Jdi na obsah Jdi na menu

Občasník 02/2017

13. 6. 2017

Tak při pondělku 22.5. byl návrat do reality po mikrovandru klasicky ukrutný. Nevím, jestli to bylo tím množstvím nachozených kilometrů nebo zaseknutím se v hospodě. Ještě, že mě nikdo do práce nehoní na 5 ráno, to bych nedával. Šel jsem si v klidu na dopolední. Je paráda provětrat se na čerstvém vzduchu a vypotit to pivo prací. Při cestě z práce jsem potkal malé selátko bez bachyně. Sele se nervózně vrtělo, ale trochu zapózovalo, naštěstí ani nekviklo (kdyby jo, tak to bych asi neutekl), jen vyjeveně koukalo.

img_20170522_133834.jpg


V úterý 23. ráno jsem pro změnu zase potkal housera, ale toho zádového, vážně paráda. Kdo zažil, tak ví. Já to zažívám poprvé a vážně síla, tak přemýšlím, jak už ho nepotkat. Středa je ve znamení housera a hledání na googlu, jak se ho zbavit a hlavně už ho nepotkat. Dokopal jsem se začít dělat další díl V proměnách času a zveřejnit první občasník. Video je hotové, ale je zakleté ve stolním PC, klekl monitor frown
V Katovně v Jeseníku bude výstava V proměnách času, docela náhoda ten název. Když jsem to vymýšlel, tak jsem nic s takovým názvem na internetu nenašel.
Po pracovním víkendu jsem potřeboval vypadnout, tak jsem si naplánoval takový malý sólo přechod z Jeseníku přes pásmo Orlíka na Keprník a zpátky do Jesu.
V úterý 30.5. dopoledne vyrážím. Sluníčko svítí, je parádní dusno, zastavuju se u pramene Zlatokopů, na kterém je nehorázný bordel. Na Čerťákách si dávám místo oběda pivo (však taky je to vařené). Šeráka nemají a pan hostinský mi tvrdí, že jediné pivo je Plzeň a že Šerák je patok. Nejsem stejného názoru, ale kšeft je kšeft. První asi hodinová bouřka na pramenech Javorné, kterou jsem přečkal v přístřešku s kávičkou. Hromy, blesky a kroupy, jak golfové míčky, to ještě zatím byla sranda. Přešel mrak a vyšlo slunce, byl čas vyrazit.

img_20170530_144432.jpg

Necelých 10 minut před Rejvízem se nebe zatáhlo a přišla druhá vydatná bouřka s lijákem, néé jakože by pršelo, někdo prostě vylíval kýble vody. Totálně promočený dorážím na Noskovou chatu na Rejvíze, kde je plná hospoda durch promočených lidí. Jediné povzbuzení je, že v tom nejsem sám. Za okny lije jak z konve a v hlavě se mi honí myšlenky že to odpískám. Ale ego je ego a já se nerad vzdávám. Nad Orlíkem je černo, sem tam jde vidět blesk a slabý hrom. Věci moc neuschly, ale i přesto vyrážím vstříc tomu Mordoru, který na kopci panuje. Cestou k Bublavému prameni jen poprchává a mě se zase chce jít, všechno bude dobrý. Ale nebylo. Jak se blížím ke Kazatelnám, tak začíná pršet čím dál tím víc a k tomu zase blesky a hromy. To, že jsem mokrý, už ani nevnímám, potřebuju se dostat na Jestřábí chatu, kde přespím v kůlně. Nedostanu se nikam!!! Kazatelny na dohled, jediný problém je v tom, že přímo do té velké skály perou blesky jeden za druhým, země se třese. A já mám pomalu nasrané v kalhotech. Plán na přechod padl, příroda vyhrála a já jsem musel sklopit hlavu a dát se na úprk směr Rejvíz, abych chytl poslední bus domů (FB). S plnou polní nachozeno necelých 19 kiláků, tak to beru jako takový trénink ;-) Přechod bych rád letos dokončil, pokud to čas a počasí dovolí…
Práce, práce… A po odpolednech jsem si začal dávat do kopy kolo. V děcáku jsem si zřídil dílnu, všechno od šmíru, ale co, někde to dělat musím wink

img_20170607_125954.jpg

Jak si tak šmudlám, tak se v té hlavě zrodil zase takový divný nápad. Brzy to příjde, nechte se překvapit. Žena řekla, že se mám jít léčit. No a díky tomu je jasný plán na další výlet.

První červnový víkend byl strašný KOPR. Dokopal jsem se jen k tomu, že jsem si v sobotu zašel opéct na plac u Zlatokopa. Klauna jsem nenašel. A hlavně jsem byl zjistit, jaké to je, když se nekouří v hospodě. Je to docela dobrý, lidi sedí na zahrádkách, kde si hrají děti a k tomu hraní mají krásný kouřový vzdoušek. Ale mě to nezajímá, do politiky se nepletu.
Co se dá dělat v týdnu, než chodit do práce. Poslední dobou pořád něco potkávám, první sele, pak houser a ještě k tomu přibyla
užovka.

img_20170527_133321.jpg

 

A díky tomu, že se prej mám jít léčit, tak se druhý červnový víkend vydávám směr Bílá Voda zjistit jak to teda se mnou vypadá laugh.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář