Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 11. 2016

První výměna vody

Od napuštění akvária uplynul týden. Je načase vyměnit asi čtvrtinu vody. Dnes jsem obdržel odkalovač Juwel Aqua Clean, který jsem objednal na webu Super Zoo. Cenově vycházel dobře a doporučovali ho v letáku od akvária. Také mi v tom balíku došel dárek – úplatek pro psa.
Pustil jsem se do odkalování akvária. Zjistil jsem, že odkalovač Aqua Clean od firmy Juwel, není moc praktický. Navíc je v hadičce nějaká netěsnost a tak přisává vzduch. Zbytek vody jsem odčerpal normální hadicí bez odkalovače. Novou vodu jsem nechal odstát ve starém akváriu předchozí den. Používám pouze studenou vodu. Teplá prochází přes boiler, kde by se do ní mohly dostat nějaké kovy. Studená voda se přes noc ohřeje a před výměnou do ní ponořím topítko 200 W. Také do vody přidávám dávku Acidonu.
Napustil jsem asi 40 litrů vody. Rozpustil jsem ve vodě opět dávku Bactoesexu odpovídající vyměněné části vody. Přidal jsem do vody hnojivo Bioflor – asi 70 ml na 150 litrů vody. Zkontroloval jsem filtr a nebylo nutno jej čistit. Světlo teď nechám svítit 10 hodin denně.
Nefunkční odkalovač jsem šel vrátit do prodejny Super Zoo v Břeclavi. Prodavači z toho byli překvapeni, protože tento produkt se prodává pouze online. Takovou situaci řešili poprvé. Ale vrátili mi peníze. Jeden prodavač mi doporučil jiný typ odkalovače: Marina Easy Clean. Říkal, že on jej používá a je s ním spokojen. Chtěl jsem ještě koupit magnetickou stěrku řas. Na prohnuté sklo mi ji nedoporučoval a doporučil mi, abych použil houbu na nádobí. Je hodně levnější a účinnější. Nakonec jsem nic nekoupil. Na nefunkčním odkalovači vydělal jen Lancík, který dostal dárek z balíku - svůj pamlsek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář