes internet, tak se často setkáte s pojmem klikačky. Klikačky jsou webové stránky, kde registrovaní uživatelé dostávají zaplaceno za sledování reklam. Inzerent totiž zaplatí majiteli webu za zveřejnění reklamy a ten pak část zisku rozdělí mezi aktivní uživatele.

Odměny za zhlédnutí reklamy jsou obvykle velmi nízké a nejsou větší než pár haléřů. Reklamu přitom musíte prohlížet někdy i půl minuty. Po hodině neustálého klikání na reklamy si tak vyděláte jen pár korun. Počet reklam navíc bývá omezený a za den jich můžete shlédnout jen několik desítek. Pokud se dá na klikačkách vydělávat, tak jedině doporučováním dalších lidí. Pokud se totiž přes váš osobní odkaz zaregistruje nový uživatel, tak budete získávat provize za jeho aktivitu.

Placené klikání na reklamy nabízí desítky takzvaných PTC webů. Některé z nich jsou ale podvody a nikdy vám vydělané peníze nepošlou. Proto je dobré využít nějakou ověřenou službu, se kterou mají uživatelé dobré zkušenosti (např. Neobux, ClixSence nebo Scarlet Clicks).

Vyplňování anket, dotazníků a průzkumů

Dalším způsobem, jak vydělat jednoduše peníze na internetu, je vyplňování dotazníků a anket. Weby s dotazníky fungují podobně jako klikačky. Zadavatelé, kteří potřebují udělat průzkum, zaplatí provozovateli webu za vložení dotazníku a ten pak část peněz rozdělí mezi respondenty průzkumu.

Nevýhodou vyplňování dotazníků je nízký počet dotazníků a malé odměny. Odměnou za vyplněný dotazník je totiž jen pár desítek korun. Mnohdy se také vyžaduje, aby uživatel vyplnit co nejvíce osobních údajů. Dotazníky totiž bývají cílené na konkrétní skupinu lidí (např. muže, ženy, studenty, důchodce…). Je tedy možné, že jeden člověk obdrží deset dotazníků za měsíc, zatímco druhý nedostane žádný.

Průzkumy a placené vyplňování dotazníků nabízejí například tuzemské služby Prosebe.cz, Český národní panel, MarketAgent nebo MyMap. Pokud vám nedělá problém angličtina, tak můžete vyzkoušet i zahraniční služby (Swagbucks, MindSwarms, SurveySavvy).

Výdělečné Faucety (bitcoin klikačky)

Faucety jsou klikačky, u kterých dostáváte odměnu v Bitcoinech nebo v jiných kryptoměnách. Tyto služby odměňují za zobrazování reklam, hraní her nebo jednoduše za kliknutí na jedno tlačítko. Faucety vám tedy umožní získat Bitcoiny zdarma, ale samozřejmě ve skromné míře.

Populární službou pro Bitcoiny zdarma je freebitco.in. Za jedno kliknutí zde dostanete část bitcoinu v hodnotě přibližně 0.002 USD a kliknout můžete vždy jednou za hodinu. Pokud budete mít štěstí, můžete jedním kliknutí vydělat ale až 0,02 BTC. Pravděpodobnost této výhry je ovšem 1:10000. Vydělané Bitcoiny si můžete vybrat, můžete je vsázet do různých hazardních her anebo za ně můžete nakoupit tikety do loterie, ve které se každý týden hraje o několik Bitcoinů.

Bitcoiny zdarma získáte také pomocí služeb BTC Clicks, Bonusbitcoin.co, Moon Bitcoin, ClaimBTC, nebo třeba TakeFreeBitcoin. Kromě bitcoinu existují faucety pro Ethereum, Litecoin, Ripple, Ethereum, Dash a další populární kryptoměny.

Bonusy a odměny

Online kasina nebo sázkové kanceláře dávají novým členům často uvítací bonusy v hodnotě několika stovek korun. Pokud se vám tyto peníze podaří zhodnotit, pak si můžete vydělat mnohem více než u klikaček nebo při vyplňování dotazníků. A hlavně zábavnější formou. Jenže nezapomínejte na to, že pravděpodobnost u hazardních her stojí vždy proti vám, takže šance na dlouhodobý úspěch není ani 50%.

Uvítací bonus můžete získat také pro obchodování forexu přes internet. Například broker XM.com nabízí bonus 30$ za ověření obchodního účtu. Obchodování na burze bez zkušeností a vhodné obchodní strategie je ale opět hazardní hra s malou šancí na úspěch. Výhodou ale je, že si obchodování na burze si můžete nejprve bez rizika otestovat a nacvičit pomocí demo účtu.

Pozor na (ne)výdělečné podvody

Při hledání vhodného výdělku si dejte pozor na podvodníky, kteří slibují snadné zbohatnutí nebo zhodnocení peněz. Je smutné, že se podvodné projekty najdou také mezi klikačkami, faucety nebo „dotazníkovými agenturami“. Některé vám prostě vydělané peníze nikdy nepošlou, jiné vám začnou snižovat odměny nebo počet reklam/dotazníků tak, abyste nemohli dosáhnout minimální částky pro výběr peněz.

U bonusů zdarma si nezapomeňte přečíst podmínky pro získání bonusu. Některé společnosti totiž výběr bonusu a výdělků neumožní, dokud nevložíte vlastní peníze nebo dokud nezobchodujete velké množství peněz, což se s malým bonusem dělá těžko.