Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco pro jedlíky

Pouliční občerstvení: ty pravé hot-dogy

V New Yorku je pouliční občerstvení mimořádně oblíbené, získá si vás obrovskou šíří nabídky. Nejznámější jsou patrně hot-dogy, párky v rohlíku, podávané s kečupem, hořčicí nebo pro nás poněkud netradičně se zelím.

Nejvíc trendy restaurace hledejte na Dolním Manhattanu

V newyorských restauracích si můžete dopřávat kuchyni z celého světa. Najdete tu asijské, evropské, jihoamerické i africké restaurace. Běžná cena za oběd v restauraci se pohybuje od deseti do patnácti dolarů. Pokud chcete ušetřit, navštivte čínské bistro, kde vás přijde oběd na zhruba 7 dolarů.

 

 

V New Yorku najdete mnoho typických amerických kaváren, ve kterých si můžete dát snídani, něco menšího k zakousnutí, ale taky běžný oběd. Tak trochu jako v oblíbeném seriálu Přátelé se budete cítit v Cafe Central Perk na Manhattanu. Právě tato kavárna pravděpodobně sloužila předlohou podniku, ve kterém parta z Přátel trávila spoustu času. Ovšem, seriál se tu netočil, obdobnou kavárnu vystavěli filmaři ve studiu. V Central Perk, který se nachází na Cedarhurst Ave číslo 105 (hned u stanice metra Cedarhurst), si můžete dát třeba vajíčka s nejrůznější přílohou za 8 dolarů. Oblíbené panini tu přijde na skoro 10 dolarů (asi 200 korun). Dáte si tu ovšem taky různé saláty nebo těstoviny. Ovšem káva tu drahá na naše poměry není. Střední espresso tu mají za 2,75 dolarů, tedy asi 55 korun.