Jdi na obsah Jdi na menu

Zimní kurz

5. 10. 2023

Vážení přátelé

Naše územní rada jako každoročně pořádá pro zahrádkáře z Jihomoravského kraje Jihomoravský zimní oblastní kurz. Tento kurz spadá do kategorie oblastních školení oblastních odborných instruktorů (OŠ-OOI) pořádaných oblastními školícími středisky (OŠS) územních rad Českého zahrádkářského svazu. Na rozdíl od ostatních OŠ-OOI je náš kurz koncipován pro širokou zahrádkářskou veřejnost. Jeho účastníkům (cca 50 osob) budou odborníky z MZLU a z praxe přednášeny přednášky na různá témata z oblasti zahradnictví. Na tento kurz si Vás dovolujeme pozvat.

Z důvodu plánování organizace a účtování je kurz již na vždy rozdělen do podzimního a jarního běhu. Nyní dostáváte pozvánku na podzimní běh.

Podzimní běh kurzu bude probíhat během dvou sobot v říjnu v čase od 900 do 1300hod. Přednášky budou probíhat v Brně v sále na Křenové 67. Je to tramvajemi č. 9, 10 a 12 nebo trolejbusy 31, X31 a 33 zastávka Masná (druhá od hl. nádraží). Z autobusového nádraží na Zvonařce je možno dojít pěšky ulicí Čechyňskou (dle přiložené mapky) nebo přes hlavní nádraží.

Letošní kurz připravoval místopředseda územní rady Ing. Jiří Procházka, na kterého se můžete obracet telefonem na číslo 739 382 426 nebo e-mailem na adresu prochazka.czs@email.cz.  

Přednášky Vás seznámí se zimními zahradami, okrasnými keři, plodovými zeleninami a léčivými rostlinami.

 Přestože přednášející jsou většinou vysokoškolští a středoškolští vyučující a odborníci z praxe, tím i nejvyšší kapacity ve svém oboru v naší republice, jsou přednášky podávány srozumitelně i pro poučeného laika, jímž většina zahrádkářů je. Proto se nebojte na ně přijít a popřípadě pozvat i své přátele.

Na setkání se těší  Za územní radu ČZS Brno venkov

Ing. Jiří Procházka

 

Jihomoravský zimní oblastní kurz ČZS 2022-2023

OŠ-OOI (oblastí školení oblastních odborných instruktorů)

Přednášky probíhají na ulici Křenová 67, v II. patře